artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2019. június 2-án a MESZK Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezet által megrendezett Szakmai és Családi Nap keretében megyei szakmai versenyen Kórházunk Sürgősségi Betegellátó Osztályának csapata, a „MesternégyS” első helyezést ért el, mellyel képviselték a megyét az országos versenyen. 2019. október 11-én került megrendezésre Budapesten a Lurdy Házban a szakdolgozói országos szakmai verseny. Hajdú-Bihar megyét és egyben kórházunkat a Gróf Tisza István Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának 4 fős csapata képviselte. A csapat tagjai voltak Élesné Kiss Éva az osztály osztályvezető főnővére, Baloghné Darabont Katalin ápoló, Kiss Mónika sürgősségi szakápoló és Rózsás Tímea mentőtiszt. A szakmailag kiemelkedő teljesítményt nyújtó lelkes csapat második helyezést ért el a rendezvényen. Élesné Kiss Éva osztályvezető főnővér beszámolója az országos versenyen történtekről az alábbiakban olvasható.

Nagy izgalommal készültünk, hiszen az ország 19 legjobb csapatával kellett összemérni tudásunkat. A verseny feladatokba beletartozott egy egyéni bemutatkozás is, melynek gyakorlása gyakran nevetésbe fulladt a felkészülés során, hisz igyekeztünk a hétköznapok komolyságát feszítettségét humorral oldani. A versenyre mi hajnali 3 órakor kelve 4 órakor indultunk. Több fordulós volt a megmérettetés, volt szakmai ismereteket igénylő írásbeli tesztfeladat, ápolási, ill. újraélesztési gyakorlati tudás megmutatására lehetőség, a délutáni időszakban tájanatómiai, illetve a MESZK-ről való tájékozottsággal kapcsolatos írásbeli feladatok, valamint a MESZK tagozatainak történetéhez fűződő villámkérdések. Nagy volt a teher, hisz nemcsak a Kórházunkat, hanem Hajdú-Bihar megyét is képviseltük.

IMG 7281IMG 7319

Csapatunkat remek szurkológárda kísérte, munkatársaink osztályunkról, a sürgősségi osztályról, valamint hozzátartozóink, gyerekeink, akik részben Budapesten csatlakoztak hozzánk. Tisztes szurkolókhoz méltón a kerepelőkkel, zászlókkal, transzparensekkel fergeteges hangulatot teremtettek.  A verseny egy jól szervezett igen barátságos esemény volt, amelyen versenyzők és szurkolók kiválóan érezték magukat. A fordulók komolyak, a bírák szigorúak voltak, mégis úgy gondolom jó szájízzel jött el mindenki.  A verseny értékelésének kihirdetése hallatlanul izgalmas volt. A félidőben adott tájékoztatás, a csapatok állásáról, nem feltétlen jelentette a végeredményt. A második hely számunka olyan volt, mintha elsők lettünk volna. A versenyzők nem ellenségek ezen a versenyen, hanem csak ellenfelek, folyamatosan barátságos volt mindenki egymással. Szeretetet, összetartozást éreztünk mindvégig, döbbenetes mennyien és kik gratuláltak utána.

IMG 7323IMG 7326

Az eredményhirdetés természetesen óriási üdvrivalgással ért véget, örömujjongással, amely úgy gondolom nemcsak a versenyzőknek, hanem az utóbbi időben sokat kritizált, kissé megtépázott szakmának is. Az eredmény megerősített bennünket, hogy jó helyen vagyunk, jól végezzük a munkánkat, a beteg, sérült ember szolgálatát. Köszönjük szépen a MESZK-nek a lehetőséget, az élményt, a szurkolóinknak - munkatársaiknak, hogy velünk voltak. Köszönjük szépen mindenkinek a sok-sok elismerő gratulációt, amelyet a verseny után kaptunk.

IMG 7363IMG 7342

You have no rights to post comments