artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Bérügyintézői, motorfűrész-kezelői és csatorna-karbantartói tanfolyamot is végezhettek az Újra tanulok! program segítségével, amelynek célja, hogy növelje a szakképzetlenek, elavult szakmával rendelkezők és hátrányos helyzetű munkavállalók munkaerő-piaci esélyeit. Összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Kik jelentkezhetnek?

A programban olyanok vehetnek részt, akik alacsony iskolai végzettségűek, szakképzetlenek, akik elavult szakképzettséggel rendelkeznek, akik elbocsátással veszélyeztetett munkavállalók, de a hátrányos helyzetben lévő társadalmi rétegekbe tartozók is jelentkezhetnek.

Milyen képzéseket támogatnak?

A programnak több része van: támogatják az általános iskola befejezését vagy a szakképzésbe való bekapcsolódást azok számára, akik legalább a hatodik évfolyamot befejezték. Azok, akiknek megvan a szükséges iskolai végzettségük, OKJ-s vagy akkreditált tanfolyamon vehetnek részt. Akik már rendelkeznek szakmai képzettséggel, magasabb szintű (rész)szakképesítést szerezhetnek. Az elavult szakmával rendelkezők is bekapcsolódhatnak a programba: olyan szakképesítést szerezhetnek, amelyre igény van a munkerőpiacon.

Bármilyen OKJ-s tanfolyamra jelentkezhetek?

Nem. Azoknak a tanfolyamoknak a listáját, amelynek az elvégzését támogatják, Excel formátumban tölthetitek le.

Mikor utalják, és mekkora a támogatás összege?

A támogatás utólagos, és csak akkor jár, ha elvégeztétek a tanfolyamot. A célcsoport leghátrányosabb tagjainak részvételét mentorok segítségével biztosítják. A 150 órás vagy rövidebb képzések után bruttó 50 ezer forint, a 151-500 órás tanfolyamok után bruttó 75 ezer forint, 500 óránál hosszabb képzések esetén pedig bruttó 100 ezer forint támogatás jár. A projekt keretösszege 20 milliárd forint.

Hogyan és meddig lehet jelentkezni?

A program 2015. április 22-ig tart, arról, hogy az engedélyezett képzések mikor indulnak legközelebb, a munkaügyi központokban érdeklődhettek, a támogatást is itt kell igényelni.

Egyéb tudnivaló?

Nem vehet részt a programban az, aki párhuzamosan más, hazai vagy uniós forrásból finanszírozott képzési támogatást vesz igénybe.

Forrás:

You have no rights to post comments