artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mint arról korábban már beszámoltunk, Római Katolikus Kórházlelkészi Szolgálatot indított a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye, amely Berettyóújfaluban is igénybe vehető. Ehhez kapcsolódóan megható karácsonyi ünnepségre került sor ma délután a Gróf Tisza István Kórház Krónikus Osztályán. KÉPGALÉRIA

Először az osztály főnővére, Sziklai Emőke, majd Rákóczi Jenő római katolikus pap köszöntötte az ünnepi rendezvény résztvevőit. A lelkész beszédében elmondta, senki sem így képzeli el az ünnepeket, inkább otthon, a megszokott családi környezetben szeretné tölteni a karácsonyt. Sajnos az élet néha hoz olyan helyzetet, amikor ezt nem tudjuk megtenni.

A mai rendezvényhez római katolikus lelkipásztorként Máté Evangéliumából a következő gondolatot, alapigét választotta:

Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket.”

 - Ez az igeszakasz magában hordozza mindazt, amit a karácsony üzen számunkra - mondta. A gyermek Jézus, a kis Emánuel mindannyiunkat hív jászolához, hogy ott vele találkozván megtaláljuk azt a nyugalmat, azt a békét, amire valójában vágyunk. Isten nem csak hív bennünket, hanem saját kezünkbe adja önmagát fián keresztül.

Karácsonyi ünnepség a Krónikus osztályon 03Karácsonyi ünnepség a Krónikus osztályon 05

 - Nagyon nehéz másokra bízni magunkat, kiszolgáltatott helyzetünket - folytatta a lelkipásztor, de Isten megmutatja, vállalja ezt is. Isten azért jött gyermekként közénk, hogy mi elfogadjuk az Ő közeledését. Ha valóban Istent hordozzuk a szívünkben, minden egyes nap ajándék lehet számunkra.

Ezt követően Balogh József Krisztián, 10 éves kisfiú mondta el karácsonyi köszöntőjét, majd a Gáborjáni Hagyományőrző és Kulturális Egyesület citeraelőadásával - népdalokkal és karácsonyi dalokkal szórakoztatta a hallgatóságot. Bagdi Erzsébet beteglátogató Juhász Gyula: Karácsony felé című versét olvasta fel, majd Józsika átadta mindenkinek a saját maga által  készített ajándékokat.

Mint azt megtudtuk, Józsi és anyukája gyakran készítenek só-liszt gyurmából karácsonyi díszeket, idén pedig a Krónikus Osztály lakóit szerették volna ezzel megajándékozni. Józsika - aki a berettyószentmártoni Hunyadi Mátyás Tagiskolába jár (autizmusa miatt magántanulóként) - egyébként is szívesen tevékenykedik a konyhában, imád sütni-főzni. Kedvenc időtöltése a legózás, színezés-rajzolás, és örömmel jár Zita néni kerámia foglalkozásaira is.

Karácsonyi ünnepség a Krónikus osztályon 02Karácsonyi ünnepség a Krónikus osztályon 12

JUHÁSZ GYULA: KARÁCSONY FELÉ

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

…Bizalmas szívvel járom a világot,
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben,
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

…És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorún nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,
S ne csak így decemberben.

You have no rights to post comments