artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

Örömmel olvastam a minap az Oberhauser László Társaságtól érkezett meghívót, amely az Erdélyi Gábor-díjas zenész, író, újságíró, fotográfus, - és még sorolhatnám - Kocsis Csaba, Kisvárosi anzix című fotókiállítására invitált.

 A művész  immár sokadik alkalommal bizonyítja a bihari térség iránt érzett határtalan szeretetét és tiszteletét . A tárlat (melynek teljes anyagát az alkotó Püspökladánynak adományozta) a kisváros építészeti különlegességeit sorakoztatja fel, sajátos szemszögből megközelítve. A rendezvény célja az egymáshoz közeli települések közötti kapcsolat ápolása, építése, a kulturális értékek megőrzése. A vendégeket Kiss Zsigmond, Püspökladány alpolgármestere köszöntötte, aki elmondta, roppant büszke ezekre a képekre, hiszen városa egykor és ma is fennálló épületeit mutatják be, egy igen modern és izgalmas perspektívából. Pálfi Anikó, Berettyóújfalu alpolgármestere nyitóbeszédében összefoglalta a művész eddigi színes és rendkívül gazdag munkásságát, majd elárulta, számára a fotók bölcs intelmet sugallnak: „ Ne feledkezzünk meg a helyről ahol születtünk, ahol nevelkedtünk, becsüljük, óvjuk környezetünket, épületeinket!” A bensőséges hangulatot egy szimpatikus, tehetséges fiatalember, a püspökladányi Farkas Márton fűszerezte, aki egy szál gitárral lopott melegséget és önfeledt vidámságot a szívekbe ezen a hideg, ködös, téli estén. Ugyanezt a könnyed vidámságot és melegséget éreztem a fotók előtt állva: a színek, a kompozíciók egy örökifjú ember játékáról árulkodtak, aki sajátos szemléletének és művészi vénájának köszönhetően csodavilágot „épített”  a számunkra megfakultnak tűnő dolgokból.

 

Ha tehetik, éljék át a varázslatot a Bella Costa étteremben egy forró kávé vagy tea mellett, a fotókiállítás adventtől vízkeresztig megtekinthető.

Kép és szöveg: berettyohir.hu

You have no rights to post comments