artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezésére február 19-ét Kossuth Zsuzsanna az első magyar főápolónő születésnapját a Magyar Ápolók Napjaként 2014. februárjában a Magyar Országgyűlés közjogilag is elismerte. Ezt követően minden év februárjában a Magyar Ápolók Napja alkalmából rendezett Országos Ünnepségen kitüntetések átadására kerül sor.

2023. február 16-án a Magyar Ápolók Napja Országos Ünnepségén a Vakok Iskolájának Nádor Termében a Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét Juhászné Ungvári Ilona a Gróf Tisza István Kórház Krónikus Belgyógyászat „A” osztályának részlegvezető főnővére vehette át.

MAE diszoklevel 03Juhászné Ungvár Ilona 2010. június 01-től dolgozik a Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Krónikus Belgyógyászat „A” részlegén szakápoló munkakörben. 2011-től a decubitusos betegekkel kapcsolatos nővéri teendőket látja el, kapcsolatot tart a decubitus teammal, a koordinátorral, gyógytornászokkal és dietetikusokkal.

2018. február 01-től az osztály ágyszám növekedésével részlegvezetői teendőket is ellát. Munkáját magas színvonalon végzi, példát mutatva a munkatársai felé. A betegekkel és a kollégáival lojális, vezetőivel szemben tisztelettudó, segítőkész. A mindennapi teendői mellett az osztály működését támogató folyamatokban is nagy segítséget nyújt. Aktívan részt vállal az osztályon folyó oktatási tevékenységekben, szaktudásán túl hivatástudatát, a szakma iránti alázatát, mély empátiáját is átadja a gyakorlaton lévő tanulóknak. Lelkesedése, kitartása példaértékű kollégái számára.

Empatikus magatartása, emberszeretete, terhelhetősége, felelősségtudata révén méltán kivívta a közösség elismerését, szeretetét. Rendkívüli problémamegoldó és kapcsolatteremtő képességekkel rendelkezik.

Emberszeretete, a betegek és munkatársak felé nyilvánított pozitív hozzáállása méltóvá teszi a Magyar Ápolási Egyesület Elismerő Oklevele kitüntetésre.

MAE diszoklevel 04

You have no rights to post comments