precizbanner

2019tavaszbanner

millenniumkicsi2

gazdatavasz

aurabannermedium2

tavasz18.01

berettyokartya2019

LizArt Design hajas

coaching2

BoPi nyito banner uj

helyijárat

2019. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tökleves

Csirkemell csőben sült sajtos brokkolival, burgonyakrokettel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor

(Jenci konyhája helyén)

06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Tojásleves

Rántott csirke rizzsel

"B" menü:

Hamis gulyásleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

veradas

koboreb

ilonatavasz2019  

szobakiado

ablakállásmuszakiboltallas

lakaselado

 

Városunk kulturális élete igen gazdag, folyamatosan új kiállításokon, könyvbemutatókon vehetünk részt. A Bihari Múzeum és a Sinka István Városi Könyvtár szervezésében 2015. március 16-án adták át a Mozi Galériát, mely új helyszínként ad otthont rendezvényeknek, kiállításoknak.

 

 

Elsőként Dezső Ilona Anna író, költő, festőművész festői énjével ismerkedhettünk meg, valamint Bai Károly előadásának köszönhetően Dezső Ilona Anna költői világába is betekintést nyerhettünk, aki a költőnő két versének elmondásával örvendeztette meg a jelenlévőket.

Most mégis a festményeké volt a főszerep és a galériaavatóé, a kiállítást Bíró Gyula író nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta: a mai alkalommal valami oknál fogva egy értéktárházban állunk, és hogyha végigtekintünk a képeken - én általában azt szoktam mondani egy alkotóval kapcsolatban -, keressük meg azt a tekintő pillanatot, azt a mozzanatot, amitől működésbe lép a kép. Ahogy fogalmazott, keressük meg azt a pontot, azt a mozzanatot, ami megfog, megérint bennünket az adott festményben: Mi az a szimbólum, alkotás, amit látok rajta? Szimbólumokat ad a művész, vagy egyszerű realitásokat? Ezekre keressük a választ, ha gyönyörködni akarunk a képekben.

A kiállítás megtekinthető 2015. április 17-ig, a mozi vetítési idejében, 17.00-tól – 20.00 óráig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dezső Ilona Annával bővebben saját weblapján keresztül is megismerkedhetnek, olvashatják verseit, megcsodálhatják képeit:

Ezt követően a festőművésznő mutatta be nekünk Berek EditLélekvesztő című könyvét. Így fogalmazott városunk szülöttének könyvéről: Szerelem, gyűlölet, bosszú, így summázható Berek Edit Lélekvesztő könyve. Stílusát tekintve romantikus, több szálon, mégis egybeforrva fut. A sírig és talán azon túl is tartó szenvedélyes kapcsolatok bemutatása. Egy 38 éves nő magára találásának vesszőfutása, modern amerikai feelingbe öltöztetve, mindez egy fiatal nő tollából.

A könyvbemutató után lehetőség nyílt könyvek vásárlására és dedikálásra is. Az est házigazdája Kocsis Csaba népművelő volt.

Korábbi könyvbemutatóról:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!