artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 3. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Fahéjas szilvaleves

Párizsi sertésszelet carbonara spagettivel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A 2013-as esztendőt is igen mozgalmasan, számos érdekes és színes programmal, pályázati felhívással és nemzetközi kapcsolatok ápolásával kezdte a Bihari Népművészeti Egyesület. Alábbiakban ezekről az eredményekről, a már sikeresen lezajlott, illetve a jelenleg is aktuális eseményekről számolunk be röviden.

 

Nagy  sikere volt a Betlehem Biharban című pályázatnak és rendezvénynek, amelyet a Bihari Népművészeti Egyesület szervezett NKA pályázati segítséggel. A kiállítás a Nadányi Zoltán Művelődési Központban volt látható. A a Református templom kertjében csodálhatták meg az arra járók.

Az Egyesület által 2012 őszén meghirdetett „Kitesszük a szűrét…” című V. Országos szűr-szűrrátét készítés, szűcshímzés és nemez pályázatra március 15-ig lehet nevezni. A pályázati feltételekről olvashatnak részletesen.

A Kultúra Napja alkalmából Nagyváradon, a Tibor Ernő Galériában 34 alkotó munkáiból nyílt kiállítás. A megnyitón a komádi Rákász citeraegyüttes és a berettyóújfalui Szederinda énekegyüttes szerepelt. A kiállítást Pálfi Anikó a Berettyóújfalui Járási Hivatal vezetője nyitotta meg. A színvonalas, míves kiállítás 2013. február 8-ig volt megtekinthető, melyet szép számmal látogattak meg az érdeklődők.

„TÜZET VISZEK” Hagyományéltetés Biharban címmel közel 10 millió forintot nyert a Bihari Népművészeti Egyesület TÁMOP pályázat keretében, amiről előző mi is beszámoltunk.
A bihari települések iskoláiból, óvodáiból járnak a gyerekek az egyesület Alkotóházába, ahol a mesterek vezetésével tanulják a kézművesség alapjait. A foglalkozásokon készült fotókat megtekinthetik folyamatosan frissülő .

Török Istvánné, az Egyesület elnöke a segítője, kísérője annak a 20 éves tajvani újságíró szakos egyetemista lánynak, aki januárban érkezett Berettyóújfaluba önkéntes munkára egy diákcsere program keretén belül. Po-Ying a város óvodáiban és általános iskoláiban ismerkedik a magyar oktatás sajátosságaival, bekapcsolódva a gyermekek foglalkozásaiba több helyi középiskolás diák segítségével Az önkéntes munka célja, hogy megismertesse országa, népe kultúráját és egyben betekintést nyerhessen hazánk kulturális életébe.

A tajvani diáklánnyal munkatársunk, Szilágyi Magdolna készített egy személyes hangvételű interjút, melyet hamarosan olvashatnak oldalunkon.

A Bihari Népművészeti Egyesület munkáját, hivatását megismerhetik az Egyesület , ahol az aktuális programok, hírek, felhívások is megtalálhatók.

„A tradíciót nem úgy kell őrizni,

mint a poszt a lőportornyot, hanem,

mint Veszta szüzek a tüzet,

folyton élesztgetni kell, hogy ki ne aludjék!”

You have no rights to post comments