artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A helyi általános- és középiskolák tanulói számára negyedik alkalommal rendeztek diákfórumot hétfőn a városházán.

 

 

 

 

- A Városi Diákfórum célja, hogy különböző programokat, lehetőségeket prezentáljunk a diákönkormányzatok felé, valamint, hogy megismertessük velük az önkormányzat által készített települési ifjúsági stratégiát. Ezek közé tartozik az intézményeket, fiatalokat érintő ügyek, mint például az oktatás, szabadidő, továbbtanulás, önkéntesség, nemzetközi lehetőségek és pályázatok. A fórum kiemelt célja, hogy a strukturált párbeszéd folyamat részeként a fiatalok közvetlenül tudjanak beszélni, kérdezni a döntéshozóktól. E mellett célunk, hogy a diákönkormányzatok, diákönkormányzati tagok jobban megismerjék egymást, valamint elmélyítsék gondolataikat, a helyi gazdaságot, kultúrát, környezetet érintő ügyekben– tájékoztatott Bálega János, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elnöke.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– 2010 elején néhány lelkes középiskolai diák olyan kulturális és szabadidős programokat kezdett szervezni, amelyek nem csak a városunkban, hanem a környező településeken élő diákokat is vonzotta – idézte fel a Berettyóújfalui Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat indulását Gyulavári Attila Zsolt, az egyesület felnőtt segítője, majd Kapornai Judit, a Klebersberg Intézményfenntartó Központ tankerületi igazgatója a KLIK munkájáról tartott előadást a diákoknak. – 2013. január elsejétől jelentős változás állt be az oktatás szerkezetében. Az iskolák korábban önkormányzati fenntartásban működtek, amelyek átkerültek az állam irányítása alá.

 

Erre azért volt szükség, mert az ország több településén nem volt egyenletes a pénzügyi finanszírozás, amit biztosítani tudtak – tájékoztatta a tanulókat a tankerület vezetője. Kolozsvári István ifjúsági referens ugyanakkor elmondta a fiataloknak, hogy ez nem jelenti azt, hogy az önkormányzat levette a kezét a városban tanuló gyerekekről. – Az oktatási intézményekben ugyan megváltozott a finanszírozási forma, de igyekszünk a diákok közelében maradni. Az Összefogás A Jövőért önkormányzati projekt munkaszervezete a  generációk közti együttműködést igyekszik elősegíteni, amelynek záróakkordja a volt Kis Elzett területén kialakított Civil Udvar létrehozása – hangoztatta az ifjúsági referens.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments