artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 20. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Múzeumok éjszakáján a Bihari Múzeumban Balázs Dénesre, a Magyar Földrajzi Múzeum alapítójára emlékeztek. A 3276 expedíciós nap, a múzeumalapító geográfus újraolvasva című vándorkiállítás minden élőhelyen végig haladva mutatta be Földünket. A Bihari Múzeum rendezvényével a világjáró geográfus előtt tisztelegtek, Balázs Dénes nyomába eredve 8 óra alatt a Föld körül.

Az ünnepélyes megnyitó után a múzeum udvarán sokszínű zenei kínálattal várták a látogatókat: az Ifjúsági Fúvószenekar Zenével a világ körül koncertje, Törő Ferenc afrikai dobbemutatója, a József Attila Általános Iskola Kisbunda című mesefeldolgozása, valamint a Senior Tánckar western táncprodukciója szerepelt a programban, majd az estét a Bihar Néptáncegyüttes táncháza zárta.

A Makk Kálmán Moziban a Dzsungel könyvét vetítették.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A múzeum előadótermében Életem - utazásaim című életrajzi film több nézőpontból mutatta be Balázs Dénes életútját, majd Ázsia világa elevenedett meg Kónya Péter Tibetről szóló előadásában, amelyet teakóstoláskísért.

Váradi Zoltán magángyűjtő természettudományi gyűjteményének bemutatása és előadása utalt Balázs Dénes szenvedélyes gyűjtőtevékenységére.

Fizikai kísérlettel láthattuk a vulkán születését, s további kémiai, biológiai kísérletekkel örvendeztették meg az Arany János Gimnázium tanárai a természettudományok csodás világa iránt érdeklődőket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az utazások és a földrajzi felfedezések rajongói Fele sem igaz! vetélkedőn mérhették össze tudásukat értékes nyereményekért, melyek felajánlói: a Magyar Földrajzi Múzeum, az Aggteleki Nemzeti Park, a Tájak-Korok-Múzeumok Egyesület, Váradi Zoltán magángyűjtő, Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Bihar Termálliget, Szentmárton Vendégház, Makk Kálmán Mozi..

Kézműves foglalkozáson ausztrál ütőfát díszíthetteka gyerekek.

Gasztronómiai világjáráson kalotaszegi toroskáposztát, a Tetétleni Önkormányzat jóvoltából fűszeres strucc fasírtot és végül Titanic-koktélt kínáltak.

Az est folyamán turisztikai és egzotikus állatok bemutatója színesítette a programokat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyvtárban diafilmek vetítése, Balázs Dénes útikönyveinek kiállítása, utazási irodák ajánlatai, szellemi totó értékes nyereményekért, teaház és a Karacs Ferenc Múzeum Térképezd fel! programja várta az érdeklődőket.

Balázs Dénes első jelentős útját 5200 km-t kerékpáron tett meg eljutva Székelyföld legszebb területeire is. Erre emlékezve óránként italbringa járatok indultak a város felfedezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You have no rights to post comments