artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2014 februárjában hirdette meg a „Míg megnövök” Akkredidált Kiváló Tehetségpont és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a Kárpát-medencei „Bicaj-Ricsaj” csapatversenyt. - Czirjákné Pesti Irma közlekedési szakreferens, felkészítő tanár beszámolója

 

 

A kerékpáros közlekedési csapatverseny célja a 13-15 éves életkorú tanulók közlekedésbiztonságának javítása az életkori sajátosságoknak megfelelő formában.

A többfordulós megmérettetésre nemcsak a határon belüli, de a határon túli magyar iskolák tanulói is nagyszámban jelentkeztek.

Első fordulóként márciusban KRESZ teszt, a következő hónapban pedig egy projektfeladat megoldása tette próbára a 4 fős csapatokat.

A Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola BAMI tanulói már az első 2 forduló után az élre kerültek a csapatok között, így meghívást kaptak Nyíregyházára az országos döntőre.

A június 10-11-én Sóstógyógyfürdő területén megrendezett versengésben mindenki „új lappal” indult. Az elméleti versenyszám mellett kerékpáros ügyességi, tandemkerékpáros és kerékpár szerelési projektfeladat is próbára tette a tanulókat.

A változatos feladatokat megoldó csapatok teljesítményén kívül a pontozóbírók értékelték a csapatszellemet is: mindenki egyformán részt vett-e a munkában. A sok izgalom mellett azért jutott idő strandolásra, sportra, kikapcsolódásra is. A második nap végén aztán meghozták a dobogót, az ajándékcsomagokat, érmeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy volt az izgalom. Természetesen visszafelé ismertették a végleges sorrendet, ahol iskolánk neve akkor hangzott el, amikor már csak az aranyérmek várakoztak leendő tulajdonosaikra.

Szívdobogva, kicsit megilletődve léptünk fel a dobogó legfelső fokára, ahol a kimagasló teljesítmény méltatása mellett végre nyakunkba került a legfényesebben csillogó érem. Balogh Csaba, Bukta József, Fekete Regina 8. osztályos és Pásti Zoltán 7. osztályos tanulóinkat az érem mellett nagyon értékes ajándékokkal jutalmazták a szervezők.

A fényképezőgépek villanása, az amúgy nagyon szigorú pontozó bírók mosolya, a versenyszervezők és a többi csapat tapsa aztán tényleg elhitette velünk: mi voltunk a legjobbak!

Hazaérkezve a sok gratuláción kívül várt bennünket a Nemzeti Közlekedési Hatóság ajándéka, mivel iskolánk bekerült a 20 legaktívabb iskola közé, akik részt vettek közlekedésbiztonsági projektjükben. Az eszközök további segítséget nyújthatnak tanulóink számára mind a közlekedési ismeretek elsajátításában mind a versenyekre való felkészülésben.

Rákóczisok, jövőre folytatjuk!

You have no rights to post comments