A képre kattintva képgaléria nyílik!
Szívügyünknek tekintjük a piacon árusító emberek boldogulását és az az igazság, szeretjük az ottani miliőt, így csütörtökön ismét kimentünk nézelődni, beszélgetni.
Talán a közel 23 fok, talán az iskolai szünidő, esetleg a , de ezúttal tényleg nagyon sokan voltak, majdnem annyian, mint régen, amikor szinte társadalmi eseménynek számított a csütörtöki-szombati piacolás.
Különösebb célunk nem volt, csupán nézelődni, társalogni szerettünk volna, egyszerűen ott akartunk lenni.
Felfigyeltünk a főbejáratnál áruló „húsosra”, aki roskadásig telepakolta a standját különféle saját készítésű finomságokkal, s nem is unatkozott, körülbelül félpercenként szólították meg, vettek tőle valamit. Alig volt szabad perce, de amikor beszédbe elegyedtünk, akkor láthatóan szívesen társalgott velünk.
„ Több éve járunk ide, így már sokan ismernek minket, szerencsére folyamatosan bővül a vevőkörünk is, szóval nincs okunk panaszra, a helypénz is elfogadható. Hamarosan melegebb lesz, akkor hűtőpultból fogunk árulni. Megjegyezném, egyrészt 30-40 százalékkal olcsóbbak vagyunk a multiknál, másrészt mi nem pácolunk, hanem hagyományos eljárással tartósítunk, (sózunk, füstölünk) és ami a legfontosabb, a mi termékeinkben 70-30 százalék a hús-zsiradék aránya, míg a bevásárlóközpontok egyes termékeiben ez éppen fordítva van. Hentes a szakmám, a tudásom és minden szükséges engedélyem megvan a tevékenység folytatásához. Saját hízlalású sertésekből állítom elő az árut, tudom mivel etettem, magam dolgozom fel az alapanyagot, szóval 100%-ig garantálni tudom a minőséget. De nincs is szükségem magyarázkodásra, a vevőim elégedettsége elmond mindent. A húsvéti készülődést mi is érezzük, csaknem 5 mázsa sonkát adtunk el két hét alatt. Van nagyon finom szalámink is, mangalica, 3000 forint egy kiló. Megkóstolják?”
Megkóstoltuk! Tényleg nagyon finom.
Nagy volt a sürgés-forgás a zöldséges standoknál is, többen már a babot, lencsét keresték, amit a húsvéti sonka levében fognak megfőzni, de az árustól megtudtuk, a jóidő beálltával elkezdődött a "szalonnasütős" szezon, ami a retek, zöldhagyma, paprika, paradicsom fogyásán mérhető le igazán.
Számunkra ismét bebizonyosodott, hogy érdemes piacra járni, már csak azért is, mert több érdekes témába "botlottunk", amelyet hamarosan megosztunk majd Önökkel is.