artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Sinka István Városi Könyvtár szervezésében - a TÁMOP-3.2.11/10-1 pályázati kiírás keretén belül - megvalósult, MESE-ZENE-JÁTÉK című projekt záró rendezvényére 2012. augusztus 27-én, 10 órakor került sor.

A projektben együttműködő intézmények:

Berettyóújfaluból:

  • Rákóczi Tagóvoda és Gyermekkert Óvoda
  • II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Hunyadi Mátyás Tagiskola

A kistérségből:

  • Szabó Pál Általános Iskola és Óvoda Magyarhomorgról

A projekt célja a megvalósítási és a fenntartási időszakban is:

  • A Sinka István Városi Könyvtár iskolabarát szemléletének növelése érdekében új szabadidős programok kialakítása és megvalósítása. A foglalkozások járuljanak hozzá a személyiségük fejlődéséhez, művészeti, kreatív képességeik kibontakoztatásához, a hátrányaik kompenzálásához.
  • A Sinka István Városi Könyvtár a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló programjaival a hagyományőrzést, a gyermekek különböző képességeinek kibontakoztatását bekapcsolta a formális és nemformális oktatásba. Az óvodában és a tanítási órákon kívül szervezett szabadidős programok során (szakkörök, témanapok, témahetek, vetélkedők) megmutatták képességeiket, adottságaikat, kreativitásukat, sikerélményhez jutottak, ugyanakkor közösségi élmények szerzésére, alkalmazkodó képességük kipróbálására, fejlesztésére és az anyanyelvi, művészeti kompetencia fejlesztésére is lehetőség nyílt.
  • Célunk volt az együttműködés, partnerség erősítése a Sinka István Városi Könyvtár és a város nevelési-oktatási intézményei III. a mozgókönyvtári feladatellátásban részesülő kistelepülések nevelési-oktatási intézményei között úgy, hogy közben a könyvtár által nyújtott szolgáltatások sora bővüljön, fejlődjön az oktatási-nevelési intézmények igényei szerint.

A megvalósítás során az alábbi 6 tevékenységre került sor:

  1. Hagyományőrző szakkör (csuhé- és kórójátékok készítése, szalmafonás, gyékényfonás, gyöngyfűzés, mézeskalácssütés) a tanév során intézményenként összesen 10 alkalommal, 5-10 éves gyermekeknek alkalmanként 2 órás foglalkozás, csoportonként minimum 10 fő részvételével. A szakköri foglalkozásokra összesen 69 gyermek jelentkezett.
  2. Könyvtári rendhagyó órák - mesefoglalkozás, dramatizálás - havi szakkör keretében, összesen 10 alkalommal, 5-10 éves gyermekeknek alkalmanként 2 órás foglalkozás, csoportonként minimum 10 fő részvételével. A szakköri foglalkozásokra összesen 69 gyermek jelentkezett.
  3. Mese a zenében, zene a mesében - szervezett művészeti élményt nyújtó, rendhagyó óra jellegű interaktív foglalkozás, félévente 3-3 alkalommal, intézményenként 20 fő részvételével, összesen 690 gyermek bevonásával.
  4. Olvasótábor 2012. júniusában, egy-egy héten keresztül a magyarhomorogi általános iskola alsó és felső tagozatos gyermekeinek, turnusonként 20-20 fő részvételével.
  5. Szavalóverseny felső tagozatos tanulók részvételével, melyre iskolánként 20 fő nevezett. A városi megmérettetésre 32 tanuló vállalkozott.
  6. Irodalmi élmény képi megjelenítése: Rajzpályázat intézményenként minimum 20 fő részvételével. összesen 106 gyermek 122 pályamunkával nevezett.

A projekt eredményeként elmondható, hogy az együttműködő iskolák, óvodák csoportjai megismerték a környezetük múltját, értékeit, a szerzett információkat beépítették és beépíthetik a formális oktatásban elsajátított ismereteikbe.
A foglalkozások a Sinka István Városi Könyvtár szolgáltatásait bővítették, ezeket a foglalkozások a fenntartási időszakban is elérhetőek az iskolák, óvodák számára, más egyéb könyvtári szolgáltatással együtt.

You have no rights to post comments