artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 29. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Tisztelt Betegeink, Tisztelt Hozzátartozók! A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban 2021. november 1-től teljes körű látogatási tilalmat rendelünk el. Természetesen az 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről (Eütv) alapján a kapcsolattartást az alábbi felsorolt betegcsoportok részére továbbra is biztosítjuk:

11. §

(3) A súlyos állapotú betegnek joga van arra, hogy az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon. Cselekvőképtelen beteg esetén a fenti személy megjelölésére a 16. § (1)-(2) bekezdésében meghatározott személy is jogosult. E bekezdés alkalmazásában súlyos állapotú az a beteg, aki állapota miatt önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve fájdalmai gyógyszerrel sem szüntethetők meg, illetőleg pszichés krízishelyzetben van.

(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.

(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy - amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki - újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.

(6) *  A beteget megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személlyel vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagjával való kapcsolattartásnak és vallása szabad gyakorlásának joga.

A törvényben szereplő „mellette tartózkodjon”  folyamatos és állandó ottlétet jelent, így a naponta egyszeri „kapcsolattartás” már látogatásnak minősűl, így nem engedélyezett!

A fentieken túl továbbra is lehetőséget biztosítunk egyedi, méltányossági alapon történő kapcsolattartásra. Ezt a már korábban is alkalmazott módon, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. mail címre történő levéllel lehet kérelmezni, a beteg neve, az ápoló osztály és a látogatni kivánó hozzátartozó nevének megadásával.

Mind a mellette tartózkodó, mind az egyedi engedéllyel rendelkező hozzátartozókra vonatkozóan:

  • csak olyan hozzátartozókat engedünk be, aki védettségi kártyával rendelkezik, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt-eredményt mutat be.
  • a Kórházban töltött teljes időben szájat és orrot eltakaró maszkot visel

Tisztelettel kérjük együttműködésüket betegeink és munkatársaink védelme érdekében is!

Berettyóújfalu, 2021.  október 29.

Dr. Muraközi Zoltán

főigazgató

You have no rights to post comments