artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az Igazgyöngy Alapítványhoz rendszeresen érkeznek önkéntesek, mindenkit szeretettel fogadnak. Hasonlóan várták Soniát is, aki Olaszországból érkezett április elején. Sonia érettségizett, egyetemre szeretne menni, az alapítványhoz tapasztalatszerzésre látogatott. Egy hónaposra tervezte itt tartózkodását.

Kisebb-nagyobb nyelvi nehézségeink akadtak ugyan, de sikerült mindenkinek megértenie magát vele. Pető Edina volt fő kalauza, aki remekül tudott vele angolul beszélni. Az alapítvány dolgozói igyekeztek Soniat bevonni minél több tevékenységbe.

Megismerhette az alapítvány munkáját, több órán, foglalkozáson, rendezvényen, kiránduláson, programon részt vett.  Szívesen végzett minden munkát, amibe sikerült bevonni.

Mindenki nagyon örült az ittlétének, és látható volt, hogy ő is jól érezte magát, nagyon megszeretett itt mindenkit. Emlékezetes marad, mikor pizzasütéssel kedveskedett, eredeti, igazi olasz pizzát varázsolt – amit mi magyaros ételekkel próbáltak viszonozni.

Május 10-én elbúcsúzott, először Budapestre, majd haza utazik.

Búcsúzóul a következőket írta:

“A véletlennek köszönhetően vagyok itt.
Próbáltam meghallani az élet áramlását, szavát. És ez a tökéletes hely: a megfelelő helyen, a megfelelő időben.
A hely a melegszívű emberekben bővelkedik, akiknek a munkája elmondhatatlan és leírhatatlan. A művészet és a szociális munka iránti érdeklődés az, ami ide vezetett.
Minden emberről, akivel az itt tartózkodásom ideje alatt találkoztam, legalább egy pozitív történetet tudok elmondani.
Hiányozni fog ez a hely, az „élete”. Ez elképesztő, hogy mennyit lehet itt tanulni egy hónap alatt. Hamarosan találkozunk (srácok), köszönök mindent!”

 

 

You have no rights to post comments