artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a sokéves hagyománynak megfelelően 2020. július 7-én, Semmelweis Ignác emlékére megtartott rendezvényen került sor az orvosi előléptetésekre, a kiváló dolgozói kitüntetések, igazgatói dicséretek, elismerések átadására. KÉPGALÉRIA

A rendkívüli helyzet okán idén az ünnepséget zárt körben, kizárólag az érintettek és a kórház vezetésének részvételével tartották meg. Az elismerések átadása előtt Dr. Muraközi Zoltán főigazgató mondott ünnepi beszédet, amely az alábbiakban olvasható:

"Tisztelt Munkatársaim!

A rendkívüli helyzet rendkívüli megoldásokat és áldozatos munkát kíván. Nos, örömmel jelenthetem, hogy a rendkívüli helyzetet az élet biztosította számunkra, azonban szerencsére a Gróf Tisza István Kórház közössége sikeresen megoldotta a feladatot. Köszönet ezért mindenkinek, aki hajlandó volt részt venni ebben a szokatlan, embert próbáló feladatban. Engedjék meg, hogy távollétükben megköszönjem a kórházparancsnoknak és logisztikai segítőjének az a támogató, segítő munkáját, melyre a nehéz időkben bizton számíthattunk, és számíthatunk az elkövetkezendő időszakban is.

A járvány elleni védekezés első időszakán szerencsésen túl vagyunk. Az, hogy lesz-e és milyen második hullám, természetesen még nem tudhatjuk. Azt azonban igen, hogy az elkövetkezendő időszak, legyen bármilyen is, egy ilyen nagyszerű, áldozatkész munkatársi közösséggel átvészelhető lesz.

Természetesen elmondhatjuk, hogy szerencsénk volt: nem volt COVID-os betegünk. Igen, mondhatnánk ezt pusztán szerencsének is. De az a tény, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy ez így legyen, túlmutat a szerencsefaktoron. Tudatos járvány elleni védekezés, az előírások, rendeletek szigorú betartása, a fegyelmezett munkavégzés megítélésem szerint nagyobb súllyal esik latba, mint a jószerencse!

Itt is megköszönöm minden olyan munkatársamnak a tevékenységét, aki nem menekült el a vírus és a munka elől, hanem végig kitartott, és helyenként az elvárhatónál nagyobb áldozatot hozva segítette a Kórház munkáját. Nagyon köszönöm, hogy a legrosszabb forgatókönyvre történő felkészülés során (teljes bezárkózás-beköltözés) is számos munkatársunk jelezte, bármilyen feladatra és körülmények között készen áll! Higgyék el nekem, hogy torokszorító érzés ilyeneket hallani, megélni akkor, amikor máshonnan ennek az ellenkezőjét hallja az ember.

Semmelweis nap 2020 02Semmelweis nap 2020 01

Magyarország Kormánya elismerte az egészségügyben dolgozók munkáját, és egyszeri, eleddig példátlan jutalmat adott mindenkinek. Sajnos a helyi közösségeknek ennél lényegesen kisebb anyagi lehetőségeik vannak, különösen igaz ez Kórházunkra, és főleg a jelen helyzetben. Azonban mindenképpen hangsúlyozni kell, ha egy munkatársi közösség összességében és egyénenként is kiemelkedő munkát végez. A mai alkalom ennek a formája, hogy a rengeteg kiváló munkatárs és ember közül azok, akik az elvárhatónál többet tettek le a közös asztalra, valamilyen szintű elismerésben részesüljenek a közösség részéről, melyet tisztességgel szolgálnak!

A Berettyóújfalu Város Önkormányzata is hálával fordul az egészségügyi, közösségi munkát végzők felé. Ennek okán egy köszönő koncertet szerveztek helyi művészek, művészeti csoportok részvételével, melyre Intézményünk is 200 jegyet kapott. Minden itt kiszólított munkatársunk 2-2 tiszteletjegyet kap, a csoportos elismerést kapó közösségek létszámuktól függően 20-40 darabot. Itt tolmácsolom Polgármester Úr meghívását: mindenkit tisztelettel és szeretettel elvárnak a 10-én, pénteken 18 órától kezdődő díszelőadásra!

Sajnos a rendkívüli helyzet nem korlátozódott a járványra. Az utóbbi időben tapasztalt szélsőséges időjárási viszonyok is komoly megpróbáltatásokat okoztak. Úgyhogy, ha az eltelt időszak helytálló munkacsoportjaira gondolunk, nem csak a betegszállítókat, a beléptető ponton állókat, hanem azokat a munkatársainkat is meg kell említenünk, akik a betörő víz és egyéb elemek elleni küzdelmet folytatták: takarítókat, műszakosokat, a fizioterápiás munkatársainkat és még sok mást meg kell említenünk!

Az én szememben mindenki, aki az elmúlt időszakban helytállt: HŐS! Olyan szuperképességek nélküli hősök ők, akik emberi és lelki nagyságukat használva segítettek a Kórháznak, a betegeknek, a hozzátartozóknak, a munkatársaiknak, a lakóközösségüknek átvészelni a súlyos időszakot, és akik további helytállására bizton számíthat szűkebb és tágabb környezetük. Tisztelet és köszönet ezeknek a hősöknek, ÖNÖKNEK!

És most, bár szerényebb és szűkebb külsőségek között - a zárt téri rendezvények létszámkorlátai miatt – csak magunk vagyunk, de lássuk, kik azok, akik a Gróf Tisza István Kórház nagyszerű munkatársai sorából is kiemelkedtek."

A FŐIGAZGATÓI KITÜNTETÉSEKET Dr. Muraközi Zoltán főigazgató adta át:

KIVÁLÓ DOLGOZÓ

Mezei József Roland

Munkajogviszonya 1998. március 4.-től él. 97-ben általános ápoló, 2000-ben ápoló, majd 2004-ben klinikai szakápoló képesítést szerzett. 2008-ban általános szociális munkás című főiskolai oklevelet kapott, majd hosszú szünet lépett fel. 2017-től ismét gyorsulnak az események: 2017-ben mesterfokozatú okleveles népegészségügyi szakember minősítést, 2019. márciusban fertőtlenítő-sterilező rész-szakképesítést, majd ugyanezen évben, júliusban egyetemi szintű EHS szakember képzettséget szerzett.

Kórházunkban pillanatnyilag a központi sterilizáló vezetése mellett a népegészségügyi feladatokat is ellátja, az intézeti Antibiotikum bizottság titkára (és motorja és jegyzőkönyv-vezetője), az intézményi survillance végzője, kapcsolattartó az ÁNTSZ, OTH, NNK irányába, a legújabb miniszteri rendeletek értelmezője, azok kórházunkra szabója és az eredmények feldolgozója – már amennyiben sikerül az osztályokból kipréselnie az adatokat. A COVID-járvány idején emellett folyamatosan segített, tájékoztatott, ellenőrzött, jelentett, a védőeszközök és vegyi anyagok napi szintű nyilvántartásával segítette a mi mindennapi jelentéstételi kötelmünket. A gyanús betegek be- és kijelentése, az eredmények megszerzése mellett segítséggel ugyan, de az át- és visszaköltözés előtti-utáni fertőtlenítést szintén végezte. Mindemellett a napi munkáját is maradéktalanul ellátta, bár az utolsó időkben már elég álmosnak és fáradtnak tűnt, zokszó nélkül fogadta az újabbnál újabb, egyre értelmezhetetlenebb, felülről jövő jelentési kötelem adatszolgáltatási igényeit.

Bár az elmúlt időszaknak Intézményünk részéről is rengeteg hőse volt, engedjék meg, hogy a magunk részéről Mezei József Rolandot a Gróf Tisza István Kórház legfőbb COVID-hősének nevezzem. Olyan hősnek, aki mindig, minden körülmények között rendelkezésre áll, a feladatokat maradéktalanul, magas szinten és zokszó nélkül végrehajtja, akinek nem számít, hogy éjjel, vagy hétvégén keresem, vagy merül fel feladat, azonnal segít, szervez, utánajár, megold.

Mezei József Rolandot a főigazgató javaslatára a Gróf Tisza István Kórház vezető testülete Kiváló Dolgozó Kitüntetésben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 17

CSOPORTOS ELISMERÉS

Belső szállítási csoport és a Kertészet munkatársai részére

Sokunk számára a COVID járvány kényelmetlenséggel járt. Ki kellett lépni a komfort zónánkból, nem mehettünk oda, ahova akartunk, nem oda mentünk dolgozni, ahol megszoktuk, más helyen kellett öltözni, beteget ellátni. Emellett sok pluszfeladat is adódott, kisebb-nagyobb felfordulás közepette. A kórház előbb összehúzódott, a betegeket, bútorzatot szűkebb területre kellett elhelyezni, majd amikor ez megtörtént, szinte azonnal lehetett az egészet visszacsinálni. Többszáz ágy, éjjeliszekrény, egyéb bútor, eszköz mozgatása el, majd vissza volt a feladata a belső szállítási csoport munkatársainak, akiket a kertészet dolgozói segítettek, így talán elmondható, hogy a két társaság közös munkája az, ami a mai napon is látható: mindenki és minden a helyén van, a Kórház majdnem normál menetben működhet!

Felemelő és megható az az élmény, melyet nap mint nap tapasztalhattam, tapasztalhattunk: a szállítók  és a kertészet munkatársai mindennapi munkájuk mellett – hiszen szennyes nem maradt az osztályon, a tiszta ruha is visszaérkezett, az étel mindig időben megjött -, pakoltak, húrcolták az ágyakat a leglehetetlenebb helyekre - alagsor, fertőző, stb  -majd onnan vissza, egy zokszó, egy hangos panasz nélkül! A COVID helyzet másik hősiesen helytálló, komoly fizikai erőfeszítéseket tevő csapatát köszönthetjük személyükben.

A főigazgató javaslatára a Gróf Tisza István Kórház Vezetőtestülete a Belső szállítási csoport és a Kertészet munkatársai részére Elismerő Oklevetet adományoz.

 Semmelweis nap 2020 15

ORVOS IGAZGATÓI előléptetések, elismerések, dicséretek, melyeket Dr. Pete László orvos igazgató adott át:

ELŐLÉPTETÉSEK

Dr. Gáspár Tünde

2005-ben szerzett általános orvosi diplomát a Marosvásárhelyi orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetemen. 2008. óta dolgozik a Fül-orr-gége osztályon. 2011-ben fül-, orr-, gégegyógyászatból szerzett szakvizsgát, majd 2016-ban adjunktusi kinevezést kapott. 2015. óta egyedül látja el a kórházunkba érkező fül-orr-gégészeti betegeket, vezeti a járóbeteg szakrendelést. Az ügyeleti készenléti szolgálatból is döntő részt vállal. Kollégákkal és társosztályokkal a kapcsolat példaértékű. Munkáját lelkiismeretesen, a szakmai tudás legjavát nyújtva, mindig a betegek érdekeit figyelembe véve végzi.

A Kórház Vezető Testülete, az orvos igazgató javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával Dr. Gáspár Tünde adjunktust FŐORVOSSÁ nevezi ki.

 Semmelweis nap 2020 06

Dr. Nagy Réka Mariann

2004-ben szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Egyetemen. 2007. óta dolgozik kórházunk Belgyógyászat osztályán, előtte 2 évig a Debreceni Egyetemen mélyítette tudását. 2011-ben belgyógyászatból szerzett szakvizsgát, majd 2014-ben diabetes licensz vizsgát szerzett. 2016-ban adjunktusi kinevezést kapott. Az osztályos munka mellett tevékenyen részt vesz a belgyógyászati szakrendelés működtetésében, emellett a diabetológiai szakrendelés keretében a régió cukorbetegeinek a gondozásában is jelentős szerepet vállal. Tudományos rendezvényeinken aktívan részt vesz. Munkáját pontosan, megbízhatóan, nagy szakmai alázattal és tudással végzi, a betegekkel szemben tanúsított empátiája példamutató.

A Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető főorvos javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával Dr. Nagy Réka Mariann adjunktust FŐORVOSSÁ nevezi ki.

 Semmelweis nap 2020 13

Dr. Tóth Enikő

2005-ben szerzett általános orvosi diplomát a Nagyváradi Egyetem általános orvosi szakán. 2006. óta dolgozik kórházunk Sebészet osztályán. 2014-ben sebészetből szerzett szakvizsgát. Szakmai tevékenységét becsületesen, szorgalmasan végzi. Betegeivel empatikus, munkatársaival segítőkész, kiváló kapcsolatot ápol.

A Kórház Vezető Testülete, az osztályvezető főorvos javaslata alapján, a Szakmai Vezető Testület támogatásával Dr. Tóth Enikő szakorvost ADJUNKTUSSÁ nevezi ki.

 Semmelweis nap 2020 08

KIVÁLÓ DOLGOZÓ

Dr. Zsugovits Edit Adrienne

1987-ben szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. 1989. óta dolgozik kórházunk pszichiátriai osztályán, 2000-ben adjunktussá nevezték ki, 2005-ben főorvosi kinevezést kapott. 1995-ben pszichiátriából, 2002-ben pszichiátriai rehabilitációból szakvizsgát szerzett. 1996-tól az osztály Nappali Szanatóriumát vezeti, 1998-tól az ideggondozóban és a szakrendeléseken is rendszeresen dolgozik. 2014. szeptember 1-től működik a Pszichiátriai Rehabilitációs osztály, melynek feladatait már osztályvezető főorvosként látja el.

Az osztály ügyeleti munkájában folyamatosan részt vállal, szakmai tudományos képzéseken rendszeresen fejleszti tudását. Kórházi belső auditorként évek óta aktív segítője a minőségügyi munkának. A medikusok oktatásában kiemelkedően színvonalas tevékenységet végez.

A COVID járvány alatti osztályos munkaszervezésben vezetői szinten részt vett, melynek eredménye a pszichiátriai osztály példaértékű helytállása volt a nehéz időszakban.

Az orvos igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓI ELISMERÉSBEN részesíti.

 Semmelweis nap 2020 09

IGAZGATÓI DICSÉRET

Dr. Gyenes István

1992-ben szerzett általános orvosi diplomát a Debreceni Orvostudományi Egyetemen. 1992-2004. között kórházunk belgyógyászat osztályán, majd 2004 és 2010 között a debreceni Kenézy Gyula kórházban és a sátoraljaújhelyi Erzsébet kórházban dolgozott. Intézetünkben 2010-től gasztroenterológiai labor-vezető, majd 2018-tól a belgyógyászat osztály osztályvezető főorvosa. 1997-ben belgyógyászatból, 2002-ben gasztroenterológiából szakvizsgát szerzett. 2016-tól egészségügyi menedzser diplomával is rendelkezik. 2005-ben adjunktussá nevezték ki, 2008-ban főorvosi kinevezést kapott. Az osztály működését mintaszerűen szervezi, munkájára a pontosság, magas szakmai színvonal jellemző, betegeivel empatikus, munkatársaival jó kapcsolatot ápol.

Az orvos igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete IGAZGATÓI DICSÉRETBEN részesíti.

 Semmelweis nap 2020 07

ÁPOLÁSI IGAZGATÓI dicséretek, elismerések, melyeket Halászné Szilágyi Gyöngyi ápolási igazgató adott át:

KIVÁLÓ DOLGOZÓ

Élesné Kiss Éva osztályvezető főnővér

1980-ban végzett a helyi egészségügyi szakközépiskolában és ettől az időponttól kezdődően  kórházunkban dolgozik. Kezdetben a Belgyógyászati osztályon tevékenykedett ápolói munkakörben, majd az emeleti részlegen évekig részlegvezető főnővéri megbízást kapott, és 2012-től kezdődően lett a Sürgősségi Betegellátó Osztály főnővére. Munkavégzés mellett folyamatosan képezte magát, 1984-ben felnőtt szakápoló, 1986-ban intenzív terápiás szakasszisztens, 2002-ben diplomás ápoló, 2014-ben sürgősségi szakápoló képesítést szerzett.

Nagy munkabírású, lelkiismeretes munkája mellett pályája kezdete óta részt vesz az ápoló hallgatók elméleti és gyakorlati felkészítésében. 2012-ben a helyben megszervezésre került sürgősségi szakápoló képzés vezető oktatója volt. Szakmai tudása, egészségnevelési tevékenysége megbecsülésnek örvend. Kötelezettségét nagy szakértelemmel, tapasztalattal maradéktalanul ellátja.

Szakdolgozói elhivatottsága, betegcentrikus szemlélete, magas szintű szaktudása kiemelkedő. Szívesen vállal és végez plusz feladatokat a betegellátás színvonalának javításáért, a COVID-19 járványügyi helyzetben is kiemelt szerepe volt az oktatásban, a járvány elleni védekezésben.

Az ápolási igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓI ELISMERÉSBEN részesíti.

 Semmelweis nap 2020 10

Kecskeméti Brigitta osztályvezető főnővér

Kecskeméti Brigitta 1994.október 01. óta dolgozik kórházunk KAIBO osztályán. Szakközépiskolai tanulmányait követően felnőtt szakápolói, majd intenzív betegellátó szakápolói képesítést szerzett. Rátermettségének, talpraesettségének köszönhetően 2012. július 16-ától ellátja a Központi Intenzív Betegellátó Osztály osztályvezető főnővéri teendőit. Az intenzív betegellátás iránt rendkívüli módon elhivatott, önmagával szemben támasztott elvárásai nem ismernek htárokat. Szakmai tevékenyégét a hivatás iránti elkötelezettség, az emberek tisztelete és szeretete jellemzi. Pozitív személyiségéből fakadóan a másokon való segítés minden cselekedetét áthatja. Ez megmutatkozott a COVID-19 járvány elleni felkészülésben történő közreműködésben, a dolgozók intenzív terápiás oktatásában. Munkája mellett mindig nagy hangsúlyt fektet a fiatal ápolói generáció tanítására is, melyet példamutató igényességgel végez. Szívesen tölti idejét a betegek között, fontosnak tartja a betegek ápolása mellett a pszichés gondoskodást. Munkatársai emberileg és szakmailag is számíthatnak rá, példát mutat elkötelezettségből és hivatáshoz való hűségből.

Munkájáért, szakmai helytállásáért és a COVID-19 járvány elleni védekezésben tanúsított kiemelkedő tevékenységéért az ápolási igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete KIVÁLÓ DOLGOZÓI ELISMERÉSBEN részesíti.

 Semmelweis nap 2020 14

IGAZGATÓI DICSÉRET

Gurmainé Tóth Margit osztályvezető főnővér

2003. január 1-től dolgozik diplomás szülésznőként kórházunkban. Munkáját azóta is nagy odaadással, felettesei és a betegek megelégedésére végzi. Rátermettségének köszönhetően 2013 novemberében osztályvezető főnővéri megbízást kapott, mely feladatot jelenleg is ellátja. Munkáját pontosan, felelősségteljesen végzi, a szakma iránti elhivatottsága példaértékű. Főnővéri tevékenysége mellett igyekszik részt venni a mindennapi betegellátásban, tudását, szakmai tapasztalatait megosztani kollegáival és az új dolgozókkal. A Családbarát Pályázat szervezésében és sikeres megvalósításában többlet feladatokat vállal szabadidejét sem kímélve.

Az ápolási igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete Igazgatói Dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 11

Csapóné Szekeres Katalin részlegvezető

1997. óta dolgozik kórházunkban. Munkáját az Idegosztályon kezdte, majd a Krónikus Belgyógyászatra került. 2013. április 15-e óta a Krónikus Belgyógyászat „B” részleg részlegvezető főnővéreként végzi tevékenységét. A részlegvezetést nagy precizitással, gondossággal végzi, mellette segítve a Krónikus Belgyógyászat „A” osztály főnővérének tevékenységét is, mely megmutatkozott a COVID-19 járvány elleni védekezés és osztályátszervezés során is. Empatikus magatartása, emberszeretete nem csak a betegekkel való bánásmódjában, hanem kollegái irányába is megnyilvánul. Felelősségtudata, tettrekészsége révén méltán vívta ki munkatársai, a betegek és hozzátartozóik elismerését és szeretetét.

Az ápolási igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete Igazgatói Dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 05

Vajna Tamás gyógytornász

2013. óta dolgozik kórházunkban gyógytornászként. Elsősorban a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon és a Krónikus Belgyógyászat Osztályon végzi munkáját. Szakmájában céltudatos, folyamatosan képzi magát. A betegekkel, munkatársakkal kapcsolata példaértékű, mely megnyilvánul mindennapi munkájában. A gyógytornászi tevékenysége során azt az elvet vallja, hogy a prevenciós és rehabilitációs tevékenységnek óriási szerepe van a mozgásterápiában. Kiváló előadó készséggel rendelkezik, melyet több szakmai rendezvényen is bebizonyított tudományos előadásaival.

Az ápolási igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete Igazgatói Dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 22

A Krónikus Belgyógyászat „A” és „B” részleg munkatársainak elismerése

A Krónikus Belgyógyászati Osztályon dolgozó nővérek pszichésen és fizikailag igen megterhelő munka ellenére igyekeznek az idős, krónikus betegségben szenvedő betegekkel és hozzátartozóikkal türelmesen, megértően viselkedni. Minimális sikerélmény mellett folytonos bizakodással, újult erővel kezdenek a betegek szolgálatához nap, mint nap. A nehéz körülmények ellenére emberi és szakmai elhivatottságuk révén igyekeznek vigaszt nyújtani egymásnak és a hozzátartozóknak. A betegek kórállapotának sokszínűsége nagy szakmai kihívást, elvárást támaszt velük szemben, és ezt még fokozta a jelenlegi járványhelyzet is, melyben sikeresen helytálltak. Ebben a nehéz időszakban a betegeket igyekeztek lelkileg is támogatni, és próbálták a hozzátartozók és a család hiányát enyhíteni. Az osztály COVOD-járvány elleni védekezésben példaértékű munkát végzett, az összezártság csak erősítette az osztály munkatársainak egységét. Kiemelendő fegyelemmel és szigorral sikerült elkerülni mindannyiunk rémképét: az osztályon nem fordult elő COVID-fertőzés!

Áldozatos szakmai munkájuk elismeréseként, valamint a kiemelkedő, példamutató, csoportos teljesítményükért a  Krónikus Belgyógyászat „A” és „B” részleg munkatársait az ápolás Igazgató javaslata alapján a Kórház Vezetőtestülete dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 16

A Pszichiátria Osztály munkatársainak elismerése

Az osztály dolgozói a rendkívüli helyzetben is lelkiismeretesen kivették részüket a pszichiátriai betegek ellátása mellett a krónikus betegek ellátásában is. Gördülékenyen megoldották a krónikus betegek befogadását és helytálltak a rendkívüli terhelés során, ezáltal a közösségük még jobban összekovácsolódott. Szívvel-lélekkel, legjobb szakmai tudásukkal, empatikusan igyekeztek megteremteni a betegek jóllétét, családias légkört biztosítani számukra.

Az osztály profilját tekintve a mindennapok során is egymásra vannak utalva, de a nehéz helyzetekben is számíthatnak egymásra.

Munkájukat szakmai igényesség, elhivatottság jellemzi, ismereteik a pszichiátria területén széleskörű, melyet továbbképzéseken történő részvétellel igyekeznek bővíteni.

A COVID-járvány elleni védekezés során kiváló szervezéssel oldották meg a betegellátás zavartalansága mellett azt, hogy a kiemelten veszélyeztetett betegeik végig a lehető legmaximálisabb biztonságban legyenek. Külön kiemelném az osztály tisztaságát és fizikai rendjét is, melyet a látogatások során személyesen is megtapasztalhattam, és szóvá is tettem.

A magas színvonalon végzett munkájuk elismeréseként, kiemelkedő csoportos teljesítményükért a Pszichiátria Osztály munkatársait az ápolás Igazgató javaslata alapján a Kórház Vezetőtestülete dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 19

GAZDASÁGI IGAZGATÓI dicséretek, melyeket Perge Zoltán gazdasági igazgató adott át:

IGAZGATÓI DICSÉRET

Papp Imre konyhai kisegítő

Papp Imre 24 éve dolgozik intézményünk élelmezési osztályán.

Nagymamája is itt volt szakács, ő pincér szakképesítéssel kisegítői munkakörben került a konyhára. Nagyon megszerette ezt a fajta csapatmunkát, a munkatársait, így azóta is itt dolgozik.

A munkakörében meghatározott feladatait tisztességesen, nagy odafigyeléssel, felelősségteljesen végzi. Figyelme mindenre kiterjed, az előírásokat betartja, ügyel a higiéniára. A ráosztott feladatokat megbízható minőségben ellátja. A problémákat rugalmasan kezeli. Nála nincs olyan, amit ne lehetne megoldani. Körültekintően végzi mindennapi feladatait. Jóindulattal és segítőkészen áll a feladatokhoz munkaidőben és azon túl is, így munkatársai körében népszerű és jó a kapcsolata mindenkivel.

Eredeti szakképesítése nagyon jól hasznosítható rendezvények, vendégségek alkalmával. Szorgalmaztuk nála a szakács szakképesítés megszerzését, ami jelenleg folyamatban van. Jó humorú, kiegyensúlyozott személyiség.

A gazdasági igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete Igazgatói Dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 18

Szabóné Nagy Enikő raktáros

Szabóné Nagy Enikő 2001. óta áll az intézet alkalmazásában.

Kezdetben mosodai feladatokat látott el, majd 2011. évtől kezdődően a raktárosi munkakör feladatait vette át a mosodában. Az elmúlt közel 20 év során mindig a legjobb tudásának megfelelően, becsületesen végezte feladatát.

Ezen időszakban tovább fejlesztette magát, 2005-ben leérettségizett, 2006-ban számítógép kezelői tanfolyamot végzett, majd 2011-ben pénzügyi-számviteli ügyintéző képesítést szerzett.

Megbízható, szorgalmas, mindig lehet rá számítani. Szívesen segít munkatársainak egyéb munkaterületeken is, ha a mosodai és varrodai munkafolyamat ezt megkívánja.

Jó kapcsolatot tart fenn a kollégáival és a kórház dolgozóival.

A gazdasági igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete Igazgatói Dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 21

Ruzsa Anna takarítónő

Ruzsa Anna takarítónő Intézményünkben 20 éve dolgozik. Aki ismeri, az tudja, hogy – kis kitérővel - a szülőszobán dolgozott és dolgozik ma is.

Precíz, igényes, a munkáját fegyelmezetten végzi. A munkatársai, a szülésznők, ápolónők és az orvosok számíthatnak rá.

Alapvetően zárkózottság jellemzi, de az utóbbi időben az új dolgozókat lelkesen felkarolta, tanította, - ha szükség volt rá - képviselte érdekeiket.

A családbarát szülészet pályázat során történt átalakítások, pakolások és takarítások során aktívan kivette részét, akár túlmunkában is.

Terhelhetősége és nyugalma stabilitást biztosít.

A gazdasági igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete Igazgatói Dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 20

Horváth Jenő festő

Horváth Jenő a műszaki osztály szobafestő-mázoló szakmunkása 1984-ben végzett, mint szobafestő – mázoló. 1993. 03. 09.-én került Intézményünk állományába, munkáját kifogástalanul végzi, az osztályok dolgozói felé készséges, segítőkész.

Feladatát a Kórház egyedüli festőjeként kiválóan ellátja, munkabírása, szorgalma jó. A COVID-helyzet kapcsán szükséges festési feladatokat lényegében egyedül végezte el. Munkájának eredményeképpen a Kórház belső terei tisztaságot, rendezettséget tükröznek.

A gazdasági igazgató javaslatára a Kórház Vezető Testülete Igazgatói Dicséretben részesíti.

 Semmelweis nap 2020 12

Gratulálunk a kitüntetett, előléptetett dolgozóknak, és kívánunk mindenkinek sok sikert és jó egészséget további áldozatos munkájához.

You have no rights to post comments