artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. április 16. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves pirított hagymával

Mediterrán csirkemell párolt rizzsel, wok zöldséggel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás fahéjas almás palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Május első hetében kaptunk egy e-mailt a Törökszentmiklósi Cukorbetegekért Egyesületének elnökétől, Buzás Sándorné Jusztikától, ami arról szólt, hogy a Törökszentmiklós lakosai részére - a TÁMOP-6.1.2/A-09/2010-0326 projekt keretében - szervezett programon minket is szeretettel várnak 2012. május 19-én.

/Biró Antalné, az ÉDES Közhasznú Egyesület elnökének beszámolóját olvashatják./

 

Én már akkor eldöntöttem, hogy ott leszek! Látni szeretnék egy ilyen programot, tanulni, ellesni dolgokat, mert csak úgy tudom én is az ÉDES-t vezetni ha tanulok a gyakorlottabbaktól. A taggyűlésünkön felolvastam a meghívót a tagjaimnak és kértem, hogy aki szeretne és tud jönni, saját költségen vonattal elmegyünk. Sajnos még az ÉDES egyesület anyagilag nagyon gyengén áll, de elmentünk 6-an. És nem bántuk meg!

Megérkezésünkkor kedvesen fogadtak bennünket, családias hangulatba érkeztünk. Az ÉDES tagjai még sosem jártak a törökszentmiklósi cukorbetegeknél, de hihetetlen milyen gyorsan összeismerkedtek. Az előtérben fogadott bennünket Jusztika és körbevezetett bennünket a gyermekrajz-kiállításon.

Dr. Juhász Enikő polgármester asszony és Dr. Lukács Zsuzsanna projektmenedzser köszöntője melegszívű volt. (Magamban csak annyit gondoltam, mennyi idő kellhet egy ilyen polgármester és civil szervezet közötti kapcsolat kialakításához?)

 

 

Majd szakelőadókat hallgattunk:

Dr. Tóth Katalin főorvosnő a bőrelváltozásokról, felismerésről, kezelésről tartott egy igencsak színes előadást. Majd a program végén egy kedves ápolónő vizsgálatokra is fogadta az érdeklődőket. Természetesen éltünk a lehetőséggel mi is. Mély nyomokat hagyott bennünk ez a nap.
Hallhattunk még a pollen allergiáról és a homeopátiás kezelésről, mint szelíd gyógymódról, és a Törökszentmiklósi Cukorbetegek Egyesületének 10 születésnapi ünnepségén is részt vehettünk.

 

 

 

A vezetésben dolgozó sorstársakat köszöntötte elnök asszonyuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Kormos Károly elnökségi tag adta át a  virágot az elnök asszonynak és köszönte meg az eddigi munkáját és egy szép órát kapott vele ajándékba, hogy tudja mérni az idő múlását.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Május lévén az Egészség Játékosság Alapítvány óvodásai anyáknapi versekkel köszöntötték az édesanyákat és nagymamákat. Nagyon bájosak voltak, gratulálunk az óvónéniknek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A program végén még egy ebéddel is vendégül láttak bennünket. Részt vehettünk a szűréseken, beszélgethettünk a főorvos asszonnyal, és meleg szível öleltük meg egymást, majd elköszöntünk. A vasútállomásig sétálva megnéztük a várost, és minden politika nélkül, csak egyszerűen azért álltunk az 56-os emlékmű elé, mert nagyon szép hely volt háttérnek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Augusztus 28-ára újabb meghívást kaptunk a Törökszentmiklósi Cukorbetegek Egyesületétől, de ezt a meghívást nem tudjuk elfogadni, mert a mi programjainkkal is ütközik.
Szeptemberben pedig Egerbe megyünk, az Egri Cukorbetegek Egyesületének meghívására. Újra találkozhatunk Dr. Kerényi Zsuzsa főorvosnővel, aki maga is kisgyermekkora óta cukorbeteg, a Nyíregyháziakkal, a Jászárokszállásiakkal és reméljük a Törökszentmiklósiakkal is. Ilyenkor már testvérként üdvözöljük egymást.
 

Biró Antalné

Élet
Diabétesszel
Egészségesen
Sokáig Közhasznú Egyesület elnöke Berettyóújfalu

You have no rights to post comments