artand001bakonszeg001darvas001komadi001korosszegapati001magyarhomorog001mezosas001nagykereki001szentpeterszeg001tepe001ujiraz001vancsod001

2024. február 26. hétfő

Katalin Motel és Étterem

Berettyóújfalu, Király-Hágó u. 22.

06 (54) 401-537

06 (20) 421-9411

"A" menü:

Sóska krémleves

Debreceni sertésszelet párolt rizzsel, almapaprika

"B" menü:

Húsleves csigatésztával

Rántott szelet vegyes körettel

Heti desszert (800 Ft):

Vaníliás palacsinta gyümölcsöntettel

HETI MENÜ ÉS ÉTLAP

Kutatások szerint ma Magyarországon minden ötödik nőt érint a családon belüli erőszak valamilyen formája; hetente egy nő, havonta egy gyermek veszíti életét az erőszakos cselekmények következtében.

A társadalom jogi szabályozás híján tétlenül figyeli az eseményeket.

Ezen az áldatlan állapoton próbál segíteni az Élet-Érték Alapítvány, mely március 8-án indította országos aláírásgyűjtő akcióját. A cél az 50 ezer aláírás összegyűjtése április 18-ig. A kezdeményezés sikere esetén az Országgyűlés köteles lesz három hónapon belül napirendre tűzni ezt a fontos kérdést.

Az aláírásgyűjtés szervezői szeretnék elérni azt, hogy a családon belüli erőszakot, bántalmazásokat, gyilkosságokat, az idegenekkel szemben elkövetett bűncselekményekkel egyenrangú jogsértésnek nyilvánítsák a törvényalkotók, így a büntetés is az „általános” bűncselekményekkel egyenrangú letöltendő szabadságvesztés legyen.

Az akcióhoz csatlakozott az Avon Cosmetics Hungary Kft., mely kiterjedt tanácsadói hálózatán keresztül próbál minél több aláírást gyűjteni, és e nagyszerű kezdeményezést egy színvonalas honlappal ( kattintva elérhető) is támogatja, ahonnan letölthetők az aláírási ívek is.

Számunkra külön szívet melengető tény, hogy a kampány kisfilmjét - mely megtekinthető a cikk alján -, az a Varga Tibor írta és rendezte, aki Berettyóújfaluban született, és aki kis városunkban dekoratőrként kezdte karrierjét.

Természetesen a berettyohir.hu is csatlakozott e nemes kezdeményezéshez, mi is segítünk az aláírásgyűjtésben, illetve időről-időre jelentkezünk majd a témához kapcsolódó beszámolókkal, cikkekkel.

 

You have no rights to post comments