artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. február 26. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Debreceni sertésszelet párolt rizzsel, almapaprika

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Via Video rendszer segítségével tárgyaláson hirdetett ítéletet a Berettyóújfalui Járásbíróság 2021. november 24-én annak a vádlottnak az ügyében, aki késsel a kezében megöléssel fenyegette a rendőröket egy Hajdú-Bihar megyei településen. Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki a 30 éves férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, ezért őt 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2020. július 3-án délután a vádlott ittasan ütötte az egyik élelmiszerüzlet ajtaját Pocsajban. Az elkövetéskor éppen arra közlekedtek a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság egyenruhásai, akik felszólították a férfit, hogy fejezze be az agresszív magatartást. A 30 éves vádlott ekkor a rendőrök felé fordult és a kezében tartott 8 centiméter pengehosszúságú késsel megindult az irányukba. A férfi folyamatosan azzal fenyegette a rendőröket, hogy megöli, kibelezi őket, ha nem mennek el. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy hagyja abba az agresszív viselkedést, azonban ő továbbra is támadólag lépett fel. A főtörzsőrmester ekkor a támadás elhárítása érdekében magához vette a szolgálati gépkocsiból a rendőrbotot és a könnygázt. Ezt látva a férfi megállt, majd hátrálni kezdett, de közben továbbra is megöléssel fenyegette az egyenruhásokat. A vádlott egy közeli utcába bement, közben a késsel folyamatosan fenyegetően lépett fel, azzal az őt követő rendőrök felé fordult és hadonászott. A helyszínre folyamatosan érkeztek a megerősítő erők, majd a férfit bekerítették, hátulról lefogták és testi kényszert alkalmaztak vele szemben, végül megbilincselték és előállították a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra. Az őrizetbe vett férfi letartóztatását a bíróság 2020. július 6-án elrendelte.

Dr. Kiss László bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe többek között azt, hogy a vádlott két korábbi felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el a bűncselekményt, továbbá az ilyen és ehhez hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát. A férfi ezen felül önhibájából eredő ittas állapotban támadt a rendőrökre, amit a bíróság szintén a terhére értékelt. Nyomatékos enyhítő körülménynek számított, hogy a férfi tudathasadásos elmebetegségben szenved, ami miatt a beszámítási képessége közepes fokban korlátozott.

A korábban kiszabott két szabadságvesztés büntetés végrehajtását – 1 év 4 hónap, valamint 1 év 8 hónap börtönbüntetést – a bíróság utólagosan elrendelte. 

A Berettyóújfalui Járásbíróság ítélete jogerős, azt mind az ügyészség, mind a vádlott és védője tudomásul vették.

You have no rights to post comments