artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

20 éves jubileumát ünnepelte a Tájak Korok Múzeumok Egyesület Bihari tagcsoportja a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Központban 2012. augusztus 25-én.

A csoport 1992. február 6-án 16 fővel alakult, az alakuló ülést a Bihari Múzeumban rendezték meg. A csoport megalakítását a TKME országos elnökségének támogatásával Szűcs Lajosné kezdeményezte, aki a megalakulás után 14 éven keresztül titkári feladatokat látott el, a csoport elnöke Bácsi Sándor lett. A létszám pedig még 1992-ben 30 főre bővült.  A csoport jelenleg 113 fős tagsággal rendelkezik, melynek 80%-a nyugdíjas. A csoport fő célkitűzése az ország tájainak, múzeumainak, látnivalóinak megtekintése, mely rendkívül jól szervezett körülmények között egy-, illetve többnapos kirándulások keretében történik. Az egyesület tagjai emellett aktívan vesznek részt a város kulturális rendezvényein is.

Az ünnepség megnyitásaként a csoport jelenlegi elnöke, Portörő Miklós köszöntötte az egybegyűlteket, majd az Ifjúsági Fúvószenekar kíséretével a jelenlévők elénekelték a Himnuszt. Ezt követően először Babits Mihály: Áldás a magyarra című verse volt hallható, majd a berettyóújfalui Senior tánccsoport palotás tánca után Portörő Miklós ünnepi beszéde következett, melyben rövid áttekintést nyújtott a szervezet 20 éves múltjáról. Az ünnepi beszédet követően Szűcs Lajosné visszaemlékezését hallgathatták meg a jelenlévők, majd Gyula Ferencné önkormányzati képviselő köszöntő szavai után, Kállai Irén a Bihari Múzeum igazgatója, a múzeummal való immár 20 éves együttműködés folytatásáról beszélt, felajánlva az épület oktatótermét előadások megtartására, valamint az irattárat, az egyesület összegyűlt iratanyagainak őrzésére. A köszöntéseket követően ismét a Senior tánccsoport szórakoztatta az egybegyűlteket, majd Szilágyi Péter karnagy vezetésével a fúvószenekar előadása teremtett jó hangulatot.

Ezt követően a berettyóújfalui népdalkör népdalcsokra után díszoklevelek átadására került sor, külön köszöntve az immár 20 éve töretlen tagsággal rendelkezőket. Szintén oklevelet, illetve emléklapot vehettek át a 15 évnél régebbi, valamint a 10-14 éves tagsággal rendelkező klubtagok. Ezt követően Portörő Miklós mutatta be a csoport 20 éves jubileumi évfordulójára készült ünnepi kiadványt, végül a Senior tánccsoport country tánca zárta az ünnepi műsort, melyet követően álló fogadás keretében, jó hangulatú beszélgetéssel zárult az ünnepség.

Fontosnak tartom kiemelni mindazon személyeket, akik az elmúlt 20 évben sokat tettek azért, hogy ez a tagcsoport olyan összetartó erőt képviseljen, ami remélhetőleg még sokáig lehetővé teszi a berettyóújfalui klub működését. Először is Szűcs Lajosnét, akinek kezdeményezése nélkül talán létre sem jött volna a klub, Bácsi Sándort, aki 2003-ban bekövetkezett haláláig számtalan feledhetetlen élménnyel gazdagította a tagok életét, nem csak azért, mert számtalan gyönyörű helyen járhatott a csoport, hanem azért is, mert kiemelkedő ismeretekkel rendelkezett. Szót kell, hogy ejtsek Molnár Ernőről, aki Bácsi Sándor halála után a csoport elnöke lett, és rendkívül sokat tett a csoportért, valamint Jankuly Jánosnéról, aki 2003 és 2011 között a csoport kirándulásait szervezte nagy gondossággal. Végezetül a jelenlegi elnökségből szeretném kiemelni Dobai Imrét, aki a túrákat, kirándulásokat szervezi, valamint Portörő Miklós elnököt, aki szintén rendkívüli tudásával segíti a klub mindennapi életét.

Kereszturi Norbert

You have no rights to post comments