artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 28. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Tejszínes gombaleves

Paradicsommal-mozzarellával grillezett jércemell hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Mint azt már , Berettyóújfalu történetének egyik legjelentősebb dátuma 1608. május 23-a.  Báthory Gábor erdélyi fejedelemnek e napon kelt majd Nadányi Gergelynek, továbbá a hadnagysága alatt álló és harcoló száz hajdú katonának adományozott kiváltságlevelének  köszönhetjük a város jelenbeli, a térségben betöltött jelentős szerepét.

-Fotó: BogyaDes-

 

Idén ezen a jeles napon  adták  át Berettyóújfalu új  moziját, a Makk Kálmán Mozit. Az eseményre a névadó fia, a Kossuth-díjas filmrendező,  Makk Károly és Kondrád György is hazalátogatott szülővárosába. A fotóra kattintva nyílik, tekintse meg a városnapi rendezvényeken készített képeinket!

A városnapi rendezvénysorozat ünnepi istentisztelettel kezdődött, a református templomban Veres-Kovács Attila igehirdetését hallgathatták meg az érdeklődők, majd ezt követően megkoszorúzták Báthory Gábor szobrát. A gyönyörűen felújított, újjávarázsolt mozi adott ezúttal otthont az ünnepi képviselőtestületi-ülésnek, ahol átadták a városi kitüntetéseket .

Báthory Gábor -, Fehér Istvánné -, Kabos Endre -, illetve Fráter László - díjban részesültek:

- Porkoláb Lajos
- Dobai Imréné
- Szatmári Lajos Istvánné
- Bokor Sándor
- Kurtán Mónika
- Patyán Lászlóné
- Szilágyi Jenő
 
A Berettyóújfalu város jó tanulója – jó sportolója kitüntető címet Borsós Kristóf, a Hunydi Mátyás Általános Iskola 8. osztályos tanulója kapta az idén.
50 éves munkaviszonyáért  városi elismerésben részesült Varga Zsigmond és  Bottó Mihály.
 
A délutáni programok között szerepelt a filmszínház történetét bemutató kiállítás megnyitója, pódiumbeszélgetés Makk Károllyal, sor került az első nyilvános filmvetítésre -Makk Károly: Fűre lépni szabad c. filmje - (melyről szerkesztőnk, Polgári Lilla beszámolóját olvashatják ),  a mozgás szerelmesei pedig  városnapi futóversenyen vehettek részt (ahol sportszerkesztőnk, Papp Máté is megmérette erejét, a versenyen készült képgalériánkat találják ).
 
Fotó: Kocsis Csaba
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ma és holnap a város általános - és középiskolásainak vetélkedőjével folytatódik a rendezvénysorozat, amely szombaton délután a Szent István téren többek között gyermekprogramokkal, stand up comedy-vel, zárásként pedig Apostol koncerttel várja az érdeklődőket. 

You have no rights to post comments