artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 29. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Cigánypecsenye hasábburgonyával, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mint már korábban arról többször beszámoltunk, páratlan esemény előkészületei folynak Berettyóújfaluban. Mivel a rendezvény főtámogatója Berettyóújfalu Város Önkormányzata, ezúttal Muraközi Istvánt, városunk polgármesterét kérdeztük.

 

 

Hogyan talált egymásra az Önkormányzat és a szervezőgárda?

Papp Zsolt - aki a találkozó megálmodója és motorja -  régi ismerősöm, ráadásul van családi kötődés is, hiszen a Szélső Érték zenakar basszusgitárosa a sógorom. Zsolt keresett meg azzal az ötlettel még 2009-ben, hogy Szegi község mellett - a Bodrog partján- egy ifjúsági találkozót szerveznek és szeretné, ha én is részt vennék az eseményen. Családommal együtt élményekben gazdag 2 napot töltöttünk a táborozókkal és elhatároztuk, amennyiben lehetséges, Berettyóújfaluban is megpróbálkozunk egy hasonló találkozóval.

Melyek azok az értékek, amelyek miatt úgy döntöttek, hogy a város a rendezvény mellé áll?

Ha valaki végigböngészi a programokat láthatja, hogy azok rendkívül változatosak. A különböző korú és érdeklődésű látogatók mind megtalálhatják a nekik tetsző programokat. A közelben levő csónakázó tónál, vagy a Bihar Termálligetben kipihenhetik a találkozó fáradalmait. Hosszú évek óta azért küzdünk, hogy az itt élő - itt tanuló - fiatal korosztálynak szórakozási lehetőséget nyújtsunk. Ezért jó, ha civil szerveződések, egyesületek ötletekkel "bombázzák" a várost, hogy minél több programot tudjunk megvalósítani.

Milyen módon támogatja az Önkormányzat a programsorozatot?

Az Önkormányzat nyújtotta be a pályázatot. A szervezőkkel közösen a hivatal munkatársai állították össze a programokat, készítették el a költségvetést. A pályázat sikeres elbírálását követően pedig abban kellett segíteni, hogy a város megfinanszírozza a hétvégét. A pályázat ugyanis utófinanszírozású, tehát utólag fizetik ki a felmerülő költségeket. Ugyanakkor a helyszínt is a város biztosítja, mint ahogyan az előkészítésben is oroszlánrészt vállaltunk. Örömmel támogatjuk a találkozót, hiszen az, hogy fiataljaink itt helyben jól érezzék magukat, mindannyiunk számára fontos. Csak jöjjenek el minél többen!

Mit gondol Polgármester úr, hagyománnyá válhat esetleg ez a rendezvénysorozat az idők folyamán?

Szerintem minden település azon dolgozik, hogy egy-egy rendezvény hagyománnyá váljon és neve jól bevésődjön az idelátogatók tudatába. Ezért állunk minél több ilyen kezdeményezés mellé, hogy ne innen kelljen elmenni annak aki jól szeretné érezni magát, hanem minél többen hozzánk látogassanak el. Berettyóújfalu egyre jobban felkészült az ilyen rendezvények fogadására. Egyre szebb a város, megújult a főtér, a strand több ezer vendéget fogad, a vendéglátásból élők igényes üzletekkel, panziókkal várják az idelátogatókat. Tourinform irodát nyitottunk, nemsokára kerékpárút köti össze Berettyóújfalut Nagyváraddal. Kiváló minőségű gyógyvízzel rendelkezünk, országos hírű orvosi ellátással. Ez mind arra vár, hogy kiaknázzuk az ebben rejlő lehetőségeket, például egy  Szélső Érték Találkozóval.

Tervezik-e más programsorozatok támogatását az év más időszakaiban?

Eddig is hagyomány már városunkban a Majális, a Városnapi rendezvénysorozat, a Magyar Kultúra-napi rendezvények vagy akár az augusztus 20-i programokat is említhetném. Ezeket kiválóan egészítik ki azok a programok, amelyek rengeteg látogatót vonzanak, de esetleg nem kimondottan városi rendezvények. Ide sorolhatom a Bihari Számadó Napokat, az idén először megrendezett Magyarnóta estet vagy a Múzeumok Éjszakáját, amely ez évben - a "Mézelődjünk együtt" kisérőrendezvénnyel együtt- közel ezer vendéget vonzott. Szeretnénk ha a Mézfesztivál jövőre egy teljes hétvégén önállóan megtöltené a Szent István teret.

Személyesen is kilátogat a találkozóra?

Mivel mint fővédnök én nyitom meg a rendezvényt, tréfásan azt mondhatnám, nélkülem meg sem kezdődhet a fesztivál. De félre a tréfával, természetesen sokat leszek kint, hisz egyrészt érdekelnek a programok. Zenében egyébként is "mindenevő" vagyok, már ha élő zenéről van szó és nem playback-ről. Itt ez a veszély nem fenyeget. Emlékszem az én fiatalkoromban - mely még az elmúlt évezredben volt - legalább Pusztavacsig kellet menni, hogy hasonló fesztivált találjunk. Szeretnénk, ha minél több elégedett fiatal lenne, mert akkor nyugodtan szervezhetnénk a következő fesztivált. A szervezőkön biztos nem fog múlni, most már csak a jó időben kell bízni. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindenkinek a munkáját, a pályázat megírásától kezdve az előkészítésig.

Látogassanak ki minél többen, érezzék jól magukat!

A részletes programot  olvashatják.

You have no rights to post comments