artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Magyar Ápolási Egyesület 2017-re meghirdette a Kossuth Zsuzsanna emlékévet. Az országos kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Ápolási Egyesült Hajdú-Bihar Megyei szervezete is. 2017. március 22-én Kossuth Zsuzsanna emlékülésre került sor a Gróf Tisza István Kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza termében. KÉPGALÉRIA

A rendezvény fővédnökei Bugarszki Miklós, a Magyar Ápolási Egyesült elnöke és Vártokné Fehér Rózsa, a Magyar Ápolási Egyesület alelnöke ugyan nem tudtak részt venni, de Élesné Bedő Bernadett felolvasta az Alelnök asszony üdvözletét:

"Kedves Vendégek!

Szeretettel és nagy tisztelettel köszöntöm Önöket/Titeket a bicentenárium emlékévében.

Kétszáz évvel ezelőtt február 19-én, Sátoraljaújhelyen látta meg a napvilágot a Magyar Ápolási Egyesület példaképe, Kossuth Zsuzsanna.

Beírtuk magunkat a hazai ápolás történtébe azáltal, hogy február 19-e, Kossuth Zsuzsanna születésének napja egyben a Magyar Ápolók Napja lett.
Méltán büszkék lehetünk rá, hogy egyesületünk indítványára a magyar Országgyűlés határozatban ismerte el e jeles napot.

Kossuth Zsuzsanna a magyar történelem azon nőalakja, aki a szabadságharc idején olyan maradandó, minőségi, előremutató változást eredményezett a hazai egészségügyi ellátásban, amely a világon elsőként hazánkban valósult meg.
Az első országos főápolónő szellemi hagyatékának felismerése a feladatainkra is figyelmeztet bennünket, melyből erkölcsi kötelességünk tanulni, azt a kornak megfelelően feldolgozni, és az utódoknak továbbadni, amiből építkezni tudnak.

Nekünk ápolóknak olyan életfilozófiát kell magunkévá tenni, amely mindig és mindenkor a segíteni akarást, az ember szeretetét és méltóságának tiszteletben tartását tükrözi.

Kedves Kollégák!

Ez az emlékév alkalmas arra, hogy fejet hajtsunk Kossuth Zsuzsanna emléke és emberi nagysága előtt, és minden évben ünnepeljük meg annak az asszonynak születési évfordulóját, aki egész életét az emberiség szolgálatába állította.
Méltóságteljes emlékezést kívánok."

Budapest, 2016. március 16.

Baráti üdvözlettel

Vártokné Fehér Rózsa
alelnök
Magyar Ápolási Egyesület

Szántóné Mester Natália, a Magyar Ápolási Egyesült Hajdu-Bihar Megyei Szervezetének elnöke beszámolt a szervezet működéséről, majd bemutatta Kossuth Zsuzsanna rövid, ám annál értékesebb és példamutatóbb életútját.

Halászné Szilágyi Gyöngyi, a Gróf Tisza István Kórház Ápolási igazgatója vázolta a jelenlegi helyzetet és az ápolók munkájának jelentőségéről beszélt.

Kossuth Zsuzsanna emlékülés 2017 52Kossuth Zsuzsanna emlékülés 2017 44

Ezt követően az ezüst kitűzök átadása következett.

Asztalosné Szilágyi Gizella - Traumatológia osztály - ápoló

Kossuth Zsuzsanna emlékülés 2017 311987 júliusától dolgozik kórházunkban, munkáját segédnővérként kezdte, majd igényességének, szorgalmának és szakma szeretetének köszönhetően először érettségit, majd Ápolói végzettséget szerzett. Munkáját, feladatait pontosan, példamutatóan, nagy lelkesedéssel végzi. Betegekkel és hozzátartozókkal szemben empatikus, elképesztő optimizmus, bíztatás és jókedv sugárzik belőle. Munkatársaival közvetlen, nyitott, segítőkész.

Kiváló szakmai felkészültsége, széleskörű gyakorlati tapasztalata, betegcentrikus szemlélete, elhivatottsága, pozitív emberi tulajdonságai miatt méltóvá teszik az Magyar Ápolási Egyesület ezüst kitűző viselésére.

Fodorné Darabont Zsuzsanna

Kossuth Zsuzsanna emlékülés 2017 291988 júniusától dolgozik kórházunkban orvosírnoki munkakörben. Munkáját a belgyógyászati osztályon kezdte, majd 1991-ben a hygiénés, ezt követően a szabadsághelyettesítő csoporthoz került, majd 2007.03.12.-ig a belgyógyászati osztályon folytatta munkáját. 

2007. március 12-től jelenleg is a Sürgősségi Betegellátó osztály orvosírnokaként dolgozik. Munkáját lelkiismeretesen nagy odafigyeléssel végzi, a rábízott feladatokat maximális precizitással hajtja végre. Kollégáival jó munkakapcsolatot ápol, mindennapi munkáját az empátia, az emberek iránti szeretet és segíteni akarás jellemzi. A Magyar Ápolási Egyesület Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének titkáraként és az egészségügyben végzett precíz, áldozatos munkájáért érdemessé teszi ezüst kitűző viselésére.

Komóczi Lászlóné

Kossuth Zsuzsanna emlékülés 2017 251981 augusztusától dolgozik kórházunkban, kezdetben a Sebészeti osztályon ápolónőként, majd 1998 februárjától a Traumatológia osztályon. 2007. február 01-től a Sürgősségi Betegellátó Osztály szakdolgozója. Megbízható munkatárs, a változásokra fogékony, munkáját lelkiismeretesen, legjobb tudása szerint végzi, a betegekkel, munkatársaival mindig tisztelettudóan viselkedik. Magatartása mind a betegekkel, mind a munkatársakkal etikus, ápolói tevékenysége során pontos, megbízható, a kórházunkban eltöltött évei alatt bizonyította rátermettségét, mely méltóvá teszi az ezüst kitűző viselésére.

Zsiga Imréné

1978-ban kezdett kórházunkban dolgozni, majd Debrecenben rendelőintézeti asszisztensként, Váncsodon körzeti nővérként tevékenykedett. 2004. augusztus 31-én tért vissza ismét kórházunkba az Ideggyógyászati Osztályra, ahol ápolónőként folytatta munkáját.

A 2007. április 1-jén induló Krónikus osztály alapító tagjaként aktívan részt vett a szinte folyamatos átszervezésben, költözésben. Kossuth Zsuzsanna emlékülés 2017 23Részlegvezetőként és infúziós nővérként, majd 2011. október 27-től megbízott osztályvezető főnővérként szolgálta az osztály idős betegeit, hozzátartozóikat, s képviselte a dolgozók érdekeit.
Aktív tagja a Magyar Ápolási Egyesületnek és munkatársai felé is hirdeti a Magyar Ápolási Egyesület fontosságát.

Szervező készsége nem csak szakmai, hanem közösségi téren is megnyilvánul. Aktívan részt vállal az osztályon folyó oktatási tevékenységekben, szaktudásán túl hivatástudatát, a szakma iránti alázatát, mély empátiáját is átadja a gyakorlaton lévő tanulóknak. Emberszeretetével, a betegek és munkatársak felé nyilvánított pozitív hozzáállásával nagy tisztelet övezi munkáját.

Empatikus magatartása, szorgalma, szervezőkészsége, terhelhetősége, felelősségtudata révén méltán vívta ki a közösség elismerését, szeretetét.

Kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenysége érdemessé teszi a Miniszteri Elismerő Oklevél adományozására, melyet 2017. február 17-én a Duna Palotában megtartott Magyar Ápolók Napja alkalmából át is vett. Ehhez szívből gratulálunk!

Az ünnepség folytatásaként az Orvos-Nővérszállón lévő oktatóterem hivatalos "keresztelője" következett. A tábla leleplezése előtt fuvolázott Sólyom Edit tanárnő és tanítványai: Kecskeméti Gabriella és Muraközi Lili.

Kossuth Zsuzsanna emlékülés 2017 16Kossuth Zsuzsanna emlékülés 2017 01

You have no rights to post comments