artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 28. vasárnap

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Több hét is eltelt már azóta, hogy városunkban megrendezésre került a Szélső Érték Természetbarát Találkozó. Ideje tehát a rendezvénnyel kapcsolatos tapasztalatok alapján egy kis összegzést, számvetést végezni. Először Papp Zsoltot, a fesztivál főszervezőjét kérdeztük, véleménye szerint hogyan zárult a találkozó.

 

Most, hogy véget ért a programsorozat, megkérnélek, értékeld ezt a három napot! Minden úgy zajlott, ahogyan azt elterveztétek? Milyen érzések kavarognak most benned a rendezvénnyel kapcsolatban?

Szinte minden úgy alakult, ahogyan terveztük, tényleg kulturáltan, atrocitások nélkül élhette át mindenki a programok minden elemét. Szerintem azért az a természetes, ha keressük a hiányosságainkat, okolunk belőle, így a jövőben mindig csiszoltabb, tökéletesebb dolgot hozhatunk majd létre. Így tesszük ezt most is, mint ahogyan tettük azt a Szegi találkozóinkon is. Ezen a helyszínen ez volt az első rendezvényünk és ebből kifolyólag bizony van még mit fejlődnünk, fejlesztenünk.

Nagyszerű időt "fogtatok ki", ami ugye szabadtéri rendezvényeknél lényeges tényező. Elégedettek vagytok a látogatottsággal?

Úgy érzem, a szombati nap délelőtti programjain lehettek volna többen, gondolok itt pl. a Szeredás együttes fergeteges vásári komédiájára, ami nagy élmény a gyermekek és felnőttek számára egyaránt. Én magamból kiindulva a nagy melegre fogom a viszonylag szerény érdeklődést, de más oka is lehet. Bizony azt sem felejthetjük el, hogy nem ünnepnapra esik a találkozó időpontja, pl. május elsején biztosan másabb lenne a leányzó fekvése.  Gondolom sokan dolgoztak, vagy egyéb fontos dolguk volt ebben a rohanó világban… Azért jó lenne egyszer, ha ünnepnapként kezelnék, emlegetnék a Szélső Érték Találkozó időpontját!  Egyébként alapvetően elégedettek vagyunk, ez volt az első találkozónk itt Berettyóújfaluban és sokan még nem tudták igazán hova tenni ezt az eseményt. A rendezvény elnevezése alapján talán úgy érezhették, hogy ez csak egy szűkebb rétegnek szóló programsorozat. Ez persze nem áll messze az igazságtól, amit igen jól is érezhettek, mert valóban csak a kulturált, emberi közönséget vártuk és a természetbarátokat, olyanokat akik kicsit is vonzódnak a természethez és kulturális értékeinkhez. Abban bízom hosszú távon, hogy ebből kifolyólag bizony sokkal többen látogatnak majd el hozzánk a jövőben. Erre egyébként már szép számmal utaltak is - miután híre ment, hogy ilyenforma volt a „buli” , és mondták is, ha ezt tudják, bizony eljöttek volna és biztos, hogy legközelebb nem fogják kihagyni…

Történt esetleg valami rendkívüli esemény a három nap alatt?

Igazán rendkívüli esemény nem történt, de nem volt semmilyen rendbontás, lopás sem, ismételten köszönhető ez a közönség összetételének. Ami talán rendkívüli - bár miért is lenne az - hogy három mobiltelefont és egyéb dolgokat veszítettek el a jelenlévők a találkozó helyszínén, de minden visszakerült jogos tulajdonosához. Ez megint csak visszavezethető a közönség összetételére, jelzésértékű és önmagáért beszél. Emellett van néhány értékes hozadéka is a találkozónak, így pl. tehetséges rajzosokat fedeztünk fel többek között pl. György Ágota fiatal helyi rajztanár személyében. A modellezési program kapcsán derült ki, hogy a csónakázó tó alkalmas a navigációs hajómodellező bajnokság országos, sőt EB futamainak lebonyolítására is!  Az már biztos, hogy vagy a jövő évi találkozó szombati programjának szerves részét képezheti az élethű hajómodellek versenye, vagy önállóan is megrendezésre kerülhet. A tervezett időpont jövő július első, vagy második hétvégéje, ezt még egyeztetnünk kell a várossal és a futamok rendezőivel. Mindenesetre egy rendkívül látványos programmal bővülhet Berettyóújfalu élete, ami tovább öregbítheti méltán jó hírét.   

Hatalmas közhely, de igaz: "minden kezdet nehéz". Vontatok le tanulságokat a szervezés-rendezés tekintetében a három nap alatt? Van olyan dolog amit így utólag már másképp csinálnátok?

Engem klónozni kell, legalább 3-at….  Persze nyilván valamivel könnyebb lesz a következő találkozót lebonyolítani, ha maradhat ez a helyszín, de fejlődnünk is kell! Bővítenünk kell a lebonyolító teameket és keresnünk kell még néhány, a lebonyolításhoz szükséges igazán rátermett társat. Egy biztos, a későbbiekben is úgy alakítjuk a programot, hogy minden korosztály megtalálja majd a számára érdekes és értékes elemeket, szórakozási lehetőséget. Akár ez is utalhat a találkozó elnevezésére, mert fontos, hogy a generációk együtt is jól tudják magukat érezni, így remek lehetőség nyílhat a  különböző értékrendek átadására, méltatására is.

Melyik műsorszám, fellépő vonzotta a legtöbb látogatót? Illetve melyik szolgáltatás volt a legnépszerűbb a vendégek körében?

Természetesen az esték nevesebb előadói vonzották főleg a közönséget, de a kiállításaink, ahol 17 alkotótól számos gyönyörűséges alkotást csodálhattunk meg, nagy meglepetés volt a közönségnek és számunkra is, sőt már érdeklődnek bizonyos alkotók későbbi kiállításai felől és munkáik iránt is. Szintén nagy érdeklődés kísérte a környezetvédelmi rajzversenyt is, nagyszámú, közel 100 alkotással... de pl. a főzőverseny, a kézműves foglalkozások, a modellezés, a táncház, a kerékpártúra és a csónakázás is nagyon népszerű volt. Utólag a fotókat nézegetve az emberi arcok magukért beszélnek.

Úgy tűnik a helyszínválasztás telitalálat volt, hiszen a szomszédos strandról is átlátogattak a vendégek a rendezvényre. A jövőben is marad ez a helyszín? Illetve a legfontosabb kérdés: "jövőre, veletek ugyanitt"?

Igen, ez a legmegfelelőbb helyszín Berettyóújfaluban egy ilyen jellegű rendezvényhez. Igaz, ez a harmadik helyszín, mert először a Berettyó partra terveztem, de a fakitermelés után megszűnt ott az a miliő, ami optimális lett volna. Azután jött a mentőötlet, a főtér, de hamar rá kellett jönnünk, hogy ott csak részben tudjuk megvalósítani a rendezvényt. Ott nem lett volna pl. ekkora méretű kiállítás, főzőverseny, modellezés, csónakázás, stb.
Reményeink szerint jövőre, de ha jövőre nem is, két év múlva nagy esély van rá, hogy újra legyen Szélső Érték Találkozó Berettyóújfaluban. Ez attól függ, hogy lesz e időben pályázati forrás, mert másképp nem lehet kivitelezni a dolgot. Nem akarok felelőtlenül ígérgetni, inkább óvatosan, de biztosan tervezek. A hajómodell verseny, az első Szélső Érték kupa már biztosnak tűnik, ezt nagy valószínűséggel le tudjuk bonyolítani egyéb programokkal spékelve, de ha összejöhetne a komplett találkozó, az nagyon klassz lenne. Mi ennek érdekében megteszünk minden tőlünk telhetőt, reményeink szerint a jelenlegi támogatóink is mellettünk lesznek. Igyekeztünk a lehető legjobban, minden lehetőségünket kihasználva viszonozni, reklámfelületet biztosítani a támogatóinknak, amire a későbbiekben is különösen nagy figyelmet fordítunk! Ezúton is szeretném megköszönni a lent felsorolt támogatóinknak az önzetlen és őszinte segítségüket, ami nélkül valóban nem jöhetett volna létre ez a rendezvény. Szerencsére szép számmal sorakoznak ők is, ami szintén az előző cikkben említett összefogásra is utalhat. Meg kell köszönnünk továbbá Berettyóújfalu Város Önkormányzatának, hogy melléállt és áll az ügynek, biztosította a pályázati forrást, a  területet és a Nova Villa Kft.-vel karöltve, tőlük mindennemű segítséget megkaptunk. Köszönet illeti szervezőtársaimat, Szatmári Kingát és Hegedűs Zoltánt, a Szélső Érték Kör Egyesület és a Bihari Természetbarát Egyesület minden szervezőjét és lebonyolító tagját áldozatos munkájáért, lelkesedéséért és lelkesítéséért. Alapvetően nagyon sok segítséget kaptunk, de végül külön emelném ki a családtagjainkat, akiktől a háttérből óriási támogatást és türelmet kaptunk a hónapokon át tartó szervezésben - ha valakit véletlenül nem említettem volna, azért külön az elnézését kérem, de feltétlenül kijár a köszönet mindenkinek!

A  2012-es Szélső Érték Természetbarát Kulturális Találkozó támogatói:
198. sz. Ügyvédi Iroda, Alföld Takarék, Baromfi Centrum 2003 Kft., Bella Costa Étterem és Apartmanház, Berettyóhír.hu - Berettyóújfalu internetes hírportálja, Berettyónet, Berettyó Pékség, Berettyó TV, Berettyóújfalu Város Önkormányzata, B-Gold Kft., Biharkert 2008 Kft., Biharlap.hu, Bihar Termálliget, Bihari Hírlap, Buborék-92 Kft., Csomo Ker Kft., Derecskei Fenséges - a házi ízek világa, Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap, Hemomedik Kft., Juris Invest Kft., Kemencés Kuckó Vendégház, Ker-Fu 2000 Kft., Király Attila a SCHWINN CSEPEL kerékpárok helyi forgalmazója,  Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete, Mezei Vill Kft., Móló Panzió, Nova Villa 2000 Kft., Parola Pinceklub, Pirehab Nonprofit Kft., Prevention Security Kft., Regio Kontakt Bt., Sound Service Rendezvénytechnika, WINKLER Papír- írószer, Y-FOOD  Kft.

 

You have no rights to post comments