artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Arany János Gimnázium, Egészségügyi Szakképző és Közgazdasági Szakközépiskola közgazdasági tagozatos tanulói újabb kiemelkedő teljesítményt értek el, megnyerték a debreceni Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola által megrendezett „Gondolkozzunk marketing nyelven” elnevezésű versenyt. - Szabó Anett tanárnő beszámolója

A versenyzőket komoly feladat elé állították, hiszen egy piackutató cég helyzetébe kellett beleélniük magukat. Két megbízást kaptak, egyrészt az OTP Bank a 15-24 éves korosztály bankhasználati szokásaira volt kíváncsi, másrészt a Your Bag táskabolt a táskaviselési szokások után érdeklődött szintén ebben a korosztályban.  A felkészülés több héten keresztül tartott a gazdasági tanárok segítségével.

A debreceni Postás Üdülőben rendezett döntőre 9 csapat kapott meghívást. A két berettyóújfalui csapat mellett Hajdúszoboszlóról, Szolnokról és Debrecenből is érkeztek diákok. A versenyzők elsőként a már előzetesen elkészített kutatási terveket, kérdőíveket prezentálták az OTP Bank Nyrt., a Magyar Posta Zrt. és a Bethlen Gábor Közgazdasági Szakközépiskola képviselői alkotta zsűri előtt. Az előadások nagyon különbözőek voltak, mindenki kicsit másképp oldotta meg a feladatot. Jó volt látni egy-egy jó ötletet, amit később mindenki fel tud majd használni.

 

 

 

 

 

 

 

 

A nyertes csapat – GazdÁszok

A részeredmények kedveztek az „Aranyos” diákoknak, de a mezőny nagyon szoros volt, így volt ok az izgalomra. A komoly prezentációkat játékos és kreativitást igénylő feladatok követték. Arra senki nem számított, hogy lufikból, krepp papírból a csapatnév logóját kell majd elkészítenie és postás egyenruhát terveznie. Ekkor már mindenki felszabadulttá vált.

A végső értékeléskor a zsűri korrekt volt és építő kritikákkal ugyan, de megdicsérte a résztvevőket, felkészítő tanárokat és szervezőket. Az eredményhirdetéskor a GazdÁszok csapatnevet mondták utolsóként, azaz iskolánk 11. évfolyamos diákjai - Cseh Szilvia, Maár Szabina, Incze Péter - nyerték az első helyezést. A 13. évfolyamos csapatunk – tagjai Kasza Csilla, Weinhardt Erzsébet és Szabó Zoltán - negyedik helyezést ért el.

A 4. helyezett NemSzázasok

Gratulálunk a nyerteseknek és minden résztvevő csapatnak!

Reméljük az újabb szép siker további lendületet ad a tagozatnak, hiszen az egészséges versenyszellem kialakítása fontos része a tehetséggondozásnak, amire egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk. Az eddigi eredmények is mutatják, hogy érdemes ezt a munkát folytatni, minél többet versenyeztetni a diákokat, mert az új élmények, a tanterven túli ismeretek, a közös felkészülés, a csapatmunka jól hasznosítható kompetenciákat fejleszt.

You have no rights to post comments