artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

 

- A Cinema City Debrecen Pláza műsorán

Tom Cruise az Tom Cruise. Akármennyire is megváltozott a megítélése az elmúlt években, akkor is vannak olyan dolgok, amiket csak Tom Cruise tud megcsinálni. 
Például a világ legmagasabb felhőkarcolóján mászkálni és ugrálni fel-alá. Túlélni néhány frontális karambolt. Kicselezni a teljes orosz igazságszolgáltatást. Meg annál az ügynökségnél dolgozni továbbra is, amelyik ki számolja már, hányszor tette meg bűnbakká az elmúlt 15 évben.
A Mission: Impossible sorozat negyedik részében a változatosság kedvéért már megint Ethan Hunt titkos ügynök felel a világ sorsáért. Ezúttal a tét nem kevesebb, mint egy atomháború kirobbanásának megakadályozása, amiben segítségére ismét egy maroknyi, új arcokból álló csapat van. Illetve ezúttal visszatérő is akad: a harmadik részből itt van Simon Pegg! Számomra üdvözítő fejlemény volt egy régi ismerőst is viszont látni a sok friss hús között, hiszen eddig nem ez volt a megszokott.
Az M:I filmeket nehéz összevetni. Mindegyiket más direktor (Brian De Palma, John Woo, J.J. Abrams) készítette, ezért mindnek meg van a maga egyedi stílusa, jellegzetessége, ami se előtte, se utána nem köszönt vissza a szériában. A negyedik epizódot Brad Bird vezényelte le, akinek ez az első élőszereplős filmje, korábban „csak” animációsakat készített (de még milyeneket: A hihetetlen család, L’ecsó). Az ő kezében Ethan Hunt legújabb lehetetlen küldetése ténylegesen kalandfilmmé válik, a bevetések így egyre messzebb és messzebb kerülnek a realitástól. A végeredmény pedig kissé mozaikszerű: a különböző városokban zajló események mintha külön epizódot alkotnának, amiket csak az tart össze, hogy egy cím alá tartoznak. De ennyi hiba megbocsátható, hiszen egy percig sem unatkozhatunk.
A film lehengerlő kritikai és anyagi sikerét látva nem kérdés, hogy lesz ötödik rész, remélhetőleg több Ving Rhames-szel és budapesti látképpel. Bár az első rész feszültsége valószínűleg már nem fog többet visszaköszönni, de az újabb és újabb rendezők behozásával a sorozat mindig képes friss maradni. Tom Cruise pedig már tényleg benne jár a korban, de még mindig miatta működnek ezek a filmek – nehezen tudom elképzelni, hogy az utódjának behozott Jeremy Rennerrel a főszerepben működhetne a dolog. Neki nem hinném el, hogy egy agyrázkódás után is képes épületekből sértetlenül kiugrálni – csak Tom Cruise-nak.
 

You have no rights to post comments