artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények ügyében tartja első tárgyalását 2016. december 12-én, hétfőn 8:30-tól a Debreceni Törvényszék.

A Hajdú-Bihar Megyei Ügyészség vádirata szerint a vádlottak (I. rendű N.D.C., II. rendű A.I.I.) és bűntársaik 2014 januárja és márciusa között több nagyobb projektben a kivitelező képviselőinek adták ki magukat, és a megrendelőket telefonon vagy emailben arról tájékoztatták, hogy a kivitelező cég bankszámlaszáma megváltozott. A kiszámlázott szolgáltatási díjakat erre az „új” számlaszámra kérték. És több esetben hozzá is jutottak a többmilliós – többszáz milliós összegekhez. A tucatnyi bankszámlát hamis okmányokkal alapított cégek nevében hozták létre, miután pedig a pénz beérkezett, a román állampolgárságú vádlottak bűntársa külföldi – cseh, szlovák - bankszámlákra utalta tovább.

Az egyik vádpont szerint a vádlottak bűntársa 2014 februárjában azzal hívta fel a Tiszántúli Református Egyházkerület Gazdasági Hivatalt, hogy ő a H. Zrt. képviselője és jelezné, hogy megváltozott a kivitelező cég számlaszáma. Az ügyintéző emailt kért, „Kovács Piroska” a cég logójának és bélyegzőjének felhasználásával eleget tett a kérésnek, majd telefonon is érdeklődött az átutalás állapotáról. A Tiszántúli Református Egyházkerület át is utalta a kintlévőséget, több mint 515 millió forintot. Kovács Piroska pár nappal később újra felhívta az ügyintézőt és tájékoztatta arról, hogy a pénz megérkezett. A vádlottak bűntársa a félmilliárdos összeget cseh és szlovák számlákra utalta, majd ennek egy részét később készpénzben felvették. A kár részben megtérült, a cseh számlán ugyanis sikerült lefoglalni 118 millió forintot, ezt a Prágai Városi Ügyészség visszautalta az egyházkerületnek.

Hajdúböszörményben a K. Kft. volt egy önkormányzati beruházás kivitelezője. A vádlottak egyik bűntársa 2014 márciusában a K. Kft. logóját, bélyegzőjét felhasználva, a pénzügyi igazgató-helyettes hamis aláírásával levelet küldött az önkormányzatnak, amelyben a K. Kft. új bankszámlaszámáról tájékoztatta az önkormányzatot. A pénzügyi munkatárs azonban telefonon érdeklődött a K. Kft-nél, így a csalás kiderült, a csaknem 30 millió forintot a Hajdúböszörményi Önkormányzat nem utalta el – taglalja a vádirat.

A vádirat szerint az MVK Miskolc Városi Közlekedési Zrt. volt a következő, amely egy utastájékoztatási, forgalomirányítási rendszert építtetett ki a T.C.I. Kft-vel. Az ismeretlen bűntárs a kivitelező nevében felhívta a Zrt. gazdasági osztályának vezetőjét, és sürgette a 229 millió forintos előleg kifizetését. Nem sokkal később egy pénzügyi munkatársat is felhívott, akinek jelezte a cég „új” bankszámlaszámot. Az ügyintéző írásos megerősítést kért, így kapott is egy céglogóval, bélyegzővel és hamis aláírással ellátott levelet. A megrendelő azonban leellenőrizte az információkat, így az átutalásra nem került sor – írja a vád.

A Vértesi Erőmű Zrt-től hasonló módszerrel 60 millió forintot próbáltak kicsalni. A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatalnál viszont sikerrel jártak, csaknem 11 millió forintot utaltak el a vádlottaknak. A MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt.-nél a GYEMSZI képviselőjeként jelentkeztek be, onnan csaknem 8 millió forintot sikerült átutaltatniuk. Ez utóbbi kár megtérült. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház is hitt nekik. Az intézmény beszállítójától „Kovács Piroska” a Magyar Államkincstár nevében egy kintlévőségi listát kért és kapott, majd ennek segítségével összesen 9 millió forintot csalt ki a kórháztól – állapította meg az ügyészség.

You have no rights to post comments