artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Idén már 15. alkalommal került megrendezésre a Szabó Ferenc Alapítvány szervezésében az a tanulmányi versenysorozat, mely az alapítvány névadójának, a helyi Gyors- és Gépíró Iskola egykori igazgatójának születésnapjáról emlékezett meg.

 

 

Az emlékünnepségnek hagyományosan az Arany János Gimnázium adott otthont 2014. február 14-én, mely során Daróczi Lajosné tanárnő, a Szabó Ferenc Alapítvány elnöke fogadta a meghívottakat az iskola aulájában. Külön köszöntötte Szabó Ferenc két megjelent gyermekét Szabó Györgyöt és Szabó Évát. Tanárnő beszámolójából megtudhattuk, hogy Szabó Ferenc 103. születésnapja alkalmából rendeztek szakmai versenyeket, majd az is kiderült, hogy tavaly nyáron a 40 éve végzett diákok osztálytalálkozó keretében emlékeztek meg Feri bácsiról.

Az egyik örömteljes hír az volt, hogy az alapítvány egy pályázatnak köszönhetően kirándulást szervez Esztergomba, ahol Szabó Ferenc nyugdíjas éveit töltötte. Ezt követte Szabó Ferenc emléktáblájának megkoszorúzása, melyen többek közt részt vett Muraközi István polgármester úr, Kolozsvári István kulturális menedzser, valamint egykori és jelenlegi diákok.

Az ünnepség utolsó felvonása a versenyek eredményhirdetése volt, melynek helyszínéül egy tágas tanterem szolgált. Kb. 200 tanulót tudtak bevonni a különböző versenyekbe, és 40-en helyezést is értek el, illetve díjat kaptak. A legjobbnak Nagy Mónika 14. T osztályos tanuló bizonyult, aki 3 tantárgyból is első helyezést ért el, így ő vihette haza a vándorserleget a következő versenyig.

Nagy Mónikával beszélgettem a versenyről és az esztergomi utazásról:

Mióta tanulod a gépírást? Mit kell erről a tárgyról tudni?

A gépírást már 6. éve tanulom, 4 évet közgazdasági szakon tanultam. Szerintem ez a tantárgy könnyen tanulható, nem kell hozzá nagy kézügyesség. A mai modern világban, ahol szinte mindenhez használjuk a számítógépet, elengedhetetlen a tízujjas vakírás.

Indultál-e már valaha hasonló versenyen? Ha igen, milyen helyezéseket értél el?

Igen, a 2010-es Szabó Ferenc Emlékversenyen illem-etikett-protokoll feladatban kiváló helyezést értem el, illetve 2013-ban gépírásból 187º-on első helyezett lettem.

Mesélj kicsit az idei versenyről!

Az idei Szabó Ferenc Emlékverseny egy héten keresztül tartott. Ezalatt az idő alatt különböző kategóriákban indítottak versenyeket: gépírás, szövegszerkesztés, illem-etikett-protokoll, idegen nyelv, helyesírás, korrektúra. Illemtanból, gépírásból, szövegszerkesztésből, korrektúrából indultam, az utóbbi háromból első helyezést értem el és a gépírás versenyzői között én írtam a legtöbbet 10 perc alatt, 2335 karaktert. Nem gondoltam, hogy három kategóriából is első leszek. Kellemes meglepetés volt.

A hétvégét Esztergomban töltöttétek. Milyen élményekkel gazdagodtatok, merre jártatok? Hogy éreztétek magatokat?

Első nap a Balassa Bálint Szakközépiskolában jártunk, majd később meglátogattuk a Suzuki gyárat, ami nagyon érdekes volt. Hihetetlen milyen pontos, precíz munka folyik ott: 1 nap 900 db autót gyártanak. Ezután a Kőrösy László Kollégiumban (ahol megszálltunk) várt minket az iskola volt igazgatója, aki az Árpád-kori Esztergom város történetét mutatta be egy előadás keretében. Másnap meglátogattuk az esztergomi várat és a Bazilikát, hazafele pedig a Királyi Kastélyt néztük meg Gödöllőn. Nagyon jól érezte magát mindenki, az osztályok is jól összekovácsolódtak. Jó volt a hangulat, szép élményekkel lettünk gazdagabbak. Ezúton is köszönjük a kirándulást a Szabó Ferenc Alapítványnak!

You have no rights to post comments