artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 2013-ban megnyerte a „Semmiből valamit” elnevezésű nemzetközi Comenius pályázatot, melynek célja a környezetvédelem, az újrahasznosítás tudatosítása olyan tevékenységek által, mint hangszerek, ékszerek, jelmezek, díszek készítése hulladékból, ezek ajándékozása óvodáknak, lakóotthonoknak, idősek otthonának. - Karancsi Beáta projekt-koordinátor beszámolója

Nyolc másik országgal (Görögország, Románia, Törökország, Spanyolország, Olaszország, Bulgária, Lengyelország, Portugália) 2 éven át szorosan együttműködve azon dolgozunk, hogy diákjaink és a lakosság is magáévá tegye azt az üzenetet, hogy védjük a természetet, lakóhelyünk tisztaságát, közös bolygónkat, a Földet.

2013-ban a görög és román partnerek adtak helyszínt a megbeszéléseknek, idén januárban a mi intézményünk látta vendégül a külföldi kollégákat, áprilisban a törökországi Ereǧli nevű közel 100 ezer fős város egyik általános iskolája volt a közös találkozó helyszíne.

Júniusban a spanyolországi Navalenoban működő bentlakásos iskola tantestülete és polgármestere fogadta küldöttségünket, üdvözölt bennünket a közeli Soria város vezetősége is.

Beszámoltunk az itthon végzett újrahasznosítási munkánkról: ékszerkészítési verseny hulladékból (szervezői: Dorogi Krisztiánné, Papp Attiláné, Pappné Karácsony Éva), óvodások és iskolások közös foglalkozása Baloghné Szigeti Julianna vezetésével, tanulóink és közösségünk környezetvédelmi erőfeszítései.

Meglátogattuk a pályázó intézményt, és még két általános iskolát, tapasztalatokat gyűjtöttünk, és cseréltünk pedagógiai eszközeinkről, módszereinkről, tevékenységünkről.

A spanyol partnerek nagyon jól megszervezték a találkozót, mindenben segítettek, kulturális programokkal is kedveskedtek számunkra.

A továbbiakban lelkesen folytatjuk a ránk váró feladatok megvalósítását, és szeptemberben szeretettel várjuk a Portugáliából érkező 5 cserediákot és kísérőtanárukat.

You have no rights to post comments