artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 18. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Szárnyas raguleves

Fehérboros-mustáros szószban sült csirkecomb, zöldséges bulgurral

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott brokkoli

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Ez az év sem múlhatott el az Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény pedagógusainak karácsonyi kiállítása nélkül. 

A rendezvénynek a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Központ Bihar Vármegye Képgalériája adott otthont. Idei szakmai élményeiről, a mesterség és a művészet gyakorlásáról a kiállítás megnyitóján az iskola vezetőjét, L. Ritók Nórát kérdeztük.

 

 

 

 

 

BH: Milyen új szakmai sikerekkel és élményekkel büszkélkedhet az iskola 2011-ben?

LRN: Nehéz mindent felsorolni. Mégis egy pár dolog, amire legszívesebben emlékszünk: továbbra is a nyertesek közé kerülünk a hazai és nemzetközi gyermekrajzpályázatokon, ebben az évben is hoztuk az eddigi formát, Japán, Kína, Korea, Argentína, Lengyelország, Szlovákia, Szerbia, Szlovénia, Oroszország, Ausztrália versenyein, és a hazai pályázatokon is. Mi képviseltük Magyarországot Portugáliában, az evorai gyermek képzőművészeti versenyen, ahonnan díjjal térhettünk haza. Meghívást kaptunk az INSEA nemzetközi vizuális nevelési konferenciára, amit Budapesten rendeztek, és a II. Visual Methods nemzetközi konferenciára Angliába, ahol mi voltunk az egyetlen magyar bemutatkozó. Itt angol gyerekekkel is kipróbálhattuk a módszerünket, és velük is remekül működött. A kiállításmeghívások is megszaporodtak, több mint 20 kiállításunk volt itthon, és eljuthatott egy nagyobb anyagunk Strasbourgba, és Londonba is. Továbbképzésekre hívtak minket itthon sokfelé, és Szlovákiában is, ahol a legtöbb magyar iskola a mi módszerünk szerint tanít. Sok híradás, riport, újságcikk, televíziós felvétel, rengeteg konferencia jelezte folyamatosan, érdekes, és eredményes munkát végzünk. Az idén egy könyvem is megjelent, Bukdácsoló esélyegyenlőség címmel, az Undergraund kiadónál. Szép, sikeres év volt az iskolában, és egyre több eredmény az integrációs modellünkben is, melyet az alapítvány végez, a mélyszegénységben élők esélyteremtése érdekében.

BH: Mennyire könnyű vagy mennyire nehéz összeegyeztetni a szabadidejében dolgozó művészt a munkaidejében dolgozó tanárral?
 
LRN: Nekem nehéz, de csak az időhiány miatt. Nemrég kiállításom volt Józsán. Én sem értettem, mikor tudtam ennyit rajzolni… De valahogy sikerült. A többi kollégámnak sem túl sok ideje van az alkotásra, de szakítunk rá, hiszen a gyerekek kreativitásának fejlesztéséhez nekünk is szükségünk van a tevékenység gyakorlására.
 
 
 
 
 
BH: Milyen volt az idei kiállítás összességében az előző évekhez képest?
 
LRN: Szerintem előremutató. Mindenkinek megvan a maga határozott útja, amin kísérletezve, a világra reagálva halad előre, ki a népművészeti vonalon megtalált állandóságot megújítva, ki a természet harmóniájában keresgélve, ki az elvontabb kifejezésmódok között gondolkozva. Büszke vagyok a kollégáimra.
 
 
 
 
 
 
                                                                   
 
 

You have no rights to post comments