artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. május 21. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sárgaborsóleves

Barbecue csirkés tortilla tekercs hasábburgonyával

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Oreo krémes palacsinta

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Az országos Critical Mass mozgalomhoz kapcsolódva 2012. április 29-én Berettyóújfalu is bővelkedett kerékpáros programokban - a fotóra kattintva megtekintheti Szűcs Endre képgalériáját is!

A Bihari Természetbarát Egyesület 10 órától kerékpáros felvonulást szervezett, mellyel a városban található egyre bővülő kerékpárutak és a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód népszerűsítése volt a cél.
 
Több ízben is megdőlt az előző évek résztvevői rekordja, előbb délelőtt 130 résztvevővel, mely az esti, kerékpáros világítást népszerűsítő felvonuláson 134 főre tovább emelkedett.
 
A természetbarát cél ügyéhez több helyi vállalkozás is csatlakozott, így a Berettyó Pékség pogácsával, míg a Buborék szikvíz hideg frissítővel kedveskedett a jelentkezőknek.
 
A felvonulás kiegészült a Szuperbringa programmal, ahol a kerékpárok sikeres „hatósági vizsgája” esetén egyedi matricát kapott a kétkerekű. A nap igazán kedvezett a kerós programok szerelmeseinek, hiszen délelőtt Körmösdpusztára, míg este a holdvilág (és a kerékpáros lámpa) világította csillagfényes bihari utakon Váncsod-Mezőpeterd irányába indult kerékpáros túra. Este szintén csúcsot döntött a kerékpáros csapat létszáma, egy híján ötvenfős fénykígyó tekergett az éjszakában, több mint Berettyóújfalu sportéletében valaha.
 
Az éjfél után véget érő hivatalos programsorozatot egy, a lankadatlan lelkesedés alapján spontán szervezett késő éjszakai bakonszegi bringatúra zárta.
 
Érdemes eljátszani a számokkal: 6.308 km-t tekerés mellett 135.832 KCal-t égettek el a résztvevők, akik ezzel az össztávval eljutottak volna Nepálig!
 
A több száz résztvevő alapján elmondható, hogy Berettyóújfalu legnagyobb aktív részvételi lehetőséget biztosító sportrendezvényévé nőtte ki magát a Critical Mass. Egy olyan városi rendezvénnyé, melyen többek között egy 11 éves kislány is teljesítette a több mint 100 kilométerre rúgó napi programokat.
 
A rendezvény sikere és a városi kerékpáros programok népszerűsítése révén létrejött a Facebookon a melyen hamarosan megtalálhatók a rendezvény fotói. Várjuk a kerékpárosok, természetbarátok csatlakozását.
 

You have no rights to post comments