artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2012. november 9-én ismét a berettyóújfalui Arany János Gimnáziumban járt a 2005-ben alakult Dirty Slippers együttes. A tagokban már fiatal korukban megfogalmazódott az az ötlet, hogy alapítaniuk kellene egy zenekart, s az együttes neve is még az iskolai tanulmányaik során született meg. A nemrég külföldről visszaérkezett fiúkat a céljaikról, illetve jövőbeli terveikről kérdeztük.

 

Honnan jött az együttes neve?

Igazából egy nyelvóra keretében történt, amikor a szótárfüzetet olvastuk. A dirty és slippers szavak egymás alatt voltak és egyszerűen összeolvastuk, majd úgy döntöttünk, ez jó név lenne. Azóta már többször is meg szerettük volna változtatni, de úgy döntöttünk, hogy mégse tesszük, hiszen ezzel a névvel már valamennyire megismertek minket az emberek és több koncertet is adtunk mint Dirty Slippers.

Feltűnik, hogy pár tag kicserélődött az elmúlt évi koncertetekhez képest.

Nyáron voltak problémák a csapaton belül, folyamatos feszültség, s ezért úgy döntöttünk, hogy pár tagtól megválunk, s helyükre újakat hívunk. Nagyon jólmegy a közös munka, hiszen az új tagokkal együtt is már körülbelül ötven koncertet adtunk.

Melyikőtök az, aki dönt, vagy éppen kimondja a feszült helyzetekben az utolsó szót?

Én – mondja Lázár – illetve Faun. De természetesen demokrácia uralkodik a csapatban – jegyzik meg viccesen.

Nemrég tértetek vissza kis hazánkba. Merre jártatok?

Tegnap reggel érkeztünk haza egy Európa-turnéról. Nagyon meglepő volt azt tapasztalni, hogy a külföldi közönség mennyire nyitott és befogadó. Szeretnénk minél több helyre eljutni Európában, s a nemrég szerzett élmények,  tapasztalatok is ezt erősítik bennünk.

Vannak zenei példaképeitek?

Természetesen, mint például a Rolling Stones vagy a Republik.

A dalaitok miről szólnak? Van egy koncepció, ami köré építitek őket?

Mindig érzésekről, megtörtént eseményekről szólnak a dalaink, mert szerintünk csak úgy tud egy zenekar, vagy előadó hiteles lenni, ha a vele megtörtént, átélt eseményekről énekel,  zenél.

Mire vagytok most a legbüszkébbek?

Amire nagyon büszkék vagyunk az az, hogy elkészíthettük az Egyesült Államokban a nagylemezünket, amely a Közel Hozzád címet kapta. Azóta felkerült a MAHASZ eladási toplistára és folyamatosan benne vagyunk a TOP 40-ben. Pedig csak kb. 5 hete készült el a lemezünk – teszi hozzá Lázár. Ezzel olyan előadókat előztünk meg, mint például Majka. Ez is azt mutatja, hogy még van igény az élő zenére.

Mit üzennétek a mai fiataloknak, akik például a nemsokára kezdődő koncerteteken is részt vesznek?

Azt üzennénk, hogy ne járjanak diszkóba, mert „rossz” – erre igaz, Lázár más szót használt. Járjanak inkább koncertekre, ahol történik is valami a színpadon. A lányok pedig ne dőljenek be a fiúk dumáinak, mert hajlandóak egy kis mesét kitalálni azért, hogy levegyék a lányokat a lábukról.

A suli-turnétoknak van valamilyen üzenete, vagy csupán meg szeretnétek ismertetni magatokat a fiatalokkal?

2009-ben lettünk a méhnyakrák elleni küzdelem magyarországi arcai – erről szól például az Élned kell című dalunk is – azóta mindent megteszünk, hogy minél több emberhez eljussunk és vele együtt az üzenetünk is. A suli-turné is ezt erősíti, amelynek egyik állomásán vagyunk éppen most nálatok. Ez a program rengeteg meghívást eredményez és körülbelül heti három fellépésünk van különböző oktatási intézményekben.

A Dirty Slippers ismét felejthetetlen élményt nyújtott az intézmény tanulóinak illetve tanárjainak is, s reméljük, hogy jövőre ismét még izgalmasabbá teszik a diákélet egy napját az Arany János Gimnáziumban!

Ezúton is köszönjük az együttesnek, hogy válaszoltak a kérdéseinkre!

Készítette: Papp Máté, Veress Nikolett, Balogh Bianka (10.a)

 

You have no rights to post comments