artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 11. szombat

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2016. október 20-án, délután négy órától Berettyóújfalu kedvelt kulturális találkozóhelyén, a Milleniumi Könyvesboltban Bói Anna dedikálta a könyveit.

 

 

 

A kellemes hangulatról Sándor Zeréndné zongorakísérete gondoskodott. A vendégeknek a zene és a szavak varázsán túl, különleges sós és édes finomságokkal is kedveskedett Sárdi Ilona, a Milleniumi Könyvesbolt vezetője, és a program szervezője. A dedikálásra érkező családtagokat, barátokat, ismerősöket Sándor Zeréndné, Marika néni varázsolta el, Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni, és Ludwig van Beethoven Für Elise című zongoraművével.

Ahogy az egy kisvárosban lenni szokott, hamar kiderült, hogy a jelenlévők ismerik egymást. Marika néni többeket tanított, és a szerzővel is voltak közös élményei. Elmesélte, hogy már két évtizeddel ezelőtt feltűnt neki, az a fajta érdeklődés, ami Bói Annát abban az időben is jellemezte. A közös jógafoglalkozásokon sokszor kérdezgette az oktatót arról, mi a boldog élet titka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dedikálást megelőző beszélgetést Sárdi-Kopányi Györgyi vezette. Az első kérdésében az után érdeklődött, mikor döntötte el az író, hogy könyvet ír? A kérdésre kapott válaszból kiderült, hogy sohasem volt Bói Annának ilyen szándéka, élte a három gyermekes édesanyák boldog életét, míg egy alkalommal, csak a játék kedvéért, elképzelt egy legeslegmerészebb jövőbeli képet. Huszonöt évvel később látta képzeletbeli önmagát, bölcsen, boldogan, sportosan, karcsún, egészségesen, és addig színezgette ezt a jövőbeli álmot, amíg összegyűlt egy könyvnyi belőle. Mivel sok hasznos információ is bekerült a kéziratba, úgy gondolta, megosztja másokkal is, mert ha egy ember is erőt merít rajta kívül belőle, már nem adta ki hiába. Teljesen a megérzésére hagyatkozva szerkesztette össze a Szóvarázst, majd a Szóvarázs Kolompáréknál meséskönyvet is, és azóta sem bánta meg, hogy hallgatott a szívére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Évek teltek el, mióta ezek a sorok papírra kerültek, de még ma is ugyanolyan örömmel olvassa az akkor leírt történeteket. A két könyv kedves élményekkel és meglepetésekkel gazdagítja. Sok bíztatást és szeretetet kapott azoktól is, akik elolvasták a könyveket. A beszélgetés hátralévő részében a jövőbeli tervekről, a konfliktuskezelés fontosságáról és a békés, boldog, bizalommal teli élet gyógyító, életjobbító hatásáról beszélgettek a szavak varázslatos erején keresztül.

You have no rights to post comments