artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 27. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Több mint két évtizede, hogy a Berettyóújfalui Területi Balesetmegelőzési Bizottság meghirdeti és megrendezi az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára a Gyermek Iskola Kupa elnevezésű közlekedési versenyt. - Czirjákné Pesti Irma közlekedési szakreferens, felkészítő beszámolója

A téma komolysága ellenére vidám, „Mikulás-napi” hangulatban mérhetik össze tudásukat gyalogos és kerékpáros közlekedési ismeretekből a legkisebbek. Így volt ez idén decemberben is, és ha a Mikulás személyesen nem is, a rendőrbácsik szívesen várták a körzetükbe tartozó iskolák gyerekeit. A gyerekek életkoruknak megfelelő tesztlapokon elméletben, a tornatermi szabályossági pályán pedig gyakorlatban bizonyíthatták, hogy mennyire felkészültek. A jelzőtáblákban bővelkedő utcákon nagy koncentrációt igényelt, hogy az elméletben megtanultakat helyesen alkalmazzák a versenyzők. A versenyt némán – időnként szájtátva – figyelő közönség, is sokat tanulhatott a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésről.

A vetélkedést a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata nyerte, így tanulóink a verseny megyei fordulóján december 14-én, Debrecenben 12 iskola alsósai között újra bizonyíthattak. A feladatok hasonlóak, de már jóval összetettebbek voltak, kreativitást igényeltek. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csapata egyenletes, jó teljesítménnyel az idén is a képzeletbeli dobogón végzett.

A csapatban elért 3. helyezés Mona Dorina 1.b / egyéni 1.helyezett/, Kácsor Attila 2.b /egyéni 1. helyezett/, Lisztes Szabolcs 3.a / egyéni 6. helyezett/ és Bringye Balázs 4.b /egyéni 3.helyezett/ tanulók lelkiismeretes felkészülését, és tudását igazolja. Reméljük, egyre több gyerek bizonyítja jó példával és nem csak a versenyekben, hanem az utcán is, amit még sok felnőtt sem tud, hogy a gyalogosnak a járdán, a kerékpárosnak pedig nem az úttesten, hanem a mellette lévő kerékpárúton a helye… A Rákóczisok előtt pedig ott a „ kötelező haladási irány”: jövőre újra bizonyítunk!

You have no rights to post comments