artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Összefüggő fogalmak, még ha oly távolinak is tűnnek első hallásra egymástól. Egy Európai Uniós támogatás keretében,- amely az életen át tartó tanulást támogathatja - a Comenius csereprogram jegyében, melynek során az együttműködésben résztvevő országok iskoláiban a gyerekek a semmiből - hulladékból állítanak elő valamit. Dísztárgyakat, ékszereket, hangszereket, egyszerűbb használati eszközöket, ruhajelmezeket, amelyeket rászorult idős embereknek adományoznak. - Kovács Zoltán igazgató beszámolója

2014. január 28. és február 2. között három ország küldöttsége érkezett városunkba, - a lengyel delegáció 6 fővel, a török delegáció 6 fővel és a kolozsvári delegáció pedig 4 fővel.

Január 29-én az iskola bemutatásának részeként testnevelés, angol, technika órákat látogattak a vendégek, majd az iskola megtekintése után kérdésekre válaszolva ismerkedtek az itt folyó oktató – nevelő munkával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezután a Polgármesteri Hivatalba látogattunk, ahol Muraközi István Polgármester és Kapornai Judit a Berettyóújfalui KLIK vezetője fogadtak bennünket és mutatták be röviden városunkat és a magyar közoktatási rendszert a vendégeknek. A délelőtt lezárásaként közös ebédet költöttünk el az iskola ebédlőjében, majd pihenő, szabad program, egyéni városnézés következett a vendégek részére.

Este közös vacsora volt a program a delegációk tagjai részére iskolánk pedagógusaival az ebédlőnkben. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai nagy szeretettel, izgalommal készítettek el és tálaltak fel a vendégek számára jellegzetes magyar ételeket A vendégek többször visszatérve az asztalhoz adták tudtunkra, hogy ízlettek a fogások. A vacsorát közös éneklés követte, ahol a küldöttségek saját országuk, nemzetük dalaival ismertették meg egymást.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Január 30-ai délelőtti munkamegbeszélésen a küldöttségek beszámoltak az elvégzett feladatokról, a lengyel küldöttség – aki programvezetőként vesz részt az együttműködésben - bemutatta azt a felületet, ahová a munkaanyagokat feltölteni szükséges, és válaszolt a küldöttségeknek az ezzel kapcsolatos kérdésekre.

Kora délután íjászat volt a program az iskola tornatermében. A programot a helyi Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász Egyesület prezentálta a vendégek részére, bevonva őket is az íjászat, a magyar harci hagyományok rejtelmeibe, nagy sikerrel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magyar est, népi ételek kóstolója, bemutatója volt az esti program a Szász-tanyán. Az estre eljöttek azok az iskolában tanító pedagógusok is, akik külsős segítőként nagyban hozzájárultak a program eddigi és jövőbeni sikeres megvalósításához A magyaros vendéglátás mély nyomokat hagyott a vendégekben, jól sikerült, vidám zenés-táncos-mulatós esteként megmaradva a vendégek emlékezetében.

Január 31-én délelőtt ismét a közös munkáé volt a főszerep. A munkatalálkozó első részében egy egyszerűen elkészíthető jellegzetes magyar étel a sajtos-tejfölös pogácsa elkészítését mutatták be tanulóink a vendégeknek, amelyet jóízűen fogyasztottak el. A munkaértekezleten folytatódott az elektronikus feltöltő felület megismerése, a küldöttségek beszámoltak az ékszerkészítő verseny állásáról, és megbeszélték a továbbiakban elvégzendő feladatokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Délután a vendégek megtekintették hagyományos iskolai rendezvényünket, a farsangi felvonulást. A farsangon külön kategóriában szerepeltek azok a jelmezek, amelyek a „semmiből” hulladék anyagokból készültek. Ezen jelmezek zsűrizésére, a vendégeket kértük fel, amelyet örömmel vettek és láttak el. A sok-sok fotó bizonyítéka annak, hogy tetszett vendégeinknek a rendezvény, sok tapasztalattal, élménnyel gazdagodva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyi bowling pályán töltöttük el az utolsó közös estét, ahova szintén meghívást kaptak az iskolában pályázati közreműködőként résztvevő pedagógusok is. A bowlingozást hidegtálas vacsora egészítette, ki. A nemzetközi vegyes csapatok versengése tovább erősítette a közösséget, a barátságokat, így igazán nehéz volt az éjszakába nyúló búcsúzkodás.

Február 1-én délelőtt Debreceni városnézés, délután pedig uszoda, fürdőzés, illetve szabad program volt tervezve a delegációk részére, amelyet fakultatív keretek között oldották meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A delegációktól kapott visszajelzések köszönő levelek egyértelműen a találkozó sikerét jelzik, a programokkal elégedettek voltak a vendégek, jól érezték magukat, és sikerült előre lépni a közös munka területén. Magyarország, Berettyóújfalu mélyen a szívükbe záródott.

Kovács Zoltán
igazgató

You have no rights to post comments