artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. február 5. kedd

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Cukorborsóleves

Sertésszelet óvári módra párolt rizzsel, savanyúság

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Tiramisu

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

A képre kattintva képgaléria nyílik!

Szívügyünknek tekintjük a piacon árusító emberek boldogulását és az az igazság, szeretjük az ottani miliőt, így csütörtökön ismét kimentünk nézelődni, beszélgetni.

Talán a közel 23 fok, talán az iskolai szünidő, esetleg a , de ezúttal tényleg nagyon sokan voltak, majdnem annyian, mint régen, amikor szinte társadalmi eseménynek számított a csütörtöki-szombati piacolás.
 
Különösebb célunk nem volt, csupán nézelődni, társalogni szerettünk volna, egyszerűen ott akartunk lenni.
 
Felfigyeltünk a főbejáratnál áruló „húsosra”, aki roskadásig telepakolta a standját különféle saját készítésű finomságokkal, s nem is unatkozott, körülbelül félpercenként szólították meg, vettek tőle valamit. Alig volt szabad perce, de amikor beszédbe elegyedtünk, akkor láthatóan szívesen társalgott velünk.
 
„ Több éve járunk ide, így már sokan ismernek minket, szerencsére folyamatosan bővül a vevőkörünk is, szóval nincs okunk panaszra, a helypénz is elfogadható. Hamarosan melegebb lesz, akkor hűtőpultból fogunk árulni. Megjegyezném, egyrészt 30-40 százalékkal olcsóbbak vagyunk a multiknál, másrészt mi nem pácolunk, hanem hagyományos eljárással tartósítunk, (sózunk, füstölünk) és ami a legfontosabb, a mi termékeinkben 70-30 százalék a hús-zsiradék aránya, míg a bevásárlóközpontok egyes termékeiben ez éppen fordítva van. Hentes a szakmám, a tudásom és minden szükséges engedélyem megvan a tevékenység folytatásához. Saját hízlalású sertésekből állítom elő az árut, tudom mivel etettem, magam dolgozom fel az alapanyagot, szóval 100%-ig garantálni tudom a minőséget. De nincs is szükségem magyarázkodásra, a vevőim elégedettsége elmond mindent. A húsvéti készülődést mi is érezzük, csaknem 5 mázsa sonkát adtunk el két hét alatt. Van nagyon finom szalámink is, mangalica, 3000 forint egy kiló. Megkóstolják?”
 
Megkóstoltuk! Tényleg nagyon finom.
 
Nagy volt a sürgés-forgás a zöldséges standoknál is, többen már a babot, lencsét keresték, amit a húsvéti sonka levében fognak megfőzni, de az árustól megtudtuk, a jóidő beálltával elkezdődött a "szalonnasütős" szezon, ami a retek, zöldhagyma, paprika, paradicsom fogyásán mérhető le igazán.
 
Számunkra ismét bebizonyosodott, hogy érdemes piacra járni, már csak azért is, mert  több érdekes témába "botlottunk", amelyet hamarosan megosztunk majd Önökkel is.
 
 

You have no rights to post comments