artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 25. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Bakonyi sertésszelet főtt tésztával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Finomfőzelék tepsis vagdalttal

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A koronavírus járvány 4. hulláma egy hónappal ezelőtt elérte a TAMA Hungary Kft.-t is, az ezzel kapcsolatos intézkedésekről kérdeztük Győrfi Sándort, a TAMA Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját.

 - A most bevezetett intézkedéseink nem újak, már az előző hullámokban is alkalmaztuk a cégen belül, mérlegelve, hogy arányosak és hatékonyak legyenek. Első körben visszavezettük a beltérben kötelező maszkhasználatot. Ez vonatkozik a külterületekre is, ha a 1,5 méteres védőtávolság nem tartható. Igyekszünk a műszakváltásokat hidegváltásban megoldani, hogy ne érintkezzenek, ne találkozzanak az egyes műszakban dolgozók egymással. Az irodákban plexilapok kerültek elhelyezésre, ami az irodai dolgozók védelmét szolgálja. A bejáratnál, a portánál belépéskor mindenkinek kézfertőtlenítőt kell használnia, valamint testhőmérséklet mérés történik. Aki lázas beteg, vagy nem érzi jól magát, megkérjük, hogy ne jöjjön be a munkahelyére dolgozni, nehogy egy fertőzési hullámot indítson el.

Hetente kétszer teljes fertőtlenítés történik a gyár irodáiban, szociális és étkezőhelyiségeiben, valamint a közösségi terekben. A takarítási tevékenység megerősítésre került. Egy ember állandó feladata, hogy a kilincseket, lámpakapcsolókat, automaták kezelőfelületeit fertőtlenítse.

Cégünknél az országostól eltérően, a karanténra vonatkozó szigorúbb szabályozást vezettünk be. A beoltott, illetve védettségi igazolvánnyal rendelkező azon dolgozók, akik családjában karanténköteles személy tartózkodik, a rendelkezésünkre álló antigén tesztekkel belépés előtt tesztelésre kerülnek és csak negatív eredmény esetén kezdhetik meg a munkát. Ha valaki munkavégzés közben nem érzi jól magát, valamilyen egészségügyi problémája van, lehetősége van antigén teszt használatára, ezt a cég biztosítja a dolgozói számára. Pozitív eredmény esetén az azonos műszakban dolgozók is automatikusan tesztelve lesznek.

Az ügyvezető igazgató azt is elmondta, a vállalat az oltások felvételét ösztönzendő, az első oltást követően – a védettségi igazolvány felmutatása után – minden dolgozónak plusz egy nap extra szabadságot ad. A negyedik hullámmal kapcsolatban ez kiterjesztésre került. Aki a harmadik oltást is felvette és ezt igazolja, további egy nap szabadáságra jogosult.

tama covidteszt03

Még a koronavírus járvány első hullámában nagydózisú C és D-vitamint biztosítottunk a cég minden dolgozója számára, hogy egészségvédelmi szempontokból megerősíthessék az immunrendszerüket. Ez megismétlésre került tavasszal, valamint most, a negyedik hullámban is. Továbbá narancsot és 50 db-os eldobható orvosi maszkot is kapott mindenki. Minden kolléga erőfeszítését megköszönve, az előző hullámokban extra SZÉP-kártya feltöltést biztosítottunk számukra.

Törvényi kötelezettség és a cég számára is fontos, hogy biztonságos munkahelyi körülményeket teremtsen az ott dolgozók számára. Ennek szellemében már tavasszal is tartottunk egy tömeges tesztelést, amikor a vállalat teljes állományát leteszteltük. Akkor összesen 4 kolléga tesztje lett pozitív, őket kiemelve a közösségből sikerült megakadályozni a vírus továbbterjedését. Ezt a tömeges tesztelést - a fertőzések nagyobb számára való tekintettel - az elmúlt héten megismételtük, melynek során 1 dolgozó tesztje lett pozitív.

tama covidteszt02

Cégünk az élelmiszerlánc fontos eleme, így a termelés folyamatos fenntartása fontos gazdasági érdeke a piac minden szereplőjének – viccesen azt szoktuk mondani, hogy Covid-álló cég vagyunk. Az eddigi hullámok alatt a pár táppénzen lévő fertőzött munkatárs ellenére is teljes kapacitással tudott működni a Tama Hungary Kft. Ez elmondható a negyedik hullámról is, bár most többen vannak táppénzen, mint korábban, de kisebb fennakadásokkal és átszervezésekkel fent tudjuk tartani a termelést.

Az első hullám alatt, amikor megnehezedtek, vagy lehetetlenné váltak a személyes találkozók az izraeli tulajdonossal és a többi külföldi üzemegységekkel, az online élet egy új szakasza kezdődött el a Tama Hungary kft. életében is. Az online tréningek, meetingek során elsajátított módszereket, hozzáadott értékeket azóta is sikeresen alkalmazzuk, ami a jelenlegi helyzetben ismét nagy segítség a megfelelő kommunikáció fenntartásához.

Végül, de nem utolsó sorban, az elmúlt 2 évben több módon is segíttettük a várost ezen a területen is; FFP2 maszkokat adományoztunk a Gróf Tisza István Kórháznak és jelentős összeggel járultunk hozzá a koronavírus elleni védekezéshez, melyből pl. ózongenerátorokat vásároltak. Legutóbb két pihenőszoba kialakítását támogattuk különféle eszközök megvásárlásával, ahol néhány percre megpihenhetnek a védekezésben megfáradt orvosok, ápolók. 

You have no rights to post comments