artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

A Halmozottan Sérültek Hajdú-Bihar Megyei Szülőszövetségének megbízásából országos stratégia került kidolgozásra halmozottan fogyatékos személyekkel kapcsolatban.

Ők az a célcsoport, akikre egészen az utóbbi évekig nem fordult elég figyelem sem szakmai, sem egyéb körökben. Jelen stratégia ennek a pótlására hívja fel a figyelmet és megfogalmazza azokat a célokat, amelyek megvalósulása elengedhetetlen ennek a csoportnak a társadalmi integrációja szempontjából. A stratégia elsősorban a döntés-előkészítők, illetve az ellátórendszer különböző szintjein dolgozó szakemberek számára készült az e fogyatékossági ággal kapcsolatos egységes gondolkodás és tervezés szándékával.
 
Jelen stratégia a súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek és családjaik érdekében készült a 2012-2016 közötti időszakra.
 
Létrejöttét egyfelől A Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezmény (ENSZ Egyezmény), illetve az Új Országos Fogyatékosügyi Programról szóló 10/2006. (II. 16.) OGY határozat, másfelől pedig a súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek ellátásában tapasztalható térbeli és minőségi egyenetlenség alapozta meg
 
A stratégia azonos szerkezetben veszi végig azon területeket, melyek a súlyosan és halmozottan fogyatékos személyek életminőségét jelentősen befolyásolják. Ezek között szerepelnek az érintettek által közvetlenül igénybevett szolgáltatásokkal, valamint az azokat szorosan befolyásoló szakmapolitikákkal kapcsolatos területek.  Megfogalmazásra kerültek az egyes területi célok, az elérésükhöz szükséges tevékenységek és a tevékenységek megvalósulását mérő elvárt eredmények.
 
A pályázat a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány gondozásában jelent meg a fogyatékos személyek esélyegyenlőségét elősegítendő programként.  Ezen belül a Halmozottan Sérültek Szülőszövetségének Hajdú-Bihar megyei szervezete a halmozottan fogyatékos személyek munkaerőpiaci felkészítését tűzte ki célul és valósította meg a projekt keretében.

You have no rights to post comments