artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 23. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Vegyes zöldségkrémleves

Mozzarellával-kolbásszal grillezett karajszeletek jázmin rizzsel, kukorica salátával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Gróf Tisza István Kórház „Az egészségügyi szakellátást nyújtó közfinanszírozott szolgáltatók működési támogatásáról szóló 388/2016 (XII. 2.) Korm. rendelet 1.§ (2) bekezdés szerinti működési támogatásról” rendelet alapján kiírt pályázaton – melynek keretén belül fenntartható működést célzó szakmai, gazdasági és strukturális intézkedések támogatására lehetett pályázni, – öt részpályázattal összességében 153.891.636 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Pályázataink egyik célja az volt, hogy a lehetőségeken belül a szakmai struktúra olyan átalakítását végezzük el, mely a működés javítását segíti elő, és a személyi állományunk könnyebb átcsoportosítását (és ezzel együtt a betegellátás gördülékenyebbé tételét) teszi lehetővé. Másrészt a háttérszolgáltatások műszaki színvonalának emelésével a működési és karbantartási költségeket szándékoztunk csökkenteni, ezzel párhuzamosan a szolgáltatások stabilitását növelni.

Első lépésben a Központi laboratórium és a Vérellátó mátrix jellegű működésének feltételeit teremtjük meg, illetve a két egység műszereinek egy részét tudjuk újabbakra cserélni. A beszerzendő eszközök: mikroszkóp, 4 hűtőgép vér és laboratóriumi reagensek tárolására, autokláv (sterilizáló berendezés) és tartozékai, osztott fényutas pásztázó spektrofotométer, 2 vérvételi szék, összesen 12 db, különböző űrtartalmú pipetta, 2 vérvételi rázómérleg, 75 literes hőlégsterilizáló, 2 db digitális precíziós mérleg, összességében 16.995.375 Ft értékben. Tervezett megtakarításunk a hatékony létszámgazdálkodás révén évi 6,6 millió Ft.

A hőenergia rendszer szivattyúinak cseréjével a kazánház, a főépület, a Hotel és a pszichiátria épületeink fűtési, hűtési valamint használati melegvíz-szállító rendszer hőközpontjainak átalakítása, szabályozottá tétele modern szivattyúkkal és egyedi mérőpontok kialakítása valósul meg. A megtakarítás a karbantartási költségek és az elektromos áramfelvétel jelentős csökkenésében valósul meg, melynek eredményeként évi nettó 1,46 millió Ft-tal csökkennek az ilyen irányú költségeink. A beruházás tervezett költsége 8.255.000 Ft.

Az Intézet a szükséges gőzt, használati meleg vizet és a központi fűtéshez szükséges forró vizet jelenleg részben egy 78%-os hatásfokkal üzemelő kazán használatával biztosítja. Ennek lecserélésével egy új típusú, 2 MW teljesítményű kazánt állítunk rendszerbe, melynek hatásfoka 90% fölött van. A bekerülési költség 63.500.000 Ft, a várható éves megtakarításunk 12,3 millió Ft.

Élelmezési osztályunk betegeink és dolgozóink részére biztosít étkezést, emellett kisebb számban vendégétkeztetést is vállal. Az élelmezési napok száma meghaladja az évi 231.000-et, és évről-évre növekvő tendenciát mutat. Az itt használt eszközök igénybevétele hatalmas, és jelentős az amortizáció, illetve a karbantartási igény. Jelen pályázatban a legfontosabbnak ítélt eszközcserét céloztuk meg: 2 db elektromos kombi sütő, és egy szalagos mosogatógépet, összesen 27.837.911 Ft értékben. A tervezett megtakarítás a modernebb eszközök esetén megvalósítható, hatékony létszámgazdálkodás révén évi 3,3 millió Ft.

Az Intézeti mosoda nem csak a Kórház tiszta textília igényeit szolgálja ki, hanem további 54 partnerünknek is végez bérmosást. A mosoda összesen évi 300.000 kg textíliát mos, emellett jelentős a varrodai tevékenysége is. A gépek folyamatos karbantartási igénye, valamint a meghibásodás esetén jelentős melegvíz- és mosószer-veszteség komoly költségtényező. A jelen pályázatban elnyert 37.303.350 Ft támogatásból 2 db gőz szárítógépet, túlszáradás elleni védelemmel, és egy higiénikus mosó-csavaró gépet szerzünk be. A megtakarítás a csökkenő karbantartási és veszteség-költségek mellett a hatékonyabb létszámgazdálkodás révén évi 9,6 millió Ft-ot jelent majd.

A pályázatok révén reményeink és elvárásaink szerint egy költséghatékonyabb, és biztonságosabb háttérszolgáltatással tudunk tovább működni.

Berettyóújfalu, 2017. január 2.

Dr. Muraközi Zoltán
főigazgató

You have no rights to post comments