artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

BOLDOG KARÁCSONYT!

Lakatos Marcell
7 éves
Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola Berettyóújfalu

2022. december 7. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Vaníliás almaleves

Szezámmagos rántott jércemell tejszínes gombás pennével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (650 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Diószegi Kis István Református Általános Iskola igazgatója küldött nekünk egy írást az elsős beiratkozásról.

Tisztelt Szülők! Kedves Olvasó!
 
Szeptember első napjaiban minden évben megszólal az iskolai csengő, amely munkára, tanulásra szólítja a gyermekeket. Pompázik az őszi rózsa, a levegőben már az ősz illata lengedez. A természetbeni színek illatok is jelzik, hogy véget ért a nyár kezdődik az iskola. Izgalmas időszak ez, különösen akkor, ha első osztályba megy a gyermekünk.
 
De még tavaszt írunk, és a szülőknek hamarosan el kell dönteni, hogy majd azon a napon, melyik iskola tárja majd ki kapuját első osztályba lépő csemetéjük előtt. Nagyon fontos dologban kell dönteniük, hiszen az ezután következő élmények bizony sok éven át meghatározhatják gyermekük iskolához és tanuláshoz való viszonyát. Sok-sok apró félelem, szorongás, kérdés munkál szülőben és gyermekben egyaránt. A szülők még gyermeküknél is jobban izgulnak.
 
Melyik iskolát válasszam? Kire hallgassak? Megfelelő lesz-e a hely, ahová íratom a gyermekemet? Hogyan fogja megállni helyét az új körülmények között? Sikeres lesz-e az indulás? Stb.
A közmondás is azt tartja: A jó kezdet, fél siker!
 
A Diószegi Kis István Református Általános Iskola már novemberben lépést tett a minél sikeresebb és szorongás mentesebb indulás érdekében azzal, hogy a város iskolái közül egyedüliként előkészítő foglalkozásokat szervezett és szervez május végéig. A foglalkozások célja az iskolai élet megismerése mellett az is, hogy szeptemberben gyermek, szülő és tanító néni már kedves ismerősként köszönthessék egymást, s együttesen vágjanak bele a gyermek nyiladozó értelmének kibontakoztatását, egyre gazdagodó gyermeki világképének alakulásának formáló nagy feladatba.
 
Mi az amit biztosan mondhatunk magunkról?
 
2011. szeptember 1-én új korszak kezdődött, újjászületett a református oktatás. Az iskola fenntartója a debreceni székhelyű Tiszántúli Református Egyházkerület lett. Új vezető került kinevezésre, László Vilmos Csongor személyében. A fenntartó és vezető váltással „újjáépítés” kezdődött az intézmény életében, melynek alapköveit a bennünk bízó szülők és gyermekeik jelentik, ennek fényében az új fenntartó biztos anyagi hátteret és fejlesztési lehetőségeket biztosít számunkra.
 
Iskolánk az idén először élt azzal a református iskolákban bevett szokással, hogy előzetes jelentkezést hirdetett.
Városszerte köztudott, hogy több mint 40 kisgyermek és szülője fejezte ki előzetes szándékát, hogy ebben az Intézményben szeretné tanítatni gyermekét.
 
Ennek fényében mit mondhatunk leendő elsőseinknek és szüleiknek?
 
Két angol-informatika irányú első osztály indul 2-2 tanító nénivel. Cél, hogy nyolcadik osztály végére az ECDL vizsga legtöbb modulját elsajátítsák a tanulóink. További célunk, hogy angol nyelvből használható tudáshoz juttassuk tanulóinkat és hogy nyolcadik osztály végére nyelvvizsgát tehessenek. 
A tanórán kívüli foglalkozások színes palettája várja őket (bábszakkör, néptánc, rajzszakkör, gyöngyfűzés, gitár, tenisz, fafaragás, rovásírás, origami, mini röplabda, foci, úszás, informatika, moderntánc stb.) Minden elsős gyerek vadonatúj ingyenes tankönyvből tanulhat. A bejáró tanulókat ingyenes bérlet illeti meg.
 
Az iskola impozáns épülete a város szívében található. Reméljük rövidesen pályázati forrásokból küllemében is megújul.Személyre szabott tehetséggondozás, felzárkóztató foglalkozásokon vehetnek részt tanulóink. Iskolánk minden magasabb évfolyamra járó tanulója ingyenes tankönyvcsomagot kap az iskolától. Elsősegély tanfolyam folyik az iskolában szakemberek vezetésével minden tanulónk részére. Egészségmegőrző programok sora amin tanulóink részt vesznek. Sóbarlangung ingyenes használata a szülők részére is elérhető a délutáni órákban.
Intézményünk ingyenes parkolást biztosít tanulóink szülei részére a nap bármelyik részében.
 
Szeretettel várunk mindenkit, az iskola bármelyik évfolyamára, aki biztos keresztyéni alapokon nyugvó, hagyományainkat és magyarságunkat fontosnak tartó oktatásban és szellemiségben szeretné részesíteni gyermekét.
 
Mint a református iskola igazgatója szeretném megköszönni mindazoknak a törődését, odafigyelését, segítségét, akik szívűkön viselik iskolánk sorsát, akik fontosnak tartják azt az értékrendet, amelyet képviselünk.
 
Tisztelettel és áldáskívánással
 
László Vilmos Csongor
igazgató

You have no rights to post comments