artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 19. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Frankfurti leves

Pulled pork karika burgonyával, friss salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kórházunkban a vérbeszállítási és vérbegyűjtési tevékenység az Országos Vérellátó Szolgálat által bevezetett változtatások miatt megszűnt. Helyette vérdepó kialakítására kerül sor, ahol továbbra is zavartalan lesz a kórház vérellátása. A részletekről Dr. Muraközi Zoltán főigazgató tájékoztatta hírportálunkat.

Főigazgató úr elmondta: az Országos Vérellátó Szolgálat a Gróf Tisza István Kórházban és még 4-5 hasonló méretű kórházban a vérbeszállítási és vérbegyűjtési szerződést egyoldalúan felmondta 2019. szeptember 30-al. Ez azt jelenti, hogy az intézményben lévő eszközöket, vérvételi zsákokat elszállították. A transzfuziológiai állomások így nem tudnak vért venni.

A kórház vérellátását egy úgynevezett vérdepóval fogják biztosítani. A vért továbbra is az Országos Vérellátó Szolgálat biztosítja. A vérbegyűjtés a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett véradásokon fog történni.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy a változást sem a betegek, sem a kórház munkatársai nem fogják érezni. Ugyanazt a vérmennyiséget ugyanúgy megkapják, ahogy eddig. A vérdepó működtetésére, vezetésére Dr. Vágó Árpád főorvos urat, az intenzív osztály osztályvezető főorvosát kérték fel. Ő szervezte meg és üzemeltette a debreceni Kenézy Gyula Kórház vérdepóját is.

Dr. Szénási György főorvos úr hamarosan nyugdíjba vonul, de a korábban is végzett nőgyógyászati, onkológiai és csontsűrűségi vizsgálatokat tovább folytatja.

A vérdepó működéséhez minden jelenleg is aktív dolgozóra szükség van, illetve aki kéri, a kórházon belül más munkahelyre kerül elhelyezésre.

You have no rights to post comments