artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2013-ban kísérleti projektként, rendezték meg városunkban a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány támogatásával az Erzsébet Napközis Tábort. A Berettyóújfalui Tankerület idén is lehetőséget kapott a gyermekek táboroztatására. Ennek kapcsán 2014. június 25-én sajtótájékoztatót tartottak a József Attila Általános Iskolában.

 

Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerület igazgatója köszöntötte a sajtótájékoztató résztvevőit, majd ismertette a projekt részleteit. A Berettyóújfalui Tankerület a tavalyi évben pilot program keretében lehetőséget kapott a Magyar Nemzeti üdülési Alapítványtól Erzsébet Napközis Tábor szervezésére. A támogatás összértéke 5 millió forint volt. Ennek értelmében 500 hátrányos helyzetű gyermek vehetett részt a programban. A tavalyi projekt sikeres megvalósítása után az idén újból meghívottként vett részt a tankerület a pályázaton.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sajtótájékoztatón megtudtuk, a pályázat úgy került benyújtásra, hogy Berettyóújfalu településen kívül kiterjesztették több településre, a Barsi Dénes Általános Iskolára (Komádi) és a Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskolára, valamint annak Körösszegapátiban lévő tagintézményére is. A támogatás összesen 5,5 millió forint, ebből Berettyóújfalu 2.750.000 Ft, Komádi 1.650.000 Ft, Magyarhomorog 660.000 Ft és Körösszegapáti 440.000 Ft összegben részesül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A tábor 5 héten keresztül 2014. 06. 23-tól 2014. 07. 25-ig, öt turnusban valósul meg a fentebb jelzett településeken. Kapornai Judit örömét fejezte ki, hogy a Bihari térségben 500 hátrányos helyzetű gyermek részesülhet a programokban, mely magában foglal napi négyszeri étkezést a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány ajándékait, kirándulásokat a térségen kívülre és szabadidős foglalkozásokat is. A projekt sikeréhez hozzájárul a színes programokon túl az is, hogy az érintett önkormányzatok és a Berettyóújfalui Tankerület nagyon jó együttműködésben tud dolgozni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő beszédében elmondta, nagy öröm számára, hogy ismét megvalósulhatott a gyermekek napközis táboroztatása, mivel a támogatási összeg felhasználása jó célt szolgál, így az egyik leghátrányosabb térségben lakó gyermekeknek és családjuknak nyújthatnak ezzel nagy segítséget. Ugyanis sok család számára nehézséget okoz a nyári szünetben a gyerekek elhelyezése, táborokba való befizetése.

Ezzel a lehetőséggel élve, 5 héten keresztül, hétfőtől péntekig olyan táborban vehetnek részt a fiatalok, ahol napi négyszeri étkeztetéssel, változatos és hasznos programok aktív résztvevői lehetnek.

Képviselő úr tájékoztatott arról is, hogy az Erzsébet Napközis Táborban azok vehetnek részt, akik családjában az egy főre jutó kereset nem éri el a mindenkori minimálbér 80 százalékát, jelenleg a 81 200 Ft-ot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muraközi István, Berettyóújfalu város polgármestere elmondta, jó volt látni a táborban résztvevő gyermekek jókedvét, vidámságát és bízik abban, hogy a tábor végére sok élménnyel, hasznos tudással gyarapodhatnak.

Polgármester úr köszönetet mondott a Klebersberg Intézményfenntartó Központ munkatársainak, valamint a pedagógus kollégáknak, hogy egyből lehetőséget láttak ebben a programban és idén immár második alkalommal működnek közre a megvalósításában.

Az önkormányzat rezsi költségen nyújtja a napi négyszeri étkeztetést, így az Erzsébet Napközis Táborban való részvétel naponta csak 100 forintba kerül a családoknak, ahol hasznos és tartalmas programokon vehetnek részt a gyerekek. Muraközi István beszédében elmondta azt is, hogy a tábortól függetlenül, a teljes nyári szünetben 410 halmozottan hátrányos helyzetű gyermek napi egyszeri meleg étkeztetését is biztosítja a város.

Tóth Ferenc, Komádi polgármestere beszédében elmondta, hogy a támogatási összegből három turnusban, összesen 150 gyermek táboroztatását tudják biztosítani, szintén hozzájárulva a napi négyszeri étkeztetéshez. A hasznos programok mellett kirándulásokon is részt vesznek a táborozók (pl. Nyírágyházi Vadaspark).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komádi is pályázott a szociális gyermekétkeztetésre, ennek keretén belül a nyári szünetben 657 rászoruló gyermeknek biztosítanak meleg ételt, mintegy 15,5 millió forint értékben.

Barabás Károlyné, Magyarhomorog polgármestere megtiszteltetésnek tekinti, hogy településük is részt vehet a táboroztatásban. Amíg az önkormányzat tartotta fent az iskolát, addig Magyarhomorogon is volt nyári tábor, de nem ekkora mértékben. Ugyanis csak arra volt lehetőségük, hogy a nyári étkeztetés keretében ebédet biztosítottak, valamint alapítványi támogatással el tudták vinni strandra a gyerekeket.

Az intézményfenntartóval való kapcsolat és együttműködés nagyon jó, az iskola működése, ellátottsága is sokkal jobb és sokkal színvonalasabb lett.

Magyarhomorogon 30 gyermek vesz részt az Erzsébet Napközis Táborban, szintén teljes ellátással. A programok között szerepel a Nyíregyházi Vadaspark és a berettyóújfalui Bihar Termálliget meglátogatása is. A nyári étkeztetésben 94 gyermek fog részesülni.

Tarsoly Attila, Körösszegapáti polgármestere köszönetet mondott, hogy lehetőségük nyílt 2 héten keresztül, összesen 40 gyermek táboroztatására a program segítségével, ami az eddig általuk szervezett napközis tábornál sokkal szélesebb körű programot tud nyújtani. Szintén rezsi áron biztosítják a napi négyszeri étkeztetést. Körösszegapátiban idén 70 gyermek részesül szociális étkeztetésben a nyári szünetben.


 

 

You have no rights to post comments