artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

helyijárat

2020. október 28. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Sütőtök krémleves pirított tökmaggal

Betyárborda rántva, burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

A heti desszert: Somlói galuska 500 Ft/adag

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


piri2
Bessenyei ltp. üzletsor
06 (30) 596-1883

06 (30) 260-6040

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Zöldbableves

Sertéspörkölt tésztával

"B" menü:

Paradicsomleves

Csirkemell csíkok rizzsel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP


stopmenu
Stop Vendéglő

Berettyóújfalu, Keresztesi út 1.

06 (54) 402-218

INGYENES házhozszállítás!

"A" menü:

Húsleves gazdagon

Vasi pecsenye zelleres burgonyával

Állandó "B" menü:

Húsleves

Rántott sertésborda sült burgonyával, csemege uborka

Állandó "C" menü:

Erdei gyümölcsleves

Rántott sajt sült burgonyával, tartármártással

HETI MENÜ

ÉTLAP

veradas

koboreb

 ilonatavasz2020

Büszkén mondhatjuk, hogy Berettyóújfaluban számos civil szervezet és egyesület folytat hosszabb-rövidebb ideje áldásos tevékenységet, legyen szó akár az élet szociális, kulturális, oktatási-nevelési vagy sportot érintő területéről. Most egy újabb egyesület bontogatja szárnyait városunkban, amely nemes célokat tűzött ki maga elé, ezért boldogan mutatjuk be olvasóinkak.

 

A KözépFölde Egyesület célja, a helyi történeti, természeti értékek védelme, a "magyarságtudat" erősítése népi hagyományok felelevenítésével. Célja még a népi, vallási jeles napok (Gergelyjárás, Regölés, Pünkösdölés, stb.) éves naptár szerinti felelevenítése, cselekvésszintű eljátszása. Közreműködik az egészséges életmód kialakításában, életmódra nevelésben, ismeretek lehetőségek széles körű hozzáférésének biztosításában.

Az értékek, emlékek összegyűjtése, felelevenítése által, a helyi közösség összetartozását kívánja erősíteni. Az összegyűjtött anyagot, könnyed városi séták alkalmával, időnként "szakértő tárlatvezetők" felkérésével, fotódokumentációval, informatikai eszközökkel ismertetni a lakossági szélesebb rétegével, a sétával hozzájárulva az egészséges életmód támogatásához a várossal kapcsolatos ismeretek gyarapodásához, emlékek felelevenítéséhez.

Elősegíti a személyek, csoportok által ismert, birtokolt emlékek, tárgyak nagyobb közösség számára történő megismerését, hozzáférését. Előadások/találkozók szervezésével hozzájárul a városhoz köthető összegyűjtött ismeretek, különféle egészséggel, környezetvédelemmel kapcsolatos tudásanyag átadásához.

Az egyesület bevételét az állatok védelmére, a természeti környezet, zöld területek gyarapítására, funkcionális, madárbarát élménypark kialakítására, tevékenységeinek fenntartására ezáltal a Föld bolygó megmentésére fordítja. Környezeti értékek védelme, ismeretek átadásán túl, konkrét, tervezett akciók keretében (hulladékgyűjtés, faültetés) tevőlegessé téve a társadalom széles rétegének bevonásával.

A KözépFölde Egyesület egyelőre 10 alapító tagot számlál, várják további tagok csatlakozását. Rendezvényük még nem volt, de a közeljövőben terveznek Berettyóújfaluban egy múltidéző sétákból álló programsorozatot, melynek bevételéből egy félautomata defibrillátort szeretnének vásárolni és a köz javára bocsájtani.

defibrillator

Tisztségviselők: Sziklai Emőke elnök, Zsiga Imréné alelnök, Katona Gergely alelnök.

Elérhetőségek: 

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook: https://www.facebook.com/kozepfoldeegyesulet/

Instagram: https://www.instagram.com/kozepfolde/

Szóljon hozzá!