artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Minden évben vízkereszt napján kezdődik a farsangi szezon, mely a báli időszak kezdetét jelenti. 2003 óta februárban kerül megrendezésre Berettyóújfaluban az Arany János Gimnázium rendezvénye, az Arany-bál is.
 
 
 
 
 
Immár hagyománnyá vált, hogy a bál lebonyolítását a 11.A osztály végzi. A 2014-es évben a mi osztályunkra került a sor. Idén az időpontot február 28-ra tűztük ki. Igyekszünk ugyanolyan színvonalas rendezvényt létrehozni, mint azt előttünk sokan tették. Az ő tapasztalataikból sokat tanulhatunk, s így zökkenőmentesen megszervezhetjük a 11. Arany-bált.
 
 
 
A bál megnyitása után, a szervezők rövid műsorral kedveskednek a jelenlévőknek. A műsort helyi tehetségek, csoportok adják. Az évek során gyakran váltották egymást néptáncosok, társas táncosok, hastáncosok, majorette táncosok, és jobbnál jobb szólista énekesek. Ez úton is szeretnénk nekik megköszönni a bál sikeréhez való hozzájárulást. Még általános iskolásként,több alkalommal volt szerencsénk nekünk is fellépőként megtapasztalni a bál hangulatát.E fajta tapasztalatunk is segít a szervezési folyamatok lebonyolításában.
 
A műsort követően a bálozók megvendégelésére kerül sor. Ekkor hidegtálak sokaságából választhatja ki mindenki a kedvére valót. Az üdítők és sütemények az egész est folyamán tálalva vannak az ízlésesen feldíszített asztalokon.
 
A finom ételek elfogyasztása után kezdődhet a felhőtlen szórakozás.A talpalávalót a bálozók igénye szerint alakítják. Fő a jó hangulat!
 
 
 
Az iskolánkban a bál előtt néhány héttel már elkezdődik a tombolaszelvények árusítása, melyek igen gyorsan el is kelnek. A tombolatárgyakat helyi vállalkozók, magánszemélyek ajánlják fel. Köszönjük lelkes támogatásukat. A főnyeremény természetesen mindig egy nagyobb értékű tárgy.A sorsolás alatt igen nagy az izgalom, de sokat nevetünk is. Természetesen sokan szeretnének valamilyen kis apró emlékkel hazatérni.
 
A hangulat fokozása végett azt est zárása előtt még sor kerül a bálkirály és bálkirálynő megválasztására. Évről évre egyre nehezebb dolga van a zsűrinek a döntésben. A lányok szebbnél szebb ruhákban és frizurával jelennek meg, de természetesen a fiúk is az alkalomhoz illően öltöznek fel. A zsűritagjai meghívott díszvendégekből és a tantestület néhány tagjából áll. A hagyományhoz méltóan a kiválasztott fiú és lány megkapja a címmel együtt járó koronát és szalagot.
 
 
 
Az újesztendő kezdetekor a gimnázium diákjai és volt diákjai már nagy izgalommal várják az idei bálról szóló híreket. Érdeklődéssel keresik fel osztályunk diákjait. Nagyon várják, hogy ismerőseikkel, barátaikkal együtt tölthessenek egy kellemes, jó hangulatú estét, amit kifejezetten nekik szánunk. Mint szervezők nagy reményeket fűzünk az idei bálhoz, hogy sikeres és emlékezetes estét nyújtunk diáktársainknak, volt diáktársainknak, barátainknak és tanárainknak.
 
Reméljük, megtartjuk az Arany-bál jó hírnevét és nagyszerű példa leszünk az utánunk következő osztályoknak.
 
 
 
 
 

You have no rights to post comments