artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A „Bihar szívében” fekvő gimnázium és szakközépiskola végzős diákjainak is feltűzték az „érettségüket” is szimbolizáló szalagot Arany János közismert portréjával 2013. november 16-án délután a Pálfi István Rendezvénycsarnokban egy, az alkalom fennköltségéhez méltó ünnepség keretén belül. 

 

A zsúfolásig megtelt helyszínen a szülők, nagyszülők, rokonok, barátok, ismerősök kíváncsisággal telve gyülekeztek, hogy jelen lehessenek ünnepeltjük életének egyik legmeghatározóbb eseményén. Izgatott diákok, szeretetteljes tanárok sokasága várta a kezdés pillanatát, amikor megszólal a harsona, jelezve a végzős diákok számára, hogy itt az ideje szép rendben felsorakozni a „színpadon”, hiszen minden érettségi előtt álló tanuló a maga nemében főszereplő volt szalagavatóján. Furcsa, eddig talán nem is ismert büszkeséggel hallgatták, ahogyan név szerint kihívják őket, és mellükre tűzik azt a bizonyos jelvényt, melynek funkciója új megvilágításba került szemükben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hevesi Gyula intézményvezető-helyettes úr tartalmas beszéde hatására, mely után a jelenlévők közül nem kevesen törölgették a szemük sarkán kibuggyanó könnycseppet. A nemrég e pozícióban is helytálló tanár úr egy latin mondattal: „Valete!„, azaz „Éljetek boldogan!” fordult az ünnepeltekhez, hangsúlyozva mindazt, amit anyagiságán túl a szalag jelent; mert ez az „ismertető jel” „emlék”, és „emlékeztető” is. Annak jelképe, milyen nagy feladat vár rájuk; egy kitartást, és bátorságot nem kevésbé igénylő próbatételen kell még átküzdeniük magukat, mielőtt vágyott jövőjükbe lépnek. Bár a régmúlt időkhöz képest sokat változott e ceremónia jellege, de lényege ugyanaz maradt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az osztályonkénti szalagtűzés után a műsor második részében a hagyománnyá vált táncbemutatók következtek. Elsőként Tóthné Nagy Julianna tanárnő osztálya lépett fel méltóságteljes, megható keringőjével, majd Vatai Judit tanárnő osztálya következett, hogy bemutassa extravagáns, a jazz-korszakot felelevenítő Charlestonját, melynek koreográfiájában boát viselő osztályfőnökük is szerephez jutott. Harmadikként Nagy Bálint tanár úr osztálya izzította a hangulatot sokrétű diszkótáncával, majd Szabó László tanár úr osztálya kápráztatta el az összegyűlteket izgalmas, akrobatikai elemekkel tarkított country táncával. Utolsóként, (de legkevésbé sem az érdemi rangsorban!) Csányi János tanár úr osztálya tette fel a rendezvényre a koronát fergeteges orosz néptáncával. A tanár úr a színpad széléről túláradó lelkesedéssel, tapssal biztatta diákjait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szalagavató lezárásaként össztánc vette kezdetét, ahol ünneplők és ünnepeltek együtt kovácsolhattak örök emléket a délután eseményeiből.

A szalagtűzőn készült további képek megtekinthetők az Arany János Gimnázium

You have no rights to post comments