artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2021. október 21. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves

Sült oldalas hagymás tört burgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (500 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 874-9786

06 (30) 596-1883

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Gyümölcsleves

Tejfölös szelet tésztával

Heti "B" menü:

Zöldborsóleves

Sertéspörkölt tésztával

HETI MENÜ

Mi is voltunk kezdők, tudjuk, rögös út vezet a kitűzött cél eléréséhez. És persze ennek az útnak sosincs vége, viszont vannak állomásai. Ezt az utat helyetted nem tudjuk végigjárni, de minden tapasztalatunkat és tudásunkat átadjuk, hogy megtaláld a saját utad, ahol a technikát már biztosan és tudatosan használod, hogy csak a lényegre, az önkifejezésre tudj koncentrálni! Hogy olyan képeket készíthess, amivel te és a neked fontos emberek is elégedettek lesznek! 

 
A fotótanfolyamon előképzettség nélkül bárki jelentkezhet az abszolút kezdőtől a már gyakorlottabb fotóamatőrig, mivel a foglalkozások során mindenki megtalálhatja a számára érdekes fényképezési ismereteket. Különösen jól jöhet az iskolai felvételihez azoknak, akik fotós pályára készülnek.  A tanfolyam képesitést nem ad.
A foglalkozások 2012. március 3-tól, összesen 6 alkalommal, kéthetente, szombat délelőtt 9 -12-ig, a Nadányi Zoltán Művelődési Központban leszsznek megtartva.
 
A tanfolyam teljes költsége: 12.700 Ft., amely az áfát is tartalmazza!
 
A tanfolyam tematikáját fotóműfajok szerint állitottuk össze. A klasszikus műfajmeghatározás lefedi a fotográfia teljes területét:
1. Portré (emberábrázolások, önarckép).
2. Természetfotó (állatkép, növényfotó).
3. Tájkép (városkép, épületfotó).
4. Eseményfotó (sport, riport, színház, tánc).
5. Csendélet, tárgyfotó.
6. Tudományos, mûszaki fotó (csillagászati, mikro-, makrofelvétel, infravörös fotó, fotometria, víz alatti, ultrarapid felvételek, spektográfia).
7. Illusztrációs fotó (reklám, divat).
8. Képzőművészeti fotó (akció, átfestett fotó, kollázs, montázs, vegyes technikájú képek). 
Ezen mi teljesen öncélúan változtatunk, így külön nem foglalkozunk a tudományos, műszaki és az illusztrációs fotóval, de a makrófotózást a természetfotózásnál, a reklám fotót a tárgy fotózásnál, a divatfotót pedig a portré, emberábrázolásnál tanuljuk. A képzőművészeti fotó kategóriában csak a digitális technika lehetőségeit használjuk. 
A mi sajátos műfaji sorrendünket teljes mértékben a fotótechnikai előadásokhoz, a hallgatók technikai tudásszintjéhez igazodva állitottuk össze, így a technikailag - első látásra - legegyszerübbnek látszó témával kezdjük. 
A műfaji témák szerint, és ahhoz igazodva foglalkozunk az itt alkalmazható, legyakoribb  kompozíciós szabályokkal, fotóesztétikai kérdésekkel, valamint a fotóművészet történetével. 
A jó kép elsősorban fejben születik meg, a fényképezőgép “csak” egy eszköz a kezünkben, amivel mindezt láthatóvá tesszük, de ez csak akkor valósulhat meg ha uraljuk a technikát, tökéletesen tisztában vagyunk működésével, műszaki paramétereivel, használatának lehetőségével és korlátaival. 
A gyakorlat teszi a mestert, a gyakorlati tapasztalatokból érik be az elméleti tudás. A kompoziciós szabályok megtanulhatóak, a kompoziciós kézség kreatívan, a saját látásmód szerint folyamatosan fejleszthető. Az eladásban elhagzottakat gyakorlatban is kipróbáljuk, a tanfolyam legfontosabb része a gyokorlati munka lesz. Ha nincs saját géped a tanfolyam alatt használhatod a miénket. A hallgatók házi feladatot is kapnak, meghatározott témákról kell majd fotókat készíteni. A második alkalomtól a foglalkozásokat képelemzéssel kezdjük. A képelemzések alkalmával a résztvevők által készített felvételeket, a házi feladatot értékeljük, boncolgatjuk. Így a fotók analizálása során mindenki továbbfejlesztheti a fotózástechnikai és képszerkesztési ismereteit.
 
A tanfolyam munkájáról médiatámogatóink hírt adnak, az itt készült legjobb alkotásokat bemutatják.
Médiatámogatók:  Bihari Hírlap,  Berettyó TV,  berettyohir.hu
 
Ha mindez első olvasatra ijesztően hangzik ne bátortalanodj el, mert az előadásokon - ha kell - rugalmasan változtatunk,  senkit nem hagyunk lemaradni vagy unatkozni. Bátran szólj bele, kérdezz vissza, ha valamit nem értesz!
 
Gombos Ferenc tanfolyamvezető
Jelentkezés:  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.       Telefon:06/30 942 0244