artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 26. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejfölös burgonyaleves csülökkel

Brassói aprópecsenye hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A NATO Jótékonysági Bazár a NATO nemzetközi közösségének fő jótékonysági eseménye. A rendezvényre a hagyományoknak megfelelően minden év november hónap harmadik vasárnapján – legutóbb 2016. november 20-án – a brüsszeli NATO Központ épületében került sor, amelynek fővédnöke ezúttal is a NATO főtitkár felesége, Mrs. Ingrid Schulerud volt. A hivatalos átadási ünnepségre 2017. január 30-án került sor, ahol a támogatásokat a főszponzorok képviselői adták át. A Bihari Sebészet Alapítvány képviseletében Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója vette át a támogatást jelképező csekket.

Az évről évre egyre nagyobb érdeklődésre szert tevő jótékonysági rendezvény során a tagállamok, illetve a partnerországok nemzeti termékeiket kínálják eladásra. A Magyarországot képviselő külügyi, honvédelmi minisztériumi és katona diplomaták, valamint családtagjaik a tavalyi vásáron többek között kézműves- és fazekasipari termékekkel, kiváló minőségű magyar élelmiszerekkel és italokkal várták az érdeklődőket. Mindemellett az esemény alatt több nemzet, köztük hazánk is, a nemzeti konyhája remekeivel is csalogatta a látogatókat. A több, mint 40 ország részvételével zajló esemény közel 5.000 látogatót vonzott.

A Bazár programját az elmúlt évben is a nemzetek és a szponzorok által felajánlott tombolanyeremények sorsolása tette színesebbé, amelynek bevétele szintén a támogatási alaphoz járult hozzá.

A jótékonysági vásáron felállított nemzeti standok és konyhák, valamint a kísérő rendezvények bevételei 35%-ban belga, 65%-ban a többi tag- és partnerországokban működő alapítványok, non-profit szervezetek között kerülnek szétosztásra. Így abevételekből minden évben mintegy 30 pályázó részesül pályázatonként maximum 10.000 EUR összeggel.

image004image005

A legutóbbi rendezvényen minden eddiginél magasabb összeg, összesen mintegy 213,880 EUR gyűlt össze jótékonysági célra, amelyhez a magyar közösség 6850 EUR összeggel járult hozzá, köszönhetően szponzorainknak és a lelkes csapatnak. A befolyt összegből 2016-ban egy magyar pályázó, a Bihari Sebészet Alapítvány 8.000 EUR támogatást kapott, amelyből hét korszerű multifunkciós betegágyat vásárolnak.

A hivatalos átadási ünnepségre 2017. január 30-án került sor, ahol a támogatásokat a főszponzorok képviselői adták át. A Bihari Sebészet Alapítvány képviseletében Dr. Muraközi Zoltán, a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója vette át a támogatást jelképező csekket.

A hétfői ünnepség nemcsak egy támogatási időszak végét jelzi, de az új lehetőségek kezdetét is, hiszen a jótékonysági tevékenység tovább folytatódik. Mint minden évben, úgy az idén is május 1-ig várják a pályázatokat az 2017. évi támogatásokra. A szükséges tudnivalók megtalálhatók az interneten a https://www.natocharitybazaar.org címen. Kérjük, hogy a pályázni szándékozó szervezetek az alábbi e-mail címen vegyék fel a kapcsolatot a NATO Charity Bazaar magyar nemzeti képviselőjével: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Készítette az MH Katonai Képviselő Hivatala

A berettyóújfalui ünnepi rendezvényről szóló korábbi cikkünk ITT olvasható.

Hozzászólások  
#1 berettyohir.hu 2017-02-23 09:58
Örömteli hír! :-)

You have no rights to post comments