artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

2016. február 22-én a Duna Palotában tartotta a Magyar Ápolási Egyesület a Magyar Ápolók Ünnepségét. Az Országgyűlés 2014. február 6-án nyilvánította ki Kossuth Zsuzsanna születésnapját, azaz február 19-ét a magyar ápolók napjává. Az ünnepségen Batthyány-Strattmann László-díjat, Pro Sanitate-díjakat, Kossuth Zsuzsanna-díjakat és több miniszteri elismerő oklevelet adtak át.

A Magyar Ápolási Egyesület Hajdú-Bihar megyei szervezete által e fontos eseményre Miniszteri Elismerő Oklevele elismerésre Olajos Lajosné került felterjesztésre, aki a Gróf Tisza István Kórház Élelmezési osztály megbízott osztályvezetője.

A szakmai tevékenységet, életutat bemutató részletes indokolás a következő volt:

„Olajos Lajosné az Orvostovábbképző Intézet Egészségügyi Főiskola Dietetikai szakának elvégzése után dietetikusként kezdte pályafutását.

Az Intézményünkben működő Központi Dietetikai Szolgálat vezetője lett, majd az Élelmezési Osztály megbízott osztályvezetőjévé nevezték ki. Rendkívül szerény, munkáját erős szakmai alázattal, példamutatóan, fáradhatatlanul végzi. Mindig a betegek érdekeit nézve munkálkodik, s elsődleges feladatnak tekinti a betegek dietetikus tanácsokkal való ellátását, az otthoni étrendjük kialakításához, megtartásához szükséges sokirányú segítség nyújtását. Továbbá fontos feladatnak tekinti, hogy a lakosság körében az egészséges táplálkozás irányelvei széles körben érvényesüljenek. Ennek érdekében is, rendszeresen részt vesz a városban és a környékén rendezett egészségnapokon, egészségfejlesztő programokon, betegegyesületek által szervezett rendezvényeken. Egy-egy rendezvényen természetesen nemcsak a betegségek dietetikája, hanem az egészséges táplálkozás irányelvei, az élelmiszerek fogyaszthatósága és egészségnevelési információk széleskörű propagálásában is tevékenykedik.

Kiemelkedő szakmai és közéleti tevékenysége érdemessé teszi e magas díj adományozására.”

A Magyar Ápolási Egyesület 1989-ben alakult meg. Az egészségügyi szakdolgozók első független szakmai érdekképviseleti szervezete, mely napjainkban kiemelten közhasznú szervezetként működik.

Fő feladatai, céljai között szerepel az egészség építésének, megőrzésének, helyreállításának segítése az ápolási gondozási munka révén. Részvétel az egészségpolitika alakításában. Az ápolók szakmai és etikai érdekeinek képviselete. Törekszik a különböző intézményi keretekben tevékenykedő egészségügyi szakemberek szakmai, társadalmi összefogására, fejleszti az Egyesületi tagok szolidaritását,segítik az ápolók továbbképzését, információcseréjét, támogatja munkájukat a tagság számára készülő információs kiadványokkal. Munkája során kapcsolatot tart hasonló külföldi egyesületekkel. Segíti a nemzetközi tapasztalatcserét.

Ha te is szeretnél a Magyar Ápolási Egyesület tagja lenni, akkor a felvételi kérelmet az Egyesület helyi vezetőségéhez kell benyújtani. A felvételről vagy elutasításról a helyi szervezet dönt. A tagsági viszony a kérelemnek, belépési nyilatkozatnak a Vezetőség által történt nyilvántartásba vételével és az első tagdíj befizetésével keletkezik.

Bővebb információt kaphatsz a oldalon vagy a email címen.

Szántóné Mester Natália
Magyar Ápolási Egyesület
Hajdú-Bihar megyei szervezet vezetője

You have no rights to post comments