artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. december 1. péntek

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tárkonyos csirkeraguleves

Rántott tengeri halfilé párolt rizzsel, remulád mártással

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Túrós palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Berettyóújfalui Református Egyházközség szervezésében a Vakációs Bibliahét július 16-tól - 20-ig. Nagy izgalommal várták a gyerekek, a felnőttek egyaránt a régi ismerősökkel való találkozást és az újabb barátságok alakulását.

Ezen a héten Jónás történetével foglalkoztunk. Közelebbről megismerkedtünk Jónás jellemével, aki galamb lelkű, és a ninivei nép iránt érzett haragja miatt Isten szolgálatát is megtagadja. De Isten elől elrejtőzni nem lehet, és a ránk bízott feladattal el kell számolnunk Isten felé. A Ninivében élő nép pedig bűnben élt, akik végül Jónás prédikálására megtérnek, és bűnbánatot tartanak. Isten megbocsátja bűneiket, és a beígért büntetés ezért elmarad . Nem pusztul el Ninive. Isten végül Jónásnak is megmagyarázza, hogy mennyire fontos számára minden emberi élet. Mert Ő minden vétkünk ellenére nagyon szeret bennünket.

Az idei táborunkban 105 gyermek ismerkedhetett családtagjaival együtt ezzel a bibliai történettel és vehetett részt színes programjainkon:

Hétfőn - változatos kézműves foglalkozások színesítették a napot.
Kedden - a horgásztónál ismerkedhettünk a vízi élővilággal.
Szerdán - a múzeumban vehettünk részt témával kapcsolatos foglalkozásokon, kiállításokon.
Csütörtökön - a Csonkatoronyhoz kirándultunk, ahol közös játékok és az élővilágunkkal való ismerkedés tette változatosabbá napunkat.
Pénteken - közös záró napot tartottunk a Református Templomban,összefoglalva a hét eseményeit, ahová meghívtunk minden szülőt, nagyszülőt, és akik egész héten áldozatos munkájukkal segítették ennek a tábornak sikeres lebonyolítását.

Isten iránti hálaadással köszönjük meg, a mindennapi élelmet, amit ügyes kezű, szorgalmas Testvéreink elénk tettek minden reggel és délben (65 fő segtő). Valamint azok segítségét, akik adományaikkal, aktív segítségükkel, vagy bármilyen módon hozzájárultak a Vakációs Bibliahét létrejöttéhez. 2013-ban újra találkozunk! A héten készült felvételek, fényképek megtekinthetők Egyházközségünk honlapján ().

Áldáskívánással: A Berettyóújfalui Református Egyházközség

  

You have no rights to post comments