artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

"A felújítás csak az első lépés volt, hiszen az egész nem ér semmit, ha nem tudjuk igazán színvonalas tartalommal megtölteni ezt a most kialakított csodálatos környezetet. Ígérem, hogy a munkatársaimmal együtt továbbra is törekszünk a családbarát szemlélet megvalósítására - amennyire csak erőnkből telik -, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi elvárásoknak megfeleljünk. Szerencsére a technikai feltételeink mostmár adottak. " - hangsúlyozta  Dr. Osváth Péter osztályvezető főorvos, akit a beruházás részleteiről kérdeztünk. KÉPGALÉRIA

Az osztály mely részeit érintette a felújítás?

A komplex felújítás keretében az első ütem biztosította a teljes strukturális átalakítást, melynek keretében egészében megújult a szülőszoba. Ez egy régi, 25 éves struktúra átalakítását jelentette. Felújításra került az eddigi egyágyas „apás” egység, illetve a nagy szülőszoba boxosítása megtörtént, valamint  kialakításra került egy új  családi, alternatív szülőszobai rész, melyben most már lehetőség van vízben vajúdásra is, illetve egyéb korszerű, alternatív vajúdási módok alkalmazására.

A szülőszobai felújítás részeként a császármetszések elvégzésére szolgáló műtő teljeskörű felújítása is megtörtént, valamint az édesapák kényelmét szolgáló, fürdőszobával ellátott váró-pihenő-átöltöző helyiség került kialakítása.

A szülészet-gyermekágyas osztályon minden kórteremben a vizesblokkok teljes egészében kicserélődtek, a kórtermek korszerű légtechnikával lettek felszerelve, illetve itt is teljes körű felújítás zajlott. A korábbi több ágyas kórtermekből egy, kettő, de maximum 3 ágyas szobákat hoztunk létre. Ezekben a szobákban a családbarát elveknek megfelelően az ápolási idő alatt kísérő elhelyezésére is lehetőség nyílik. A betegellátás színvonalát javító kiszolgáló részek is átalakításra kerültek.

Ezzel párhuzamosan az újszülött osztály átalakítása, teljes felújítása is megtörtént.

Családbarát pályzat 24

Miben segítette a második pályázat megnyerése az osztály működését?

A második pályázat a már kialakított struktúra működéséhez biztosított felszereléseket, illetve nagyon fontos kiemelni, hogy a szemléletváltáshoz nélkülözhetetlen tanfolyamokon, továbbképzéseken való részvételt biztosítja. Ezt úgy kell elképzelnünk, hogy osztályunk minden dolgozójának lehetősége nyílik 2-3 továbbképző tanfolyamon való részvételre. A képzési periódus végén célunk az, hogy osztályunk minősített bababarát kórház címet nyerjen el, illetve a korszerű szoptatási ismeretek megszerzését követően ezen elvek teljes körű megvalósítása a mindennapok része legyen. Néhány érdeklődő kolléganőnk egy-két éves postgraduális diplomát adó felsőfokú képzésben vesz részt a pályázat keretében.

Elkötelezettek vagyunk a szakmai kollégium által kiadott új szülészeti protokoll maradéktalan megvalósítása és hosszú távú alkalmazása mellett. Egyéni továbbképzések keretében lehetőségünk lesz az országban több helyen alkalmazott jó gyakorlatok megismerésére és átvételére és alkalmazására.

Pontosan milyen források álltak rendelkezésre az átalakításhoz?

A pályázat első fordulójának keretében 114.000.000.- Ft-ot nyertünk el strukturális átalakításra. A második forduló pályázata két részből állt. 32.000.000.- Ft-ot kaptunk eszközbeszerzésre, illetve több, mint 10.000.000.- Ft áll rendelkezésre a tervezett oktatás- továbbképző tanfolyamok finanszírozására.

A korábban osztályunkon működő Egészséges Anya Egészséges Gyermek Alapítvány – melynek alapítási célja a betegellátás színvonalának emelése volt – szintén biztosított osztályunknak anyagi forrást, habár az előzetes kérésünkhöz képest csak kb. fele összeget ítélt meg az alapítványi kuratórium. Azonban ez az 5.000.000.- Ft  is  hozzájárult a minőségi betegellátás kialakításához.

Családbarát pályzat 22

Mennyire volt zökkenőmentes az átalakítás időszaka?

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani elsősorban betegeinknek, szülő nőinknek az esetleg felmerülő átmeneti kellemetlenség elviseléséért.  Nagyon megható volt látni, hogy betegeink értették és megértették azt, hogy ezek a kényelmetlenségek átmeneti jellegűek és hosszútávon az ő érdekeiket szolgálják.

Szintén köszönetet mondunk kórházunk vezetésének, hogy az átalakítás feltételeit biztosította. Ezalatt az időszak alatt is maximálisan támogatta, segítette munkánkat.

Külön szeretnénk megköszönni mindazoknak a társszakmáknak (osztályvezetőknek, orvosoknak, szakdolgozóknak) akik mindennapi munkájuk során – időnként saját érdekeiket is háttérbe szorítva – biztosították az osztály zavartalan működését.

Nem jöhetett volna létre ez az átalakítás ilyen rekord idő alatt kórházunk műszaki szakemberei nélkül, akik időt és energiát nem kímélve dolgoztak a sikeres, gyors, szakszerű lebonyolításért.

Az felújítás során megnövekedett, néha váratlan és különleges feladatok megoldása osztályunk dolgozóit még egységesebb csapattá kovácsolta.

Büszkén jelenthetjük ki, hogy a felújítás révén osztályunk minden szempontból alkalmassá vált az XXI. század megnövekedett igényeinek megfelelő betegellátásra.

A műszerek egy részének beszerzése jelenleg folyamatban van.

Családbarát pályzat 32

Hozzászólások  
#1 Lipták A ndrásné 2020-02-17 19:32
Gratulálok és Mindenkinek eredményes betegközpontú munkát kívánok.

You have no rights to post comments