artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. március 28. csütörtök

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Májgombócleves

Csáki tarja párolt rizzsel

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

"C" menü:

Rakott káposzta

Heti desszert (800 Ft):

Somlói galuska

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Hogy ne váljanak bűncselekmény áldozatává, fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

A telefonos csalók sajnos bármikor, bárkire lecsaphatnak, trükkjeik tárháza pedig kifogyhatatlan, újabb és újabb hamis állításokat találnak ki, amivel megpróbálják becsapni a gyanútlan embereket. Most újabb trükkel próbálkoztak.

Az elmúlt napon érkezett bejelentés szerint egy férfit azzal kerestek fel telefonon, hogy személygépkocsijával baleset okozott ezért fel fogja keresni a biztosító és egy új gépkocsi árát fizetik ki neki. Egy asszony esetében pedig a telefonáló gyorshajtás miatt akarta a pénzbüntetést beszedni, amelyet személyesen kellett volna átadnia. A megkeresettek azonban gyanút fogtak és értesítették a rendőrséget.

  • A biztosító kárrendezési menete szabályokhoz kötött. Telefonon keresztül nem rendezik a kárt. Kárszakértői vizsgálatot követően történhet meg a javítás, vagy a kifizetés.
  • Sebességtúllépés esetén a hatóság nem keresi fel telefonon a gépjárművezetőt.
  • Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez nyereményjátékokat, akcióik a szolgáltatásaikkal összefüggő kedvezményekkel kapcsolatosak.
  • A hivatalos szerencsejáték szervező cégek sem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat.
  • Ne adják meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adataikat, ne utaljanak, ne töltsenek fel pénzt ismeretlen által megjelölt telefonszámokra.
  • Amennyiben ilyen hívást kap, kérje meg a hívót, hogy később hívja vissza Önt. Addig higgadtan gondolják át, hogy lehet-e valóság alapja az ilyen megkereséseknek. Valószínűleg nem lesz visszahívás!
  • Amennyiben a hívó száma látható volt, akkor a számot, illetve az általa használt nevet mindenképpen jegyezze fel, amellyel segíti a rendőrség felderítő munkáját.

Ne kövesse a csalók utasításait! Jegyezze fel a hívás időpontját, majd azonnal tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. 

You have no rights to post comments