artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2023. december 6. szerda

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejszínes meggyleves

Baconnal töltött sertésborda rántva, burgonyapürével

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta erdei gyümölcs öntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület baráti találkozóra hívta a Bihar Termálliget Strand- és Termálfürdőjébe a térség és a környék településeinek nyugdíjas klubjait, akik színvonalas műsorral szórakoztatták 2012. június 20-án délelőtt és a kora délutáni órákban a fürdő vendégeit.

(Kadáné Papp Ilona beszámolóját olvashatják.)

 

10 órakor Pikó Gyuláné (Magdika), az egyesület elnöke, köszöntötte a vendégklubok tagjait és vezetőiket. Ezt követően a Termálliget és Strandfürdő igazgatónője, Papp Tímea örömét fejezte ki a mind nagyobb létszámban érkező szépkorúak láttán. A Herpály-Team ügyvezető igazgatójával, Bondár Sándor úrral együtt megtiszteltetésnek vették, hogy helyet adhattak ennek a jó hangulatú találkozónak. Szívesen nyújtottak segítséget ők maguk és a fürdő valamennyi dolgozója is, hogy minden klubtag és  fürdővendég a nap végén kellemes élményekkel, elégedetten térhessen haza. A Berettyóparti Egyesület tagjai saját készítésű, friss, meleg pogácsával, kávéval és üdítőkkel, ásványvízzel kedveskedtek a résztvevőknek.

A műsort az itteni klub Hagyományörző Népdalköre nyitotta. A Komádi Nyugdíjas Klub Rozmaring énekkara csasztuskacsokorral folytatta a műsort. Mike Ferencné humoros formában munkaügyi rendelkezéseket olvasott fel. Ezt követte a Nagyrábéi Nyugdíjas Klub. Tikos Lajosné, Dzsida Jenő: Édesanyám keze című versét adta elő. Dajka Károly nótacsokorral ajándékozta meg a jelenlévőket. Műsoruk zárásaként, Bai Károly Shakespeare: 75. Szonettjét és Juhász Gyula: Szerelem című versét mondta el.

A Tépei Nyugdíjas Kultúrális Egyesület tagja, Tóth Sándorné, reppelő nagymamaként a fiatalokkal is méltán felvehette volna a versenyt. A humoros kocsmai jelenetben Kelemen Lajosné (Terike) és Tóth Sándorné (Irénke) volt a főszereplő, s közreműködtek az egyesület tagjai is. A Váncsodi Fehér Akác Népdalkör mátrai és bihari énekcsokorja  nagy sikert aratott. A Szentpéterszegi Hagyományörző Klub először lépett fel a Termálligetben. Nagy gondossággal készültek erre a találkozóra. Kovácsné (Iduska) magyar nótákat énekelt. Nagy Vincéné és Szabó Jenőné humoros jelenetet adtak elő, amit a hallgatóság hangos kacajjal fogadott.
A délelőtti program zárásaként a Komádiból érkező Kató néni (Fésűs Gyuláné) eredeti, szókimondó paródiája ejtette ámulatba a közönséget. Közben Biharkeresztes és Esztár nyugdíjasai is megérkeztek, de ők nem léptek fel külön műsorral.

Ebéd után a Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület Senior Tánccsoportja új repertoárját mutatta be: csacsacsát táncoltak. Hatalmas tapssal fejezte ki tetszését a nézőközönség a fürge, korukat meghazudtolóan gyorsan pörgő hölgyeknek. Ezt követte a tombolasorsolás. Sok apróbb, hasznos ajándéktárgy talált gazdára, vidám kacagás közepette.

A fellépő klubok emléklapot kaptak, amit a berettyóújfalui egyesület elnöke és a Liget igazgatónője adott át, s kedves szavak kíséretében megköszönték a színvonalas műsort valamennyi résztvevőnek. Pikó Gyuláné felkérte a jelenlevő klubokat, hogy a szeptemberben megrendezésre kerülő Bihari Nyugdíjasok Kulturális Találkozóján is vegyenek részt, a meghívást ők köszönettel elfogadták. Ezután kötetlen program következett, ahol új barátságok születtek és természetesen a meglévők ápolására is sor került. Különös színfoltja volt a baráti találkozó zárásának a komádiak búcsúéneke, akik megelégedésüket és köszönetüket rímbe foglalták.

Köszönet a szervezőknek ezért a szép, élményekben gazdag napért.

Kadáné Papp Ilona

You have no rights to post comments